Cancel Pembelian Vega Residensi, Cyberjaya

Vega Residensi Cyberjaya

Flashback Entri Vega Residensi Cyberjaya sebelum ini. Selepas booking unit vega ini, eyriqazz sempat bertanyakan pendapat rakan-rakan bloggers, pelabur hartanah yang lebih berpengalaman dan juga search tentang feedback berkenaan unit ini. Kesimpulan yang boleh eyriqazz ambil untuk unit ini adalah :

Kelebihan – Dapat 17% rebate. Cash around RM20K bila property siap.
Kekurangan – Oversupply of Studio unit di Cyberjaya. Susah nak dapat tenant with positive cashflow.Potential tenant pula studio unit adalah pelajar dan foreigner. Plus, projek yang hampir nak siap, suspicious on sales very slow.

Bertanyakan rakan-rakan yang booking pada masa yang sama, ada beberapa rakan yang turut mengambil langkah sama Cancelkan pembelian unit ini. So, inilah antara intisari isi surat saya kepada PKNS :

“Saya memohon untuk pembatalan pembelian property ini adalah kerana kesukaran untuk mendapatkan kelulusan majikan tempat syarikat saya bekerja. Saya adalah pekerja xxx dan memerlukan kelulusan dari Pengarah  dan ‘human resource’  bagi melayakkan saya membuat pinjaman luar. Saya ada berbincang dengan rakan sekerja dan memang agak sukar untuk mendapatkan kelulusan ini, lebih-lebih dalam menyakinkan Pengarah saya yang pembelian ini akan memberikan keuntungan kepada saya dan tidak memberikan negatif implikasi kepada cashflow saya.

P.s : Kata orang high risk, high return. For me pula, better safe than sorry…Pelaburan Hartanah ni, tersilap beli, boleh merana seumur hidup.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

34 thoughts on “Cancel Pembelian Vega Residensi, Cyberjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.