Pelabur Hartanah Senyap

Mrs X : Awak sewakan berapa rumah sewa awak di PV13?
Eyriqazz : Saya sewakan RM1,670 termasuk parking

Mrs X : Owhh..Ayah saya sewakan RM3,000 di salah satu PV miliknya. Fully furnished.
Eyriqazz : Urmm, berapa PV ayah awak ada

Mrs X :Setakat ini, ayah saya dah beli 8 biji. Boleh katakan semuanya disewakan dan return on investment memang sangat berbaloi. Latest, saya suruh ayah saya belikan satu lagi unit untuk saya pula. Now dah ada 1, saya tinggal.
Eyriqazz : (Speechless)

Kagum. Lebih-lebih lagi bapanya seorang melayu. Satu unit PV di setapak kini, roughly around RM500 ribu market value. 8 unit maksudnya sudah almost Rm4 juta market value. Inilah Pelabur Hartanah Senyap yang cukup saya kagumi. Tidak banyak bunyi @ bising dengan GST,kenaikan sara hidup etc , tup2 sudah mengumpul aset dan pelaburan yang cukup mengkagumkan. Anaknya pula Mrs X bakal mengikut jejak langkahnya.

Eyriqazz, takde modal la.Susah la loan nak lulus gaji kecil. Etc,etc itu antara yang saya dengar dari rakan-rakan especially. Tiada modal boleh kumpul, banyak caranya. Nak kasi loan lulus pun ,kena ada ilmunya i.e. pelajari apa yang bank tengok untuk mempermudahkan loan lulus. Malas nak belajar or google sangat, boleh rujuk di sini –>Β Tips Mudah Lulus Loan Bank

Mahu belajar cara beli rumah tanpa modal atau dengan sedikit modal? Jemput baca di sini –> Takde Duit Boleh Beli Rumah Ke?

P.s : Semakin ramai yang celik ilmu hartanah, kita bila lagi kan?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

43 thoughts on “Pelabur Hartanah Senyap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.