Pantun Buat Nadot

by eyriqazz on 7 February 2013

in blogging

Sindrom Kenadotan kini melanda
Mood yang rajin hilang entah ke mana
Sejak bertemu Si Nadot yang asyik ketawa
Mood berblogging semakin huru hara

Nadot bukan sebarang Nadot sudah semestinya
Orang kaya rumah banyak tidak terkira
Bilakah agaknya nak buat give away kasi kat saya?
Tentu sindrom hilang dengan serta merta

Dua tiga Nadot berlari
Join Marathon orang lari dia jalan kaki longlai2 syok sendiri
Dia kata Ikut Suka Suki
Kalau tak puas hati meh lawan badminton kalau berani

Dengar cerita bakal ke Oversea
Sambung belajar sampai PHD
Sungguh ku tak sangka geliga otaknya kanan dan kiri
Jangan main-main Lecturer Uitm hidup mesti berani

Sudah ku bilang berkali-kali
Sindrom kenadotan sukar diubati
Sudah terkena mudah dijangkiti
Sediakan Jus Poligami penghalang diri

  • papa mifz 7 February 2013 at 4:45 pm

    berapa banyak rumah nadot ada?? bukan sebarangan Nadot nih yer…hehe
    papa mifz recently posted…Pakej Pulau TiomanMy Profile

    • eyriqazz 8 February 2013 at 12:09 am

      nadot…sila jawab…
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • boni kacak 7 February 2013 at 4:53 pm

    hahaha.. nadot nadot… hatinya sekeras hempedu ayam
    boni kacak recently posted…Masa Kecil Dulu – Penyamun Inc.My Profile

    • eyriqazz 8 February 2013 at 12:09 am

      bukan sekeras durian yang dikopek guna tangan?
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • ecadwinkyasha 7 February 2013 at 4:59 pm

    sindrom kenadotan menular nampak.

  • diana 7 February 2013 at 6:18 pm

    sempat lagi berpantun tuh..heheh

    • eyriqazz 8 February 2013 at 12:09 am

      dah lama tak berpantun…
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • syarih 7 February 2013 at 7:32 pm

    ha ha ha…serius betul ngan sindrom nadot nih…
    syarih recently posted…Jom Ramai-ramai Join Blogsyarih Network.My Profile

    • eyriqazz 8 February 2013 at 12:10 am

      tuhla..memang kenadotan dibuatnya…
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • JMR 7 February 2013 at 9:56 pm

    terbatuk-batuk nadot kt rumah..:-p

    • eyriqazz 8 February 2013 at 12:10 am

      uhuk3…
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • Nadot 7 February 2013 at 10:31 pm

    Hahahaha.. Eyriqazz overrrr!!!.. Hihihi… Mmg teruk betul sindrom tu berjangkit.. Hihi… Kantoi nadot join run tp jalan longlai syok sndiri… Tu lawak… Tp lawak kejam!.. Hohoho

    • eyriqazz 8 February 2013 at 12:10 am

      hahahaha……
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • MK Kimi 8 February 2013 at 1:12 am

    lama betul sindrom kenadotan ni ye.. :)
    MK Kimi recently posted…Labwork Bukan Mudah Tahu?!My Profile

    • eyriqazz 8 February 2013 at 7:21 pm

      hik3……kuat sungguh kan sindrom ni?
      eyriqazz recently posted…Kek OsakaMy Profile

  • matjoe 8 February 2013 at 10:25 am

    panton kenadotan x tahan tu
    matjoe recently posted…Melecet Celah Kangkang Sebab Lari?My Profile

  • Nurul 8 February 2013 at 11:16 am

    Wah… memang mantap.. Kaki pantun ni Abg Eyriqaz..semua pantun best2.. Sindrom Kenadotan.. hehehe :)
    Nurul recently posted…Syukur AlhamdullillahMy Profile

  • sha 8 February 2013 at 11:19 am

    hehehe ok lah tu eyriqazz kenadotan kenadotan pun mampu berpantun lagi…moga sindrom kenadotan u berterusan hik3

    opss sorry nadot !! hehe

  • Slik 8 February 2013 at 12:25 pm

    Belum pulih lagi sindrom nih :)
    Slik recently posted…10 Blogger Terbaik MalaysiaMy Profile

  • hairulafiz 8 February 2013 at 3:28 pm

    bahaya juga sindrom kenadotan ni ye…
    hairulafiz recently posted…Jersi Johor Darul TakzimMy Profile

  • wandisini 8 February 2013 at 3:51 pm

    kalau kena sindrom ni ada virus penawar tak?
    wandisini recently posted…Kenapa Tak Ada Burger Bakar di Pagi Hari?My Profile

  • titan 9 February 2013 at 10:40 am

    siap bagi pantun lagi tu. haha..
    titan recently posted…Komisen ke 15 dan 16 dari Jobdirumah.comMy Profile

  • syaifuddin alias 9 February 2013 at 5:37 pm

    wah3..sambil tu berpantun dengan kak nadot :)
    syaifuddin alias recently posted…Antara Job, Penulisan, Dan RumahMy Profile

  • akubiomed 10 February 2013 at 1:14 pm

    Ada pantun khas untuk Nadot. Kalau benar gossip untuk sambung pelajar. Tanniah. :-)
    akubiomed recently posted…Wireless Trigger Yongnuo RF 603C tertunailah hasrat di hatiMy Profile

  • [...] ke tandas. Heee. Bila dah masuk lunch hour badan rasa nak demam pula. Erm adakah ini yang dipanggil sindrom kenadotan? [...]

  • Miza Yusof 15 February 2013 at 9:34 pm

    bro eyriqazz berpantun :)
    hehehe :)
    miza juga mungkin terkena tempias sindrom ini.
    mood blogging hilang entah kemana -_______-
    Miza Yusof recently posted…SURAT KELULUSAN PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BR1M) 2.0My Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: