Kisah ‘Cheapskate’ Advertiser

IMG_1100

Ayat Pancing : Malaysia’s largest online bla,bla,bla…. Umm, macam kisah Pernah Kena Tipu dulu je?
First Impression : Company besar ni…

Proposal = two pair of contact lense worth around RM100 for one blogpost and RM20 voucher for readers for minimum spend of RM100.

Action = Not interested, prefer money/cash insentif  instead..Dah beberapa kali pernah tertipu dengan produk yang langsung tak memberikan benefits to me…

IMG_1122

Jawapan : Reject. Saya bukan blogger murahan yang terima anything for free. Plus, saya akan mostly say no to “Cheapskate” Advertiser. Ada rakan-rakan bloggers yang menjadikan blogging ini mata pencarian mereka dan saya tidak mahu merosakkannya. Kesian pula bila dengar kisah ada fulltime bloggers yang “3 Bulan Income tak masuk dan Asyik diperkotak-katikkan oleh Potential Advertiser”.  Maybe sesetengah bloggers tak kisah dipergunakan dan sanggup buat anything for free…But not for me…Satu jam menulis = quality time with family… Unless yang free itu mampu memberikan “win-win” situation in future….

IMG_1125

Final = Takde bajet.. No money, no talk laa.… Don’t even bother to contact me in future kalau proposal yang diberikan hanya menguntungkan sebelah pihak saja..Kadang-kadang, tak salahkan mereka juga. Bloggers sendiri membiarkan diri mereka dipergunakan . Baik saya Join Contest INI, lebih menarik hadiah yang ditawarkan . Boleh menang cermin mata lagi.

P.s : Rindu Zaman Bercermin Mata

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

22 thoughts on “Kisah ‘Cheapskate’ Advertiser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.