Rumah Peranginan Penang

by eyriqazz on 30 November 2013

in Alisya, azim, family, travel

Awal bulan yang lalu,  Percutian dirancang last minute ke Batu Ferringhi, bermalam di Rumah Peranginan Penang milik syarikat. Alhamdulillah, satu bilik bayarannya tak sampai RM50 semalam khas untuk staff.

Rumah Peranginan Penang 1

Atok, Alisya, Azim dan anak buah , pagi-pagi sudah bangun untuk berjalan-jalan di tepi pantai.

Rumah Peranginan Penang 2

Rumah caretaker. Besar juga kan?

Rumah Peranginan Penang 3

Saya mengambil dua unit. Satu unit bilik satu, satu unit lagi bilik dua. Total harga masih tak sampai Rm50 semalam. Murahkan?

Rumah Peranginan Penang 5

Jom jalan-jalan tepi Pantai Batu Feringghi.

Rumah Peranginan Penang 8

Pelbagai aktiviti di Batu feringghi, cuma harganya memang agak mahal jika dibandingkan dengan tempat lain.

Rumah Peranginan Penang 9

Payung terjun ni kalau tak silap RM100+ around 1 jam kot. Tak naiklah, too expensive.

Rumah Peranginan Penang 11

Lokasi rumah peranginan kami tidak jauh dari Hard Rock Hotel, Pulau Pinang.

Rumah Peranginan Penang 15

Pemandangan dari bilik kami. Unit yang dibawah untuk Mak mertua/adik ipar.

Rumah Peranginan Penang 17

Ruang tamu. Agak luas dan selesa.

Rumah Peranginan Penang 18

Jom makan.
Rumah Peranginan Penang 19

 

Dapur, turut disediakan peti sejuk dan peralatan untuk memanaskan makanan. So far memang puas hati menginap di sini. Dah ada tempat tinggal menarik, bolehla mengunjungi Pelbagai Tempat Menarik di Pulau Pinang kan?

  • papa mifz 30 November 2013 at 12:47 pm

    fuh memang puas hati tempat penginapan tuh dengan rate yang bro dapek…
    papa mifz recently posted…Jam Tangan Minion Yang ComelMy Profile

    • eyriqazz 1 December 2013 at 10:43 pm

      Yup..sangat puias hati…
      eyriqazz recently posted…Rumah Peranginan PenangMy Profile

  • Anuar 30 November 2013 at 12:48 pm

    Murahnya bro.. Cuma RM50 sebilik… Boleh bagi nombor contact? TQ
    Anuar recently posted…Hobi Terbaru Isteri Saya, Cantik Tak? (Bahagian 25)My Profile

  • mselim3 30 November 2013 at 1:03 pm

    Assalammualaikum…bro eriqazz,

    wahh.. memang best tempat nie… kalau x staff x dapat harga RM 50. Terbaik lah tempat nie cantik…

    mselim3
    mselim3 recently posted…Wali Songo – Sunan Gunung JatiMy Profile

    • eyriqazz 1 December 2013 at 10:45 pm

      Memang tak dapat..hotel paling murah di penang pun rasanya RM100+
      eyriqazz recently posted…Rumah Peranginan PenangMy Profile

  • fazrol 30 November 2013 at 1:07 pm

    Guna nama bro.. tapi org lain duduk tak boleh ke? he he…
    fazrol recently posted…Maharaja Lawak Mega Minggu ke 3!My Profile

  • akubiomed 30 November 2013 at 1:12 pm

    Berbaloi bayaran RM50. Fasilit dan kemudahan yang lengkap.
    akubiomed recently posted…Berangan bawa kereta James Bond BMW Z8My Profile

    • eyriqazz 1 December 2013 at 10:46 pm

      Indeed..sangat puas hati..tapi nak dapat pun tak mudah..
      eyriqazz recently posted…Rumah Peranginan PenangMy Profile

  • HomeStay Shah Alam 1 December 2013 at 12:38 am

    Best nya staff dapat rumah peranginan besar macam tu harga murah banget..

