Pengalaman di Desa Waterpark Kuala Lumpur

Beberapa minggu lepas, berkesempatan bawa keluarga dan anak buah ke Desa Waterpark Kuala Lumpur, salah satu taman tema air yang popular di Malaysia. Isteri dan berkali-kali ajak ke sini, jadi tidak mahu hampakan hasratnya.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 3

Sampai around 11 pagi. Just nice, tidak begitu panas.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 1

Kemudahan parking pun banyak .Datang weekend pun masih banyak parking available.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 6

Harga tiket di sini adalah RM35 untuk dewasa dan RM25 untuk kanak-kanak. Okla, lebih murah jika dibandingkan dengan Sunway Lagoon.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 7

Kanak-kanak dengan ketinggian melebihi 2.5 kaki kena bayar tak kirala umurnya berapa. Cam Alisya, 4 tahun, tetap kena bayar kerana ketinggian melebihi 2.5 kaki.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 10

First impression, boleh tahan juga. Agak luas kawasannya dan fokus utama memangla air dan kanak-kanak.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 11

Jom terjun kolam .

Desa WaterPark Kuala Lumpur 18

Nak sewa tube, kena bayar. RM20 untuk double dan RM15 untuk single. Ada nombor, make sure tidak tertukar. Kalau tidak, jadilah cam eyriqazz, tertukar tube, pastu tak jumpa tube sendiri. Then, tetiba ada satu group ni claim tube ni dia punya siap tunjuk nombor. Malas nak gaduh, biarkan diorang ambil. Terbang RM5 deposit.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 21

Amboi, bukan main santai pakcik dan makcik bersantai melihat anak-anak mandi manda.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 22

Tempat makan pun ada disediakan, cuma harganya agak mahal dan tidak berapa sedap for me.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 23

Ini antara favourite. Eyriqazz, Isteri, Adik Ipar dan anak-anak buah berkali-kali naik dan mencuba permainan ini.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 24

Cuba yang ni juga. Tapi eyriqazz terlebih ringan, asyik jatuh je. Heheheh…

Desa WaterPark Kuala Lumpur 27

Bukan main seronok Alisya dan Azim dapat mandi manda sambil ditemani Bapa Mertua.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 29

View dari atas. Cantik dan sejuk mata memandang.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 30

Tempat kanak-kanak. Memang seronok kalau bawa kanak-kanak di sini.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 34

Isteri dan anak-anak. Sampai sejuk kaki dan tangan, still tak mahu naik Alisya dan Azim.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 38

Get ready. Go.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 41

Adik Ipar dan anak buah. Enjoy the moments.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 47

Area Pantai. Memang cun dilanda ombak. Hehehe…

Desa WaterPark Kuala Lumpur 49

Cuba lagi. Jatuh lagi. Demn.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 50

Thunder Bolt. Memang beratur panjang kerana ianya dibuka untuk beberapa jam sahaja. Itupun time weekend and public holiday. Hari biasa memang tak dibuka permainan thunder bolt ini.

Overall, ok la. Boleh spend masa mandi manda. In term of permainan, tak banyak sangat. Mostly untuk kanak-kanak.

Desa WaterPark Kuala Lumpur 63

Bergambar bersama keluarga. Nanti bila free bolehla singgah lagi.

Anyway, Jika ingin menempah hotel di Kuala Lumpur saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

21 thoughts on “Pengalaman di Desa Waterpark Kuala Lumpur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.