Sharing is Caring – Peluang Advertorial buat Rakan Bloggers

Beberapa hari lepas, saya ada shout di Facebook Denaihati Network berkenaan peluang Advertorial buat Rakan bloggers. Alhamdulillah, 3 bloggers pertama yang respons terpantas yang menepati syarat, terus saya forwardkan kepada “Person In Charge/Big Boss” syarikat tersebut. Pantas juga feedbacknya :

IMG_1758

Untuk perkongsian kali ini, sebelum saya e-mailkan bulat-bulat , saya kasi nasi tambah sedikit.Lebih kurang testimoni @ ayat sokongan buat rakan-rakan bloggers. Yerlah, kadang-kadang potential advertiser tak tahu pasal bloggers yang direkomenkan, so sedikit sebanyak ianya membantu untuk mereka membuat keputusan. Ini antara ayat tambahan dari saya :

YanmieOnline 
1) Seorang Mama blogger yang aktif berblog
2) Cukup terkenal di dunia blog dan pernah bekerjasama dengan pelbagai syarikat pengiklanan di luar sana
3) Entri yang menarik dan selalu muncul di first page Google Malaysia
4) Komited dan trafik yang konsisten
5) Target audiance yang tepat (most readersnya adalah wanita lingkungan 18-45 tahun)

EjamOthman
1) Papa blogger yang menulis dalam bahasa melayu
2) Sangat komited dan aktif berblog
3) Target audiance yang sesuai untuk promosikan produk (Papa & Mama)

Elizabeth Cleffairy
1) Mama blogger yang menulis dalam bahasa english
2) Sangat komited dan pernah menghasilkan beberapa advertorial dari pelbagai pengiklanan
3) Kualiti gambar dan entri yang sangat menarik.

Alhamdulillah, ketiga-tiga yang awal saya forwardkan, ketiga-tiganya menepati dan meet kehendak Pengiklan tersebut. Lebih menggembirakan, harga boleh dirunding sendiri terus dengan pengiklan. Rezeki masing-masing, just do my part. Rezeki elokla dikongsi-kongsi, kan?. Sebelum ni pun, untuk projek ini, special thanks buat Kak Ina KL yang forwardkan nama saya.

Next,bloggers yang lain turut saya forwardkan sekali. In Shaa Allah, kalau ada rezeki tidak ke mana. Peluang ada di mana-mana jika kita rajin berusaha. Maybe entri Macam Mana nak dapat event dan review berbayar ini boleh dijadikan rujukan.

P.s : Nak pergi minum Ephyra sat..Banyak entri nak kena tulis malam ini… Hehehehe…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

35 thoughts on “Sharing is Caring – Peluang Advertorial buat Rakan Bloggers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.