Berhentilah Merokok, Ingatlah Orang Tersayang

“Alah, orang tak merokok pun boleh mati awal. Atuk aku heavy smoker, sihatje. Kalau dah ajal, sampai juga”. Itulah antara jawapan yang biasa eyriqazz dengar bila dinasihatkan untuk berhenti merokok termasukla arwah ayah sendiri”.

Sanggupkah Anda Terima Surat sebegini dari Anak Sendiri?
-Surat dari Anak Arwah Je Jai tahun lepas-

Pemergian Je Jai atas Kanser Stage 4 begitu meruntun jiwa saya. Kadang-kadang, saya merasa benci kepada perokok. Rasa mahu tampar-tampar mereka yang merokok di depan saya. Tidak sayangkan nyawa? Tidak sayangkan Insan di sekeliling? Keluarga eyriqazz sendiri, both adik lelaki eyriqazz juga hisap rokok.

Buat adik2ku dan abang Iparku, berhentilah merokok. Penyakit dari rokok ini kadang-kadang tidak nampak simptomnya. Bila sakit dan buat medical check up, terus di peringkat kritikal, termasukla Arwah Ayah dan Je Jai…

Yer, bukan mudah untuk berhenti merokok tapi di mana ada kemahuan, di situ ada jalannya kan? Saya sendiri tidak sanggup melihat anak-anak/ Isteri kehilangan saya pada usia yang masih muda. Sanggupkah anda?.

Berhentilah Merokok, Sayangilah Keluarga Anda. Sesal Dahulu Pendapatan, Sesal Kemudian………

P.s :Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Arwah Je Jai, semoga Rohnya dicucuri Rahmat…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

54 thoughts on “Berhentilah Merokok, Ingatlah Orang Tersayang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.