Harga Emas Hari Ini – 16 April 2013

by eyriqazz on 16 April 2013

in informasi

Hari ini Isteri ajak ke kedai emas lagi. Nak beli gelang kaki katanya. Inilah harga emas pada hari ini, 16 April 2013 seperti di Habib Jewel :

Harga Emas Hari IniEmas 999, RM175 1g
Emas 916, RM165 1g
Emas 835, RM149 1g

Misi pencarian emas isteri diteruskan lagi. Belum cukup dengan 2 Cincin Meminang, berminat dengan gelang kaki pula. Survey punya survey, harga di Habib Jewel nampak menarik dan berpatutan. Di Saat Harga Emas Jatuh Lagi , time inila antara time paling sesuai untuk membeli emas buat kegunaan sendiri dan juga pelaburan masa hadapan. Bijak , bijak kahwin dengan Orang Kelantan ni.

Dipendekkan cerita :

Harga Emas SemasaGelang Emas dibeli. Dapat harga Special RM159 1g dan kos upah hanya RM26

Hujan Emas di negeri Orang
Hujan Batu di negeri Sendiri
Harga Emas jatuh direbut peluang
Peluang direbut oleh Si Isteri

  • akubiomed 16 April 2013 at 11:22 pm

    Masa inilah hendak beli emas untuk dikumpul.

  • Denaihati 16 April 2013 at 11:39 pm

    Trend Emas sudah berlalu tetapi masih boleh lagi kalau nak simpan utk long term

  • Marge Goh 17 April 2013 at 12:02 am

    Emas satu pelaburan yang stabil. Biarpun harganya turun masih bernilai dan laku di mana2 saja berbanding nilai matawang.

  • titan 17 April 2013 at 12:25 am

    hoho..melabur habis ni gayanya. haha
    titan recently posted…Tahniah Johor Darul Takzim!My Profile

  • Hazmin Hamudin 17 April 2013 at 9:00 am

    Sekrang ni masa yang sesuai untuk membeli emes. Kalau yang fikir masa depan tu memang tak perlu fikir panjang lagi kalau nak beli emas ni.
    Hazmin Hamudin recently posted…Wordless Wednesday | Alexa Audience DemographicsMy Profile

  • halif 17 April 2013 at 10:33 am

    Mari kumpul emas rakan-rakan….hehe
    halif recently posted…Manifesto yang perlu dimanifestasikanMy Profile

  • elly-daily 17 April 2013 at 10:34 am

    Hoho.. mmg org kelantan terer bab-bab emas ni. Diri saya terkecuali sebab minat gold account lagi dari physical gold. Tapi physical gold lagi bagus sebenarnya..
    elly-daily recently posted…Lama lagi ke hal rumah ni?My Profile

  • ecadwinkyasha 17 April 2013 at 3:17 pm

    mmg terbaik pelaburan ur wife ne…..tunjuk la gmbr emasnya.nak tgk,kot2 fesyen yg terkini.lama xtgk design2 emas ne.hehehe
    ecadwinkyasha recently posted…Wordless Wednesday #88My Profile

  • irma 18 April 2013 at 2:04 am

    patut la semalam pegi kl festival, org sri pinang suruh masuk tgok. sy yg x reti apa. senyum ja. hari ni kawan2 fb kat kelantan pakat sembang pasal emas..
    irma recently posted…Wordless Wednesday – Bread Butter Pudding.My Profile

  • pemburu_emas_yamashita 18 April 2013 at 10:23 am

    Hmm..pendapat kawan,kalu nak beli emas, cari kedai biasa je..lg murah dr kedai bagak… ni yg kawan dapat di selangor pd :- 15/4=rm155/g , 16/4=rm153/g 17/4=rm 151/g…pd tarikh sama,malaysia timur bwh rm144/g..pantai timur bwh 140/g..utara n selatan = slgr.ada yg kos upah FOC. kalu ada kos upah, pandai2 la tawar menawar..tp klu ada pom berbaloi lg klu banding ngan kedai bagak.tq

    • ayunadia 21 April 2013 at 10:08 am

      Setuju..kat hbib d jenama..tu mahal..sesetgh caw..pilihan kurg..lao kt tganu lg murah..bleh dpt sehingga 140 per gm..lao pndai cari..n bargai..n lagi byk pattern

