Gadget Wajib Seorang Blogger

P1000042
Diari Seorang Blogger, laptop/komputer semestinya menjadi gadget wajib bagi seorang blogger. Especially blogger yang selalu on the move, ke sana ke mari menghadiri event, travel , bercuti dan perlukan lappy or gadget yang boleh updatekan blog on the go. Time is precious, kena pergunakan sebaik mungkin. Gadget/lappy terbaik semestinya menjadi idaman setiap bloggers.

Alisya 1Agak-agak bolehke Eyriqazz update blog dengan “Laptop Alisya” ni?
Blogger Jutawan2Ala Papa, beli je Lappy baru…

Bijak la anak Papa ni, macam faham-faham je keperluan Papanya. Laptop eyriqazz sekarang sudah dipakai lebih dari 4 tahun+ rasanya. Tidak selaju dulu, tapi still berguna. Kalau dapat angkat yang baru, memang menjadi idaman hati. Umm, apakah lappy yang terbaik ya?

Surfing around, agak berkenan dengan gadget ini :

tablet-3Acer Aspire P3  Convertible Ultrabook™ Inspire by Intel

Umm, bila pelancaran gadget ini di Malaysia ya? Berapa harganya? OK ke? Googling, googling, googling, teaser gadget ini :


My first impression apabila melihat video ini :

1) Ultraportable (Mudah dialihkan, cool)
2) Detachable ( Boleh ditanggal) . Pencuri, beware..Satu saya simpan, satu isteri simpan bila travel.
3) Touch Centric

Selain itu, gadget ini nampak mudah digunakan dan nampak agak ringan. Jadi mudahla kalau nak travel ke mana-mana especially perjalanan jauh. Takdela wifey bising sangat bawak lappy berat-berat balik kampung or bercuti.

Acer Aspire P3  Convertible Ultrabook™  powered by 3rd Generation Intel® CoreTM i3 processor. Sudah semestinya processornya banyak improvement dan memudahkan kerja seharian i.e. melakukan pelbagai kerja blogging pada satu masa seperti edit gambar, edit video, download video, etc kan?  Sound cool, look cool, rasanya ianya memenuhi kriteria saya sebagai seorang blogger tegar. Bila ianya akan dilancarkan di Malaysia?

Contest Menarik Untuk Blogger, Jom Join Contest SEO Eridy

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

26 thoughts on “Gadget Wajib Seorang Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.