Tips Dapatkan Anak Lelaki

IMG_0907

Tercari-cari tips dapatkan anak lelaki? Anak lelaki vs anak perempuan, masing-masing anugerah Tuhan yang tidak ternilai. Tertarik dengan entry nukilan blogger terkenal, Namee Roslan yang bertajuk “Jantina Bayi“. Antara part yang dikongsikan antaranya :


Apa yang Perlu dimakan oleh Seorang Suami/Bakal Bapa – Kredit Blog Namee Roslan

Lebih mudah, jika merancang untuk mendapatkan anak perempuan, kena lebihkan makanan yang bersifat asid seperti nanas, mangga, limau, air bergas etc. Kalau merancang untuk dapatkan anak lelaki kena lebihkan makanan bersifat alkali seperti makanan laut, air soya, susu dan protein. Anyway, mujarab ke tips yang dikongsikan ini:

Pengalaman peribadi mendapatkan Anak Lelaki @ Azim, kami berhoneymoon di Sabah, satu tempat yang memang terkenal untuk menikmati seafood yang menyelerakan. Time berhoneymoon, ehem, ehemmm…..Alhamdulillah, bulan seterusnya Isteri disahkan hamil dan beberapa bulan selepas itu Scan anak lelaki dan memang dapat anak lelaki. Apapun, itu semua kuasa Tuhan. Kita sekadar merancang.

Bapa saudara saya seorang nelayan dan memang seafood/makanan laut menjadi hidangan hariannya. Ketiga-tiga anaknya lahir lelaki. Tips ini perlu dipraktikkan oleh pihak suami/Bapa kerana “benih suami” la yang bakal menentukan jantina lelaki/wanita. Jadi, jika kaum lelaki cakap nak kahwin lain kalau tak dapat anak lelaki, jangan salahkan Isteri, tapi tudingla jari dekat diri sendiri.

-> Klik untuk Tips Mudah Hamil

Jika mencari Tips Mudah Hamil pula, bolehla cari di SINI. Secara peribadi, pasangan tidak boleh stress sentiasa . Santaikan diri dan tenangkan diri. Pergi bercuti misalnya. Mood yang gembira In Shaa Allah, mudahla lekat. Praktikkan both untuk kedua-dua anak, both boleh dikatakan lekat ketika pergi bercuti/Melancong. Alhamdulillah, rezeki Allah. No 3 bakal menyusul?? Ummm, …….Umm…belum bersedia lagi untuk nombor 3.

Anak Perempuan atau Anak Lelaki, masing-masing ada ragamnya masing-masing. Anak perempuan normally lebih mesra dengan bapa, anak lelaki pula lebih mesra dengan Si Ibu. Normalla, hukum alam, lebih tertarik dengan yang berlainan jantina. Bolehla mencuba Tips ini jika merancang mendapatkan Anak Lelaki/Perempuan. Kalau ada rezeki, tidak ke mana kan?

 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

25 thoughts on “Tips Dapatkan Anak Lelaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.