Harga Tiket Bas Ekspress Kuala Lumpur ke Kota Bharu

by eyriqazz on 30 May 2013

in informasi

Dah lama tak menaiki bas ekspress pulang ke kampung halaman. Biasanya drive ataupun naik keretapi/kapal terbang. Kali ini, berubah angin sedikit, pulang ke kampung Isteri balik naik bas seisi keluarga. Tak larat nak melayan trafik jem yang mencengkam jiwa dan sanubari. Agak-agak berapakah Harga Tiket Bas Ekspress Kuala Lumpur ke Kota Bharu ?

IMG_0384

Ambil tiket Sani Ekspress. Untuk perjalanan sehala, tiketnya berharga RM40 untuk dewasa dan RM30 untuk kanak-kanak. Berbeza RM10je. Takpelah, kalau balik drive pun lebih kurang tu juga minyak, tol, etc. Plus tambah kepenatan lagi drive lama-lama especially jalan ke kelantan yang masih “dianaktirikan” jalan rayanya.

Hohohoho, balik kampung. Hati girang…..

P.s : 9 Formula Pantas Seru Rezeki

  • hafizrahim 30 May 2013 at 2:24 pm

    Dah lama saya tak naik bas ekspress..adalah nak dekat 10tahun..huhu
    hafizrahim recently posted…Perniagaan Kuih RayaMy Profile

  • akubiomed 30 May 2013 at 2:33 pm

    Selamat bercuti dan balik kampung. :-)
    akubiomed recently posted…Resepi nasi Arab Mandy restoran Saba marvelousMy Profile

  • amirnawawi 30 May 2013 at 2:40 pm

    Di anaktirikan? Camna tuh? haha.. Tu la.. Akak ngan abang saya pun biasa naik bas jer balik. Jimat katanya dan boleh tidur atas bas.. naik bas kelik kelate tak terasa lama la sebab tidur..hehe
    amirnawawi recently posted…#amirmakan- Puding KaramelMy Profile

  • suriaamanda 30 May 2013 at 5:35 pm

    selamat pulang ke kampung…semoga perjalanan lancar…

  • rozuan 30 May 2013 at 8:05 pm

    dah lama tak naik bas, biasa naik train
    rozuan recently posted…ROADSHOW ACER DI LEMBAH KLANG | P3 ULTRABOOKMy Profile

  • rozuan 30 May 2013 at 8:17 pm

    wan biasa naik keretapi balik kelantan
    rozuan recently posted…ROADSHOW ACER DI LEMBAH KLANG | P3 ULTRABOOKMy Profile

  • titan 30 May 2013 at 9:37 pm

    sejak bila jadi anak tiri tu wehh??
    titan recently posted…Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar DenaihatiMy Profile

  • ecadwinkyasha 30 May 2013 at 9:53 pm

    bestnya naik bas..boleh tido2 dalam bas.
    ecadwinkyasha recently posted…Streamyx memang terbaik.My Profile

  • hazman aka species1980 1 June 2013 at 5:10 pm

    Agak lama gak tak naik bas ekspres nie…. tambah pula kalu bas DUA TINGKAT…. maybe nak try bas hop in hop off la kot….
    hazman aka species1980 recently posted…WW : Kompang XRAY buat blogger AZMANISHAK.COMMy Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: