Sedangkan lidah lagi tergigit

Duduk sebumbung berpuluh2 tahun, akhirnya bercerai? Teringat kisah perceraian seorang rakan, anak2 sudah besar, ada yang sudah berkahwin dan akhirnya perceraian yang terjadi tahun ini. Si bekas suami asyik menyalahkan isteri, walhal bertahun2 tanpa sumber pencarian ditanggung isteri. Mencari alasan untuk cari yang lain ,...

Kadar Parking di KL Sentral

Kadar Parking di KL Sentral, March 2013 : Kadarnya adalah RM4 sejam, maksimum RM40 untuk sehari. Boleh katakan rate yang agak mahal juga, tapi nak buat macam mana kan? Customer is not always rite, lebih-lebih lagi di lokasi strategik camni mungkin nak mengelakkan orang parking...

Pengalaman Berbekam Pertama Kali

Semalam, pertama kali mencuba Berbekam @ Bekam Darah di Uptown Danau Kota. Dah lama nak mencuba sebelum ini, tapi tidak berkesempatan dan agak gementar especially bila tengok darah ni. Hik3, Eyriqazz ni Mabuk darah juga. Kata Abang yang buat bekam eyriqazz, ada Bekam Angin dan...

Bila Si Anak Menyanyi

Air Pasang Pagi Surut Pukul Lima, Nyonya Bagi Pagi Siram Pokok Bunga… Itik Bawa Telur, Ayam Menetas… Papa : Itik Bertelur, Bukan Bawa Telur… Alisya : Cuba Papa dengar baik2…. Papa : (Speechless, bila anak lagi Pandai dari Papanya)