Kesan Entri Blog Seorang Blogger

Beberapa hari lepas, saya dapat DM di Fanpage Facebook :

Entri Lama
Tak sangka entri Laksam yang Sangat Sedap yang ditulis pada tahun 2009 (4 tahun yang lepas) masih ada yang membaca dan mencarinya. Saya membuat andaian entry ini ditemui melalui Google/Yahoo dengan keyword tertentu i..e “Laksam Sedap di KL” . Betulla bak kata Kak Jie :

” Carian kata kunci (keywords) yang sesuai tetap bernilai selagi laman web tersebut ‘hidup’ di atas talian.  Ramai yang takut untuk mengeluarkan modal membeli satu post entri kerana harganya lebih mahal berbanding menyewa satu ruang kecil banner.” – Kesan Entri Blog Seorang Blogger Kepada Perusahaan Homestay. Yup, sebab itula Blog Advertising ini adalah satu medium pengiklanan yang sesuai untuk jangka masa pendek dan juga masa panjang.

Pengiklanan di Blog Eyriqazz misalnya, banyak menerima testimoni positif dari pengiklan yang sudah mengiklankan produk mereka especially melalui Sponsored Post/Post Entri. Terbaru, menerima tawaran untuk bekerjasama untuk jangka masa panjang. Alhamdulillah, semakin ramai pengiklan yang semakin celik pengaruh bloggers . Being a blogger, “Win-Win” situation adalah yang sebaiknya, sama-sama mendapat hasilnya dan bukan hanya sebelah pihak yang untung.

P.s : Mahu jadi Blogger berjaya kena berani ambil risiko

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

26 thoughts on “Kesan Entri Blog Seorang Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.