Bateri IPhone 5 Kembung

Bateri IPhone 5 Kembung

Sudah dicharge berjam-jam, tapi bateri still low. Sindrom Bateri Handset kembung selepas bertanyakan pendapat rakan-rakan di Facebook . Bateri smartphone especially, memang sensitif dan akan mengalami sindrom kembung (overcharge) . Punca-puncanya seperti :

1) Terlebih charge. Charge bateri tinggalkan sebelum tidur tidak di off kan.
2) Charge handset di dalam kereta. Voltagenya lebih tinggi.

Umm, di manakah silap eyriqazz kali ini? Rasanya terlebih charge tu sekali je pernah buat silap. Rasanya mungkin coz charge di dalam kereta ketika pulang ke Terengganu mengundi last time.

Start semalam dah buat hal. Charge tak penuh-penuh. Hari ini, charge pun langsung takble off. Ingatkan cable yang rosak, dah tukar cable pinjam adik punya still masalah sama.

P.s : Kalau nak beli IPhone dan alat-alat ganti Iphone murah, saya rekomenkan di SINI

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “Bateri IPhone 5 Kembung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.