Disiplin dalam Menabung

IMG_0165
Praktikkan Tips Tabung Bunian beberapa tahun yang lepas, force saving/tabungan dipotong melalui gaji dimasukkan ke Koperasi Syarikat . Konsisten saving dinaikkan secara berkala dari RM70-RM150 sebulan. Hasilnya, adalah sedikit simpanan untuk masa depan. Harapkan duit disimpan dalam ASB, ada emergency ambil. Saving dalam akaun lain, ada emergency, ambil. Simpan dalam koperasi ni, memang tak boleh keluarkan unless keluar dari koperasi.

Yup, Memang Bagus Simpan di Koperasi tempat kerja. Bagi yang kurang ada disiplin , tips tabung bunian ni antara tips yang boleh dipraktikkan. Macam adik ipar, dapat simpan Rm45,000 dalam tempoh lebih kurang 5 tahun. ALisya pun dah nak ada simpanan dalam RM10,000 4 tahun lebih menyimpan.

P.s : Kongsi-kongsikan tips menabung anda pula…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

33 thoughts on “Disiplin dalam Menabung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.