Cash Out Terakhir dari Google Adsense?

by eyriqazz on 5 February 2013

in blogging

541651_10151201374480927_294846530_n

Petang tadi sempatlah pergi Pos Ofis Cash Out Google Adsense buat kali kedua. Alhamdulillah, rezeki Side Income berblogging walaupun masih dilanda Sindrom Kenadotan.

419658_10151201405095927_558777420_nInilah hasilnya. Lepasla untuk lunch sebulan

Rezeki jangan ditolak kan? Memang tak boleh lawan dengan Ratu Google Adsense Malaysia, tiap-tiap bulan cash out siap ada Western Union Gold Card lagi. Income kedua yang eyriqazz dapat ni hasil dari iklan google adsense di Eyriqazz.com ketika menggunakan platform Blogspot. Berpindah ke WordPress, tak sampai sebulan, kena banned dengan Google dengan alasan blog eyriqazz menggunakan bahasa melayu. Pelik juga coz selama ini pun letak di blog berbahasa melayu dan ramaije blog berbahasa melayu yang letakkan google adsense.

Takpela, mungkin bukan rezeki. Cabang rezeki ini luas kan? Kalau tiada di sini, cari di tempat lain pula. Hendak atau tidak. Rajin or tidak. Usaha tangga kejayaan, tak gitu? Apapun, terimakasih Pakcik Google dah kasi dua kali Income dengan Google Adsense. One day mungkin dapat pasang lagi siapa tahu kan?

P.s : Inul Goyang sudah kembali, jom terjah blog dia…

  • Anuar 5 February 2013 at 9:46 pm

    Permohonan iklan saya tak diluluskan oleh GA.. Jadi saya anggap tak ada rezeki dengan GA..
    Anuar recently posted…Penghantaran Pertama Jangan Baca Buku Ini Kepada Pembeli..My Profile

    • eyriqazz 5 February 2013 at 10:25 pm

      Samalah kita selepas ini…boleh try dengan youtube pula..skang youtube pun boleh buat duit dengan google…

  • KiD 5 February 2013 at 9:54 pm

    waaaaaahhh… untung laaaa sempat bersama Google adsense.. :)
    KiD recently posted…Selamat Hari Jadi MakMy Profile

    • eyriqazz 6 February 2013 at 10:41 pm

      sempatla dua kali…
      eyriqazz recently posted…Bintang Mencari BintangMy Profile

  • MK Kimi 5 February 2013 at 10:13 pm

    mohon bro eyriqazz bg sy email google adsense. sy nk contact diorg sbb blog sy pon dibanned..cari tak jmp. noob lah katekan… :)
    MK Kimi recently posted…Warga LAB & Blog KamiMy Profile

    • eyriqazz 5 February 2013 at 10:24 pm

      saya pun dah kena banned bro..blog bahasa melayu katanya…

  • amirnawawi 5 February 2013 at 10:21 pm

    Betul tu bro.. rezeki bro ngan Nuffnang pom banyak dah kan..hehe
    amirnawawi recently posted…Ana Raffali- Jauh Ke SyurgaMy Profile

  • donnyien 5 February 2013 at 10:22 pm

    tahniah bro! banyak tu.. rasanya nak merasa juga earning adsense tahun ni
    donnyien recently posted…Oppa Gangnam Bloggers StyleMy Profile

  • syu90 5 February 2013 at 10:28 pm

    byk la tu klau lpas lunch sbulan..thniah bro!
    syu90 recently posted…Running Man Episode 130My Profile

  • sukma 5 February 2013 at 10:57 pm

    masih study lagi macam mana nak dapatkan cash out dari google adsense…
    sukma recently posted…NAK JUAL BUAH LIMAUMy Profile

  • syarih 6 February 2013 at 12:07 am

    dulu saya letak juga iklan Adsense kat blog…dapat la beberapa ringgit…lepas tu bimbang kena ban terus je buang kod …jadi akaun adsense saya masih aktif la…nak buat blog bahasa Inggeris…susah la nak cari makan sebab competition keyword nya sangat kuat..penat.
    syarih recently posted…Mohon Segera Lesen Memandu 1Malaysia (BL1M).My Profile

    • eyriqazz 6 February 2013 at 10:41 pm

      InsyaAllah, boleh….
      eyriqazz recently posted…Bintang Mencari BintangMy Profile

  • akubiomed 6 February 2013 at 12:11 am

    Saya langsung tak sempat hendak tunai setelah kena ban oleh pihak Google. Saborjer lah.
    akubiomed recently posted…Blogger perlu membaca ini semua poyoMy Profile

    • syarih 6 February 2013 at 10:22 am

      jahat la google ads nih…kat indonesia dia orang luluskan…jadi kalau nak selamat guna bahasa indonesia…
      syarih recently posted…Mohon Segera Lesen Memandu 1Malaysia (BL1M).My Profile

  • fazrol 6 February 2013 at 2:24 am

    Xpe bro.. rezeki ada dimana-mana..
    fazrol recently posted…Berjimba-jimba di Genting Highland!My Profile

  • myvitrd 6 February 2013 at 2:53 am

    Untung juga dpt rass 2x.. Aku register pun tak lepas2… He3
    myvitrd recently posted…Rahsia Hebat Di Malam JumaatMy Profile

