Vega Residensi Selangor Science Park 2, Cyberjaya

Vega Residensi Selangor Science Park 2, Cyberjaya salah satu projek PKNS yang dijangka siap akhir tahun ini. Sempatla pergi Sales office dia hari ini, dan lalu di Service Apartment tersebut :

Vega Residensi CyberjayaPersekitarannya nampak agak sunyi, cuma lokasinya lebih kurang 5 minit dari Multimedia University, Cyberjaya

Di belakangnya pula ada Perumahan Taman Pinggiran Cyber, yang siap beberapa tahun lepas dari Talam Corporation (quite famous dengan banyak Projek terbengkalai) dan menyusahkan ramai pemilik rumah.

Surfing internet, banyak juga komen/feedback yang agak negatif berkenaan projek Vega Residensi ini i.e. :

  1. Kenapa dah nak siap belum Sold Out lagi?
  2. Bolehke nak cari penyewa dan dapat positive cashflow?
  3. Lokasi strategik ke?
  4. Oversupply of Studio Condo in Cyberjaya

Vega Residensi Cyberjaya 2Entah kenapa di sebalik feedback Negatif, saya tetap book kan satu for me, Studio Unit ,535 square feet, RM280K (17% rebate for Bumiputra)

Entah kenapa,Instinct eyriqazz Said Go for it… Adakah kerana “tak perlu bayar 10% deposit dan dapat balik RM10K+ Cash in return”? . Mungkin juga faktor Faizul Ridzuan (Penulis Buku WTF 23 Properties by 23) dan Saufi Karim ( Penulis Ebook Pelaburan Hartanah Tanpa Modal) yang membuatkan eyriqazz say go for it?
Vega_location

Umm, fikir-fikir balik, rumah 1st Eyriqazz dulupun ramai yang kasi feedback negatif, i.e. tanah lombong condo mudah retak2 etc, susah nak sewakan dan dapat positif cashflow etc…3 tahun berlalu, condo tersebut Market value telah meningkat almost RM500 ribu dari harga asal yang dibeli RM270K dan positive cash flow rental….Apapun, kalau ada sebarang feedback positif or negatif pasal Vega Residensi, komen-komenla ya?

UPDATED 10 mARCH 2013 – Akhirnya saya mengambil keputusan Cancel Pembelian Vega Residensi, Cyberjaya ini

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

46 thoughts on “Vega Residensi Selangor Science Park 2, Cyberjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.