Pak Guard Happy Go Lucky

Bila mood down pulang ke kerja, sugul juga dibuatnya. Namun, sejak kebelakangan ini, saya melihat satu persepsi baru dalam kehidupan. Pekerjaan yang stabil + gaji yang lumayan bukannya penentu kejayaan/kegembiraan. Kerja yang biasa-biasa namun jika seronok melakukannya akan membuahkan kegembiraan buat diri sendiri dan orang di sekeliling. Berkongsi kisah :

Pak Guard baruku yang happy go lucky (kredit picture here ). Sejak lebih dari 3 tahun menginap di kondo ku sekarang, inilah kali pertama aku berjumpa Pak Guard yang begitu happy go lucky. Usianya mungkin dalam lingkungan 50 an. Setiap kali masuk/keluar gate kalau time dia bekerja, dia akan memberikan salam dan memberikan senyuman menguntum. Speechless, a simple act can bring joy to others. Tidak perlu disuruh, biasanya dia akan membukakan gate bagi yang menetap di kondo tersebut tanpa perlu kami tercari-cari access card.

Indeed, simple act ini membuatkan hati lebih gembira mengharungi pelbagai masalah yang melanda sejak kebelakangan ini. Life is Beautiful, Enjoy the Moments. Kalau Pak Guard boleh tersenyum dan buat insan sekeliling tersenyum, kita pun boleh kan? Contoh entri yang kurang serius ini –> Sindrom Takut Bini nampak lebih digemari pembaca dari entri yang begitu serius….

Special thanks to Pak Guard…Special thanks juga to Kembar Boni Kacak, status pekerjaan/taraf hidup, bukannya jaminan kegembiraan…. Belajar dari pengalaman….

P.s : Tahniah buat rakan blogger yang baru memenangi Grand Prize dari Samsung.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

18 thoughts on “Pak Guard Happy Go Lucky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.