  • GreenLava 18 April 2013 at 12:30 pm

    Dulu ramai cakap harga emas takkan turun. Sekarang tengok jatuh gedebak. Apapun sekarang memang masa terbaik untuk beli.
    GreenLava recently posted…Content Spoiler With Simple AnimationMy Profile

  • Melastik Bintang 18 April 2013 at 2:59 pm

    Habib tu bro.. =)
    Melastik Bintang recently posted…Wordless Wednesday – Erti KehidupanMy Profile

  • laili dolah 19 April 2013 at 10:36 am

    Mahallah…. 16 april…. sy beli 916 hanya 145 per gm….
    Semalam turun lagi 127 jer….. nak tunggu sampai 100…. bole lah beli 2 3 k

  • babycomel 20 April 2013 at 1:08 pm

    minggu ni ramai betul org kelam kabut nak beli emas. dekat ofis pun sama, tak abis-abis diorang tekan kalkulator nk kira beli emas. tapi biasanya emas takkan turun terlalu banyak sbb lepas ni mesti akan naik. kena rebut peluang sebaiknya
    babycomel recently posted…BEN ASHAARI dan WEECLICKSMy Profile

  • hatiputera 20 April 2013 at 10:31 pm

    Sekarang nie memang sesuai buat orang perempuan membeli emas. Bilakah agaknya ia akan melantun kembali.
    hatiputera recently posted…Harga Emas Hari IniMy Profile

    • eyriqazz 20 April 2013 at 10:41 pm

      Ianya akan melantun kembali…Now, ekonomi di europe agak tenat, banyak negara2 terpaksa jual reserve emas mereka…Supply meningkat, harga emas jatuh….but later, ianya akan naik kembali..
      eyriqazz recently posted…Kos Tukar Tayar Kereta MyviMy Profile

  • syira 22 April 2013 at 5:28 pm

    salam,
    patut pun sesak benar org kat kedai emas jerteh ni, naik heran kami laki bini, rupanya harga emas turun, memang tak ikut perkembangan semasa ni. hehe

  • twoera 23 April 2013 at 7:03 am

    sama juga di indonesia sini,semua orang berburu perhiasan emas juga emas batangan. soalnya ini peluang yang jarang ada,harga lagi murah-murahnya

  • kak ina kl 23 April 2013 at 4:47 pm

    akak dapat beli dengan harga RM131-1gm ajer tau..

  • hafizmd 29 April 2013 at 2:24 pm

    Terbaiklah bro!

    Setahun beli 2-3 urat rantai, nanti boleh turunkan kat anak2 perempuan pulak… =)
    hafizmd recently posted…Tau Fu Fah Greenwood Super Sedap!My Profile

  • Rosmawati 1 May 2013 at 11:48 am

    beli kat kuala pilah, mmg murah2 emas nya. 130 segram saya beli mggu lps

  • Mas 19 May 2013 at 12:21 am

    Rosmawati…kat mana kedai kat Kuala Pilah tu, boleh bagi alamat?
    Mas recently posted…8 Tips Sihat dan Awet Muda di Usia 30-anMy Profile

  • [...] emas hari ini bolehla dikatakan masih rendah jika dibanding dengan harga emas pada bulan April 2013, iaitu around RM165 1g untuk emas 916. Tapi jika dibandingkan dengan bulan May rasanya harga emas [...]

  • din 17 July 2013 at 5:57 am

    sy cuma beli syiling emas dinar je.x minat barang kemas
    din recently posted…Model baru ProtonMy Profile

  • Myra Jay 29 August 2013 at 8:15 am

    MJ ada niat nak beli gelang kaki tapi dilarang oleh asben, katanya tkut hilang tanpa sedar almaklumlah letaknya di kaki, lebih suka smada tangan atau jari, mudah nampak
    Myra Jay recently posted…Tamat Sudah secara RasmiMy Profile

  • […] hanya blogger, peniaga Online juga tak rugi untuk menyertainya. Lihat saja Kak Siti SweetKurma, Eyriqazz.com, dan Ustaz Noehas MindaAktif.com yang membina jenama mereka sendiri hasil bimbingan Denaihati. […]

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: