Jerebu di Malaysia

by eyriqazz on 22 June 2013

in informasi

Semakin teruk Jerebu di Malaysia. Terbaca di The Star hari ini, keadaan Jerebu dijangka berterusan sehingga August tahun ini. Antara kawasan yang mencatatkan keadaan “Very Unhealthy” adalah Port Dickson, Bukit Rambai, Bandar Melaka, dan Muar. Kat KL ni pun sudah nampak tanda-tanda jerebu. Nampak gayanya kena beli mask la nak pergi kerja minggu depan.

Weekend depan, sudah merancang nak bercuti di Port Dickson. Rumah Penginapan sudahpun dibooking. Nampak gaya kenalah fikir balik samada nak teruskan plan ataupun cancelkan. Bahaya juga jerebu ni untuk kanak-kanak especially kan? Harap-harap keadaan jerebu di Malaysia semakin berkurangan. Pedih-pedih mata dibuatnya bawa motosikal keadaan berjerebu ni.

  • Anuar 22 June 2013 at 10:52 pm

    Betullah… Keadaan jerebu di Malaysia semakin membimbangkan.. Kena stand by bawa Mask kalau nak pergi jalan kemana-mana terutamanya kalau pergi ke kawasan Selatan…
    Anuar recently posted…Contest SEO : MyKad Smart ShopperMy Profile

    • eyriqazz 23 June 2013 at 11:04 am

      Thanks bro atas nasihat..tuhla, nak kena pergi beli mask dah ni …
      eyriqazz recently posted…Jerebu di MalaysiaMy Profile

  • akubiomed 22 June 2013 at 10:59 pm

    Tanda-tanda jerubu sudah mula kelihatan di tempat tinggal. Bimbang akan kesihatan anak-anak terjejas kerana ada masalah Asma.
    akubiomed recently posted…Hotel Traders Puteri Harbour permata di Puteri HarbourMy Profile

    • eyriqazz 23 June 2013 at 11:05 am

      Tuhla..tadi pi beli nasi lemak naik motor pun dah rasa pedih2 mata
      eyriqazz recently posted…Jerebu di MalaysiaMy Profile

  • rozuan 22 June 2013 at 11:32 pm

    dekat KL tadi pon dah start berjerebu teruk
    rozuan recently posted…EPISOD 37 | MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA 2My Profile

  • Cikgu Hairul 23 June 2013 at 6:44 am

    Kena cari tempat bercuti kat obasee la camni. Dalam negara dah tak selamat.
    Cikgu Hairul recently posted…Bajingan Dari JepangMy Profile

  • myvitrd 23 June 2013 at 9:53 am

    area umah aku semalam dah teruk.. pagi ni nak gi keje lagi teruk..
    myvitrd recently posted…Macam Mana Nak Membesar Kalau Macam NiMy Profile

  • sharinginfoz 23 June 2013 at 10:55 am

    kurangkan aktiviti luar

  • the malay male 23 June 2013 at 11:28 am

    tu la pasal, kat sepang ni pun dah mula berjerebu..bangun pagi igtkan kabus rupa rupanya jerebu.
    the malay male recently posted…saving private ryanMy Profile

  • Fareast 23 June 2013 at 12:10 pm

    macam2 penyakit datang..kena siap sedia..
    Fareast recently posted…Jannah Jumaat : 7 kali tak perasan..My Profile

  • hafiz 23 June 2013 at 2:24 pm

    teruk kali ini jerebu, muar dah hampir isytihar darurat..
    btw theme dah lainlah…
    hafiz recently posted…Tapau Kacang Pool Larkin BombaMy Profile

  • ecadwinkyasha 25 June 2013 at 10:29 pm

    KK pun jerebu tapi xteruk sgt….eca balik dri keja,konfirm rasa loya..tekak pun mula da sakit.ishhh
    ecadwinkyasha recently posted…Man of Steel – Tonton OnlineMy Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: