Acer Aspire P3 Ultrabook Yang Menggoda

Acer Aspire P3 Ultrabook Menarik Hati
Cool Feature menawan sekali
Gadget Impian Diidam-idami
Dapat Miliki Bloggers Sejati

Beberapa minggu lepas, sempat menghadiri event Acer & Intel “PLAYsure Redefined” Party. Di event ini beberapa laptop/ultrabook dari Acer dipromosikan kepada kami. Saya agak berkenan dengan Acer Aspire P3 Ultrabook ini yang saya rasakan agak sesuai dengan lifestyle saya seorang blogger tegar dan juga travel.

Nampak cantik dan profesional membuatkan saya tergoda. Ciri utama yang membuatkan saya berkenan adalah ianya boleh displitkan menjadi dua bahagian. Bentuk tablet dan juga bentuk Ultrabook. Dalam bentuk tablet, beratnya hanyalah lebih kurang 800g dan senipis 9.95mm. Memang mudah on the go.

Antara kelebihan lain yang menarik minat saya adalah designnya yang nampak profesional dan unik. Bentuknya yang kecil memudahkan untuk dimasukkan di dalam beg galas ataupun hand luggage ketika menaiki kapal terbang. User friendly, satu requirement bagi bloggers tegar macam saya.

Kualitinya seiring dengan harganya. “The Best Price-to-Performance Ratio”. Harga pasarannya iaitu RM1,799-RM1,999 sememangnya jauh lebih murah jika dibandingkan dengan laptop yang eyriqazz gunakan kini yang sudah hampir 4 tahun dibeli. Harga ini bagi saya adalah satu harga yang berpatutan .

Selain itu, pelbagai port yang available memudahkan kerja saya. Micro HDMI dan USB 3.0 satu kemestian. Instant ON dalam masa yang cepat memudahkan saya untuk berblogging lebih-lebih lagi perlu bahagikan masa dengan kerja fulltime, family, dan juga masa rehat.

 

Antara kelebihan lain antaranya “Personal HD Pleasure”, kualiti gambar/video yang dikuasakan dengan 11.6″ touchscreen, skrin yang agak besar, dan Dolby Home Theater memang sesuai menonton rancangan kegemaran, surfing youtube, mahupun anak-anak menonton kartun kegemaran .

Acer Aspire P3 UltrabookTM. Inspired by Intel with 3rd Generation Intel® CoreTM i3 processor

Processor yang berkualiti dari Intel memberikan kualiti penggunaan Ultrabook yang memuaskan dan bermutu tinggi. 

Salah seorang DJ Terkenal di Malaysia turut rekomenkan Acer Aspire P3 Ultrabook Yang Menggoda

Acer Acer Aspire P3 Ultrabook  in action

Pengalaman pernah menggunakan laptop Acer selama ini membuatkan gadget ini termasuk dalam my wish list untuk tahun ini.

Berita menarik bagi yang berminat untuk dapatkan gadget ini. Beberapa ACER Roadshows dan PC Fairs akan diadakan sekitar Semenanjung Malaysia :

Lokasi-lokasi terpilih dari 24 May sehingga 14 July 2013

Pengunjung yang hadir di roadshow dan PC Fair ini berpeluang antaranya :

1) Special Purchase with Purchase Promotion

2) Sebarang pembelian barangan Intel & Windows 8 based Acer , pelanggan berpeluang membeli Powerbank dengan 3 tahun warranti dengan harga serendah RM49.90

*Tawaran ini terhad selagi stok masih ada dan ketika roadshow dan PC Fair ini saja. Umm, nampak gayanya bolehla eyriqazz terjah The Mines ataupun Midvalley nanti. 

 

Acer Aspire P3 Ultrabook Yang Menggoda
Inspired by Intel with 3rd Generation Intel® CoreTM i3 processor buat saya berselera
Gadget Impian memudahkan berblogging, hiburan dan kerjaya
Juga berguna sepanjang hari sudah semestinya

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

50 thoughts on “Acer Aspire P3 Ultrabook Yang Menggoda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.