  • suriaamanda 6 February 2013 at 9:04 am

    amboi memilih plak GA sekarang eh…x per..rezki ada dimana2

  • Zarul Umbrella 6 February 2013 at 10:08 am

    alhamdulillah rezeki..
    Zarul Umbrella recently posted…Video Entry – Landing TimeMy Profile

  • hazman aka species1980 6 February 2013 at 10:14 am

    Yeahhh…..Belanja makan nasi ARAB pun sedap jugak nie…. hik3x
    hazman aka species1980 recently posted…WW : AngPow TAHUN BARU CINA untuk RAJA KOMEN HAZMANFADZIL.COMMy Profile

  • Hafizul 6 February 2013 at 10:16 am

    Aikkk?pelik jugak macam tu yer..hehe..tak apa la..kurag2 dapat jugak kan?saya ni masih belum berpeluang mencuba..nak pohon tu yang masalah..kita tak pandai buat blog BI..emm kak yan memang otai..haha..tahniah en eyriqazz.banyak dapat tu..
    Hafizul recently posted…Wordless Wednesday #41 – Nak Ker???My Profile

    • eyriqazz 6 February 2013 at 10:42 pm

      saya dapat adsense duluni pun hasil tunjuk ajar kak yan
      eyriqazz recently posted…Bintang Mencari BintangMy Profile

  • Wann 6 February 2013 at 10:36 am

    Paksu..nak makan Domino Pizza..tiba2 pulak jadi pak sedara..hehe
    Wann recently posted…Sticky Post : Bloglist WannSerious 2013My Profile

  • matjoe 6 February 2013 at 10:46 am

    bila nak belanja. haha.
    matjoe recently posted…Jom Lari di Taman Tun Park dgn geng BWCMy Profile

  • hairulafiz 6 February 2013 at 2:52 pm

    ratus juga income adsense tu..lepas wat makan seafood.
    hairulafiz recently posted…Wordless Wednesday #15 : Pizza Golden Crab ClawMy Profile

  • Anirah Azuri 6 February 2013 at 3:47 pm

    bestnya.. :) tahniah.. leh belanja lepas ni..
    Anirah Azuri recently posted…Blogger Belia Blogger CoolMy Profile

  • Dr Fuh 6 February 2013 at 3:51 pm

    Alhamdulillah murah rezeki bro eyriqazz kita ni. Macam mana ye nak daftar dengan Adsense ni? Fuh.my try banyak kali dah tak lepas2
    Dr Fuh recently posted…Sepasang Anak Tiru Aksi Gila Seks Bapanya Yang BangangMy Profile

  • sha 6 February 2013 at 3:56 pm

    terror lah eyriqazz… rezeki tu, tahniah2x :)
    sha recently posted…Ashadin.comMy Profile

  • syarih 6 February 2013 at 5:52 pm

    bro cekap tulis dalam bahasa inggeris …kenapa bro to buat blog bahasa inggeris lepas tu letak Adsense?…leh mohon semula melalui DOCSTOC.COM…tapi kalau lulus tu jangan la letak kat blog BM.
    syarih recently posted…Mohon Segera Lesen Memandu 1Malaysia (BL1M).My Profile

    • eyriqazz 6 February 2013 at 6:08 pm

      xde masa bro..blog bm ni pun asyik kenadotan

  • ecadwinkyasha 6 February 2013 at 7:59 pm

    nuffnang masih masukkkkkkk..bukan rezeki dgn GA la ne kan~
    ecadwinkyasha recently posted…CPUV Pertama 2013My Profile

    • eyriqazz 7 February 2013 at 5:29 pm

      Yup..cabang rezeki ni luas….kalau tiada rezeki di sini, pergi di sana, tiada di sana, pergi di sinung…
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • beckhrooy 7 February 2013 at 12:07 am

    tahniah dpt juga cah out tu, yang kena ban tu blog ni je ke akaun sekali bro?
    beckhrooy recently posted…Cara Turunkan Berat Badan BerkesanMy Profile

    • eyriqazz 7 February 2013 at 5:16 pm

      Blog ni je…akaun masih aktif….nanti2la kalau ada masa ble buat blog BI pula..
      eyriqazz recently posted…Pantun Buat NadotMy Profile

  • faris 10 February 2013 at 5:21 pm

    ok la tu..dapat merasa jugak..sy ni ada pakai jgk…tapi belum dapat cash out..masih jauh lagi….

  • faris 10 February 2013 at 5:23 pm

    jauh lagi nak capai target 100usd boleh cash out….

    • eyriqazz 10 February 2013 at 7:39 pm

      InsyaAllah, kalau ada rezeki tak ke mana kan?

  • Miza Yusof 15 February 2013 at 9:42 pm

    Alhamdulillah. Rezeki :)
    Miza Yusof recently posted…BAUCER DAN TUNAI RM 250 (BR1M 2.0)My Profile

  • drsamsung 16 April 2013 at 12:14 pm

    Apa beza bahasa indonesia dgn malay, sama je kan.. camne google detect yer?
    drsamsung recently posted…Samsung Disiasat Kerana Menghentam HTC OneMy Profile

  • Mohd Rohaizad 16 August 2013 at 6:05 am

    jgn putus asa.. cuba lagi.. pastu banned lagi..
    Mohd Rohaizad recently posted…NEELOFA KECEWA SEMUA FILEM LAKONANNYA TIDAK LAKUMy Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: