Feedback dari Rakan Bloggers

Antara feedback yang diterima oleh rakan bloggers di Segmen – Saya Mahu Ditegur :

feedback
Every Bloggers Love Feedback, right?

1) suka dengan penampian blog ini yang simple. teruja bila tengok job blogger yang bro dapat. penulisan yang santai. SEO yang bagus. nak komen lain-lain tak berani la. segan. – Mia Liana-

2) Pendapat saya,blog ni mmg ohsem..tambah2 dgn gaya penulisan yg menarik  – Khairil-

3) #Footer copyright kat bawah, rasa2 tak perlu letak wordpress admin
#Button search berada kat bawah kotak search.. cuba bro pendekkan kotak carian tu..
# yang laen2 dah superb dah, tahap macho dah blog ni, tak tau nak bagi ape dah, hehe. speed load pun ok gak.. -Paly-

4) Homepage Description blog bro terlalu pendek iaitu “Great Teacher Onizuka” mungkin bro boleh panjangkan sedikit descriptions tersebut dengan menghurai dengan lebih details (150 words) sedikit tentang blog bro -Neu-

5) WARNING description too short (<50 chrs) . WARNING missing keywords tag, tu je -AUC-

6) Actually, utk org yg suka blog yang simple, mungkin blog ni terbaik utk mereka…tp bg fiqa pulak, fiqa lagi suka blog yang ceria. Fiqa sarankan bro lawakan sikit sidebar title dengan title post. lepasni gerenti gempak. – Fiqa-

Lain,lain, bolehla singgah di entri di atas. Banyak respons positif dan komen membina diterima untuk memperbaiki prestasi blog ini. Yerlah, apa yang nampak bagus dan cool bagi kita, tidak semestinya pada pembaca kan? Komen/feedback bolehla dijadikan kayu pengukur sebelum membuat keputusan untuk memperbaiki mana yang kurang.

Seperti yang saya tekankan di segmen tersebut  “Sama-Sama Menegur untuk Perbaiki Kelemahan Blog Sendiri” . So, konsep yang sama saya tekankan. Mana-mana blogger yang join tapi tidak menegur sama, saya pun tidak menegur sama. Komen yang sekadar melepaskan batuk di tangga, batuk di tangga juga yang saya balas. Win-win konsep, sama-sama memberi, sama-sama menerima, itulah yang sebaiknya. Mana2 yang tegur tapi eyriqazz belum tegur, In Shaa Allah, akan diteguri nanti.

Alhamdulillah, Segmen ini mendapat respons yang agak positif dari rakan bloggers, setakat entri ini ditulis sudah 22 rakan bloggers turut serta dan komen-komen membina banyak saya nampak dari yang turut serta. Trafik blog dapat, feedback pun dapat, ke arah yang lebih positif.

Nak join? Boleh…Tarikh tutup 30 September 2013, bolehla join dan refer entri ini –> Segmen – Saya Mahu Ditegur

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

16 thoughts on “Feedback dari Rakan Bloggers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.