    Pernah bercuti-cuti kat batu feringghi sebelum ni.. pantai ok tapi mahal. Huhuhu
    HomeStay Shah Alam recently posted…Homestay/GuestHouse Indah Alam @ Indah SuiteMy Profile

    • eyriqazz 1 December 2013 at 10:46 pm

      Skang agak berlumut skit pantai nya..dah tak berani nak mandi..hehehe
      eyriqazz recently posted…Rumah Peranginan PenangMy Profile

  • Que 1 December 2013 at 8:47 am

    Untung lah ade rumah peranginan. Lama x nak book?
    Que recently posted…MAHARAJA LAWAK MEGA 2013 MINGGU 3 – WALA & BOCEY TERBAIK, SEPAHTU SPONTANMy Profile

    • eyriqazz 1 December 2013 at 10:59 am

      Ballot 2 minggu sebelum..kalau dpt, dptla…unit tak byk,staff 3K..so faham2 la kebarangkalian nak dpt

  • mz 1 December 2013 at 5:53 pm

    berbaloi2.
    mz recently posted…Mode menungguMy Profile

  • hafiz 1 December 2013 at 7:18 pm

    Cantik rumah tu, murah plak…
    hafiz recently posted…Top komentator November 2013My Profile

  • Faez Zainal 1 December 2013 at 10:34 pm

    RM50??? Murah tu…. cantik hotelnya….saya dulu masa gi penang dulu taun 2009,duduk kat hotel seri malaysia je…tak terpikir plk ada hotel secantik dan semurah ni…

    • eyriqazz 1 December 2013 at 10:45 pm

      Yup…Murah..tapi yg ni hanya untuk kakitangan sahaja…
      eyriqazz recently posted…Rumah Peranginan PenangMy Profile

  • Bella Enveeus 2 December 2013 at 12:27 am

    Murahnya. Mana nak dapat harga macam tu kalau hotel kan? At least bila harga tempat penginapan murah, duit boleh digunakan untuk macam2 perkara lain. Cuaca mendung ke situ?
    Bella Enveeus recently posted…Killer Day and NightMy Profile

  • myfirdz 2 December 2013 at 5:30 am

    wah.. murah sungguh ni… seronok angkut semua satu family..
    myfirdz recently posted…Segmen: Pencarian Bloglist Cuti Sekolah 2013My Profile

  • hazman aka species1980 2 December 2013 at 10:06 am

    Rumah macam nie memang puas hati la bawak famili bercuti… Btw eden rasa bro tak nak cuba Beach paragliding tu sebab gayat kan… hehehehe
    hazman aka species1980 recently posted…Aksi RAJA LELONG di Jom Heboh Stadium Bukit Jalil 2013My Profile

  • JunAina 2 December 2013 at 11:28 am

    Untungkan bila company sediakan kemudahan macam tu utk staff, keluarga pon boleh tumpang sekaki. Dah safe budget cuti2 utk perkara lain sebab harga hotel pon boleh tahan mahal jugak kalau yg selesa.
    JunAina recently posted…Tempahan Nasi AyamMy Profile

  • suriaamanda 2 December 2013 at 2:52 pm

    Berbaloi2 harganya…rumah mcm ni memang x di buka untuk orang luar kan….
    suriaamanda recently posted…Wedding Zarina @Desa Permai SerembanMy Profile

  • lily lotus 2 December 2013 at 6:17 pm

    bertuah betul. rezeki u kan…
    lily lotus recently posted…Taktahu laa apa yang menggelikan hatiMy Profile

  • zie fauzi 2 December 2013 at 11:12 pm

    biasanya rumah peranginan utk company ni mmg murah kan… pernah ke tinggal rumah peranginan di cameron highlands cuma RM5 smlm… puas hati sgt2…tp itu la, hannya untuk staff saja….
    zie fauzi recently posted…Menang Contest Ephyra Idaman SayaMy Profile

  • Rina 4 December 2013 at 7:53 am

    rumah2nya sangat cantik dan harga sewanya cukup murah ya. bagus tu jadinya bisa menghemat pengeluaran :)
    Rina recently posted…Basic Tutorial : PHP mysql_real_escape_string() FunctionMy Profile

  • Puniswary Muniandy 22 April 2014 at 6:27 pm

    Rumah Peranginan Eyriqazz Penang…
    Can i rent a whole house ? can i get the contact no….im from Penang,and i can stop by for more details….
    Puniswary Muniandy recently posted…Santai di PantaiMy Profile

    • eyriqazz 23 April 2014 at 12:24 pm

      Sorry, the rumah penginapan is for staff only…

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: