Nak Terima or Reject?

Dilema Seorang Blogger

Inilah Antara Dilema Seorang BloggerΒ , peluang terhidang di depan mata. Offer diberikan agak menarik dan boleh dikatakan “Win-Win”. Namun, bila hati berbelah bagi, lebih-lebih lagi apabila banyak syarat-syarat yang saya rasakan kurang menarik, rasa macam mahu lepaskan peluang sebegini. Bagi saya, lebih baik menolak dari offer something yang bakal memberikan impak negatif kepada potential customer/pembaca .

Terus terang, sudah lebih dari 50 tawaran eyriqazz tolak untuk beriklan di blogΒ atas beberapa sebab antaranya :

1) Produk/servis tersebut eyriqazz pun tidak yakin/konfiden dengannya i.e. some of MLM product, insurance
2) Produk meragukan
3) Win-Loss situation (Pengiklan untung, blogger rugi)
4) Loss-Win situation (blogger untung, pengiklan rugi)
5) Tidak walk the talk. Bila dah write up, macam2 suruh diubah sana sini ikut selera mereka yang kadang-kadang tidak masuk akal. Kalau camtu, better tulis semua terus kan?

Anyway, saya bersetuju dengan rakan blogger “Event Berbayar atau tidak, Tentukan Sendiri ” . Tepuk dada, tanya selera. Kalau itu keputusan yang diambil, jangan pula nanti cepat melatah apabila orang lain dapat lebih, tapi anda masih ditakuk lama. Bak kata seorang rakan bloggers juga, it might be nothing for you, but it mean a lot to us… Indeed, citarasa dan pilihan setiap insan tidak sama.

P.s : Patutkah saya terima atau reject?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

35 thoughts on “Nak Terima or Reject?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.