Kek Osaka

by eyriqazz on 8 February 2013

in food

Kek Osaka

Suka benar Isteri dengan Kek Osaka dari Pistachio Bakery ni. Kalau singgah, mesti beli sekotak. Sekotak tu dalam RM10. Bukan setakat Isteri, Eyriqazz,Alisya dan Azim pun turut suka kek ini. Lembut-lembut sedap, feeling-feling Jepun gitu.

Kek Osaka 2Cantik Kotaknya

Pentingke nama ni? Haa, mesti la penting kek? Dengar nama kek nya terus rasa excited nak beli. Bila makan sedap terusla rasa nak beli berkali-kali.

P.s : Sedih tak dapat pulang balik kampung……

  • wandisini 8 February 2013 at 3:49 pm

    salam.
    nampak kek tu macam gebu je…agaknya kek ni memang ada kt Osaka ke? atau sebab ada taburan gula putih halus ibarat salji yang turun di Osaka :)
    wandisini recently posted…Lebih Senang Salahkan Orang LainMy Profile

  • Faizalpj 8 February 2013 at 4:06 pm

    kenapa tak dapat pulang ?
    Faizalpj recently posted…Sakitnya Apabila Gusi BengkakMy Profile

    • eyriqazz 8 February 2013 at 7:11 pm

      tak dpt cuti after..nak balik kalau time camni ari selasa tu tentu jem giler..kesian kat anak2…

  • akubiomed 8 February 2013 at 4:15 pm

    Bagaimana cara makannya? Adakah begitu sahaja? atau sedap celup dengan air kopi atau teh?

    • eyriqazz 8 February 2013 at 7:10 pm

      Both ble bro…fuhh,tapi celup kopi panas tu memang terangkat

  • kesoma.rai 8 February 2013 at 5:05 pm

    ada sikit iras macam kek hokkaido sipon kek tu la…
    kesoma.rai recently posted…Jana duit dengan program Affiliates MarketingMy Profile

    • eyriqazz 8 February 2013 at 7:10 pm

      Mungkin kot..kenala try kek hokkaido lepas ni

  • Sally Yatiey 8 February 2013 at 5:10 pm

    Nampak sedap ^_^
    Sally Yatiey recently posted…Cara menghadapi stressMy Profile

  • papa mifz 8 February 2013 at 6:56 pm

    tak pernah makan lagi kek Osaka tuh…lain kali boleh cuba jika jumpa…;)
    papa mifz recently posted…Gambar Mifz di Pulau LangkawiMy Profile

  • syarih 8 February 2013 at 7:16 pm

    wah nampak gebu dan sedap…makan kek osaka leh ubati sindrom kenadotan kot… :)
    syarih recently posted…Selamat Hari Jadi Dari Lina.My Profile

  • afif 8 February 2013 at 7:45 pm

    wah,,memang nampak sedap la bro..pistachio bakery ni kat mane?
    afif recently posted…Segmen:Blog Pilihan FebruariMy Profile

  • syazrin 8 February 2013 at 8:29 pm

    nampak gambar macam nak test je, blm pernah mkn lg kek ne…..
    syazrin recently posted…Cara melajukan vpn – virtual private networkMy Profile

  • miss yayang 8 February 2013 at 9:10 pm

    Sodapnya tengok kek tu.. Rasa cam donut ke?
    miss yayang recently posted…Everyone is sleepingMy Profile

  • sharinginfoz 9 February 2013 at 7:11 am

    Mesti jem btl jln blk kg
    sharinginfoz recently posted…Tabung Haji Umum Dividen 8% Bagi Tahun 2012My Profile

  • titan 9 February 2013 at 10:33 am

    jauhnya kek osaka tuu..
    titan recently posted…Komisen ke 15 dan 16 dari Jobdirumah.comMy Profile

  • syaifuddin alias 9 February 2013 at 5:37 pm

    sekali pandang ianya amat menyelerakan
    syaifuddin alias recently posted…Cara Dan Tarikh Pembayaran Pencen 2013My Profile

  • Juan 9 February 2013 at 7:59 pm

    alaaa, ni yg terasa nak beli nih
    Juan recently posted…Peluang Pengiklanan Terhadap BlogMy Profile

  • MK Kimi 10 February 2013 at 12:33 am

    Selamat beraya di Osaka..eh, silap!

    saya pon tak balik.sedeyy :(
    MK Kimi recently posted…Test Vokal, Kau Mampu?My Profile

  • hairulafiz 10 February 2013 at 11:28 pm

    nampak macam roti naik je tapi yg ni versi jepun…
    hairulafiz recently posted…Selamat Tahun Baru Cina 2013My Profile

  • Miza Yusof 15 February 2013 at 9:33 pm

    kadang-kadang faktor nama sesuatu makanan pun akan buat kita tertarik utk mencubanya :)
    nampak sedap dan gebu kek osaka tu :)
    Miza Yusof recently posted…BUKAN KAKI WAYANGMy Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: