Jiran di Bandar

IMG_1161

WTF РInikah Semangat Kejiranan Namanya? .  Hidup di Ibu Kota, tinggal di Condo memang mencabar bila dapat jiran yang tak faham bahasa dan tidak menghormati hak orang lain. Parking di lot di tengah, selalu kena himpit dengan kereta sebelah. Bukan sekali dua, almost tiap-tiap hari. Nak kata tak pandai parking, rasanya dah bertahun-tahun jiran bawa kereta. Kalau ditegur, mulala melenting dan bermasam muka.

IMG_1162 Kereta sama Myvi, hati lain-lain. Garisan dah elok dibuat, kiri kanan apabila dihimpit, memang sukar jadinya. Especially time isteri pulang dari sekolah nak keluarkan anak-anak.

Inilah Ranjau Kehidupan di Bandar. Negara semakin moden, akhlak semakin ke belakang. Rasa cam nak pulang kampungje tanam ubi kayu berniaga Goreng Pisang. Hik3, just kidding.

P.s : Bestnya dapat pulang ke kampung mengundi weekend ini. Mengidam keropok lekor, Laksa Terengganu dan macam-macam lagi… Selamat Pulang ke Kampung dan Selamat Mengundi.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

17 thoughts on “Jiran di Bandar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.