Review – Seminar Momentum Perniagaan Internet

Weekend yang lepas, saya sempat menghadiri Seminar Momentum Perniagaan Internet dari Usahawan Internet berjaya, Mohd Najib Asaddok. Saya joini seminar ini kerana nama dan track rekodnya yang cemerlang, sentiasa mengungguli carta Affiliate dan secara konsisten kini menjana 5 angka sebulan bekerja dari rumah. Yup, Salah seorang surarumah berjaya yang cukup saya kagumi.

Seminar-Momentum-Perniagaan-5

Memang santai cara Tuan Najib memberikan ilmu kepada kami. Presentation Skillsnya sangat bagus buatkan kami terpukau dengan apa yang dikongsikannya. Pengalaman beliau sepanjang berkecimpung dalam Perniagaan Internet, ranjau dan duri, pahit dan manis cukup membangkitkan semangat untuk saya untuk terus berjaya .

Seminar-Momentum-Perniagaan-

Bill Gates says ” If your business is not on the internet, then your business will be out of business”. So true, now medium Internet antara medium yang cukup berkesan dalam mempromosikan produk dan pemasaran yang berkesan. Banyak usahawan yang tiada produk pun kini sudah mampu menjana pendapatan dengan internet i.e. melalui program affiliate, dropship, dan pelbagai lagi.

Seminar Momentum Perniagaan Internet 12

Bila saja bukti nyata ditunjukkan, hasil Income dari “Surarumah Sepenuh Masa”. Income yang begitu konsisten dan membanggakan dikongsikan oleh Tuan Najib. Juga tips & trick dari beliau macam mana dia mampu menghasilkan Income konsisten 5 angka setiap bulan dan boleh saya katakan kini bebas dari Rat Race dan mampu mencongak hala tuju sendiri.

Seminar Momentum Perniagaan Internet 14

Kereta “Mercedez” yang kini menjadi koleksi Tuan Najib. Umm, bila tunjuk gambar kereta ini, mulala saya teringat akan MLM dan Skim Cepat Kaya. Hehehe, first impression is not always rite.

Seminar Momentum Perniagaan Internet 15

Tadaa, Ini bukti yang lebih meyakinkan. 2 buah rumah yang berharga Rm500K+ berjaya dibeli oleh Tuan Najib hasil Income dengan Perniagaan Internet beliau.

Seminar Momentum Perniagaan Internet 16

Satu contoh yang diberikan. Kos sara hidup yang semakin meningkat. So true, tahun 2006 saya memasuki bidang pekerjaan , gaji pokok saya hanyalah RM1,750. Kenaikan gaji tidak konsisten dengan kenaikan kos sara hidup. Peluang memulakan perniagaan di Internet, adalah satu pilihan untuk mencari pendapatan sambilan/sepenuh masa.

Seminar Momentum Perniagaan Internet 17

Antara produk digital yang dipromosikan dan dijual oleh Tuan Najib. Hasil affiliate nya setiap bulan boleh dikatakan mencecah 4-5 angka sebulan.

Seminar Momentum Perniagaan Internet 21

Antara kelebihan bisness Affiliate turut dikongsikan. ALhamdulillah, saya sendiri pernah mencuba beberapa program affiliate. Hasilnya, saya sudah mampu menjana income darinya. Cuma, ilmu masih belum cukup di dada. In Shaa Allah, akan cuba praktikkan tips yang dikongsikan dan akan kongsikan hasilnya nanti.

Seminar Momentum Perniagaan Internet 23

Panduan Memilih Produk Affiliate. Antara key take away sepanjang saya menghadiri seminar ini antaranya :

# Setiap Masalah Adalah Peluang. Selesaikan Masalah dan ambil peluang yang terhidang
# Seronok Melihat Anak Membesar di depan mata. Fuhh, hopefully one day dapat mengikut jejak langkah
# Fast Action, Fast Result. Slow Action, Jangan Asyik Nak Complaint banyak
# Hadiri Seminar Ilmu. Jangan Berlagak Pandai. Cuba Kosongkan Minda dan jadi seperti cawan yang kosong ketika menghadiri seminar ilmu
# Bermula dengan Apa yang ada, Jangan Berhutang

# Pelaburan Ilmu tidak merugikan. Jangan takut untuk keluarkan modal untuk hasil yang lebih memuaskan
# Dalam Bisness Kena Ada Target. Tulis matlamat anda. Jangan fikir logik or tak logik
# Kelebihan Perniagaan Internet
# Modul Pemasaran Affiliate
# Apa yang diperlukan untuk berjaya?
# Kelebihan dan Platform Promosi Affiliate
# Pantang Larang dalam Facebook
# E-mail Marketing

Lebih lanjut, saya syorkan anda hadiri Seminar ini dan boleh daftarkan di sini –> http://bit.ly/seminarperniagaan

Seminar Momentum Perniagaan Internet 28

Mana yang lebih berkesan dalam mencari potential customer? E-mail, Facebook, atau twitter? Jawapan ada pada gambar di atas..

Seminar Momentum Perniagaan Internet 42

Teringin untuk saya hadiri Advance Momentum Perniagaan Internet yang lebih Intensif. Clash pula masanya dengan Mak Mertua datang KL . In Shaa Allah, akan saya hadiri di lain masa. Tuan Najib, harap tahun depan still ada ya program ini?

Seminar Momentum Perniagaan Internet 49

Change your words, change your worlds. Indeed, kata-kata itulah yang membezakan. Samalah juga dengan blog kan? Isi yang sama, gaya penulisan berbeza, ada yang lebih menyerlah dari salah satu yang lain.

Seminar ini bakal diadakan lagi pada 16 November 2013 di PKNS Bizpoint Shah Alam.  Ini antara platform terbaik untuk belajar . Daftar di link berikut jika mahu mengubah masa hadapan –> http://bit.ly/seminarperniagaan

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “Review – Seminar Momentum Perniagaan Internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.