Sayonara Nicholas Chay

by eyriqazz on 11 January 2013

in blogging, nuffnang

Agak terkejut apabila membaca berita ini, Nicholas Chay @ Country Manager meninggalkan Nuffnang :

P1000810Digital industry diehard Nicholas Chay has left his position as Country Manager of Nom Nom Media after 5 years with the group. Nom Media is the exclusive digital media resellers of Nuffnang, Asia’s first and leading blog advertising community and ChurpChurp, the leading network of social media influencers in Singapore and Malaysia. – AdoiMagazine-

Nicholas Chay, boleh dikatakan Orang Kuat No. 2 di Nuffnang Malaysia selepas Timothy Tiah @Co-Founder Nuffnang. Antara Nuffies yang cukup peramah dan eyriqazz kagumi. Beberapa Nuffies yang agak friendly, seorang demi seorang pergi. Robb Chew, Thara Sofian dan now Nicholas Chay. Teringat lagi antara komen yang pernah ditinggalkan Nicholas di salah satu entri Eyriqazz :

“ nicholas 29 September 2011 at 4:20 pm

Tul ke tolak Lisa ketepi?? Hahaha

Thank you for having faith in us for the past 2 years :)

Salah seorang Nuffies yang agak mesra dengan bloggers dan sentiasa cuba untuk memperkenalkan antara satu sama lain especially bloggers macam Eyriqazz ni yang agak pemalu. Hik3..

Juga, sentiasa cuba menghadirkan diri di Event yang dianjurkan Nuffnang dan bersosial bersama Bloggers, baik yang popular or yang masih baru nak bertapak. Umm, rindu time event-event yang meriah bersama Nuffnang especially di Tahun 2011. Sekarang, macam agak sepi event-event.

Kalau ke Ofis Nuffnang, Nicholas inilah antara yang rajin melayan kerenah bloggers. Di bawa tunjukkan sekitar Ofis Nuffnang. Rasa macam nak singgah Ofis Nuffnang hari-hari dek kerana layanan sebegini. Hik3, just kidding.

Apapun, best of luck  dan Sayonara diucapkan buat Nicholas Chay dan semoga terus maju jaya. Hopefully, one day dapatla jumpa dan berkolaborasi lagi in future. Patah tumbuh, hilangnya sukar diganti….

P.s : Jangan Menolak Perubahan hanya kerana kita takut kehilangan apa yang telah dimiliki, kerana dengannya kita merendahkan nilai yang bakal kita capai melalui perubahan itu. -Quote dari Internet-

  • amirnawawi 11 January 2013 at 12:11 am

    Tu la. Seorang demi seorang meninggalkan Nuffnang. Churpies yang saya cukup kenal pom baru jer berhenti minggu lepas. Sedih :’(
    amirnawawi recently posted…Giveaway amirnawawi Sempena Sempadan 2012/2013My Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:05 pm

      Siapa churpies tu bro? Hot tak?
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • KiD 11 January 2013 at 12:57 am

    all the best nicholas…!!
    KiD recently posted…Cek Pengiklan kali ke 4My Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:06 pm

      All the best..bro pun sempat jumpa dia beberapa kali kan?
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • Fauzi Blues 11 January 2013 at 1:09 am

    X sempat nak kenal..
    Fauzi Blues recently posted…Reviu Pahang vs. Darul Takzim FC :Punca Kekalahan Darul Takzim FC Kepada Pahang.My Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:06 pm

      Maybe on day ble kenal dia…
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • ProfHariz 11 January 2013 at 3:54 am

    Bestnya andai dapat peluang macam bro kan :)
    Tapi bukan mudah.. Dan Semoga Maju Jaya Nicholas
    ProfHariz recently posted…2013 Usaha Peningkatan Kualiti HidupMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:07 pm

      Peluang macam bro?

      ProfHariz

      Bestnya andai dapat peluang macam bro kan :)
      Tapi bukan mudah.. Dan Semoga Maju Jaya Nicholas

      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • Nia 11 January 2013 at 6:05 am

    Terima kasih sebab share quote tu. Besar impactnya untuk saya ;)
    Nia recently posted…Cara Menurunkan Berat BadanMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:07 pm

      Maksudnya? Dah nak berhenti kerja ke nia?
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • Jejaka Kacak Berhati Waja 11 January 2013 at 8:22 am

    Masa untuk menekel Nuffies2 yang baru..
    Jejaka Kacak Berhati Waja recently posted…Sumbangan Membina MasjidMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:08 pm

      Hahaha..ramai nuffies2 hot di sana bro.
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • Anuar 11 January 2013 at 8:57 am

    Seronok betul tengok Bro Eyriqazz join event-event nuffnang sampai boleh kenal dengan kebanyakan staf dekat sana… Teringin nak join event-event macam ni, tapi masih banyak komitmen lain yang masih perlu diuruskan…
    Anuar recently posted…Harga Emas Dan Silver Jatuh Lagi..Masa bila nak untung ni?My Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:09 pm

      Dahulukan yang mana penting dahulu..Alhamdulillah, ada isteri yang memahami dan bertolak ansur ble join event2 ni…
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • halif 11 January 2013 at 9:00 am

    Dia keluar sebab naik pangkat kut?? or better offer. that for sure
    halif recently posted…FB Block Link Denaihati.comMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:09 pm

      X pasti la pula sebabnya…
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • hazman aka species1980 11 January 2013 at 9:37 am

    Nicholas nie antara NUFFIES yang boleh ingat nama blogger walaupun baru berjumpa…PR pun bagus…dan semestinya dia tinggalkan NN untuk tawaran yang lebih baik…..
    hazman aka species1980 recently posted…Tips Mendorong Pelajar Corot – Ustazah SITI KHADIJAHMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:10 pm

      Yup, bila pi event dia hadir, i know at least ada somebody that i know that i can talk…hik3…
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • Nadot 11 January 2013 at 10:51 am

    Bestnya event2 korang dulu… quote yang best juga yg eyriqazz share… ;)
    Nadot recently posted…Restoran Rocky’s di Seksyen 7 Shah AlamMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:10 pm

      Best sehingga nak hadiahkan eyriqazz rumah sebiji? Yum2…
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • shahroll photo 11 January 2013 at 2:55 pm

    Nicholas Chay resign? OK! ini terkejut punya news. Erm, mungkin 5 tahun cukup untuk gain experience bersama group NN. Moga NC dapat lepak ngan kita2 as a blogger pulak! huhuh
    shahroll photo recently posted…(money) Berapa pendapatan aku sepanjang aku berblogging? by shahrollMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:11 pm

      Hopefully so….Antara Nuffies yang paling peramah dan down to earth….
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • Myvitrd 11 January 2013 at 4:12 pm

    oh! baru ku tahu.. walaupun aku jarang gi event NN tapi setiap kali dia dtg mesti dia ingat nama blog aku.. huhu.. hope terus maju ditempat baru bro Nicolas..
    Myvitrd recently posted…Harraz Dapat Kawan baru.. Anak Dara Lagi..My Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:11 pm

      Fuhh…bukan mudah nak ingat nama2 blog ni kan? hik3..eden sampai skang lupa nama betoi hang..Amid ke Amad haa?
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • papa mifz 11 January 2013 at 6:58 pm

    pasti seronok kan join event2 Nuffnang…melalui gambar tuh nampak sangat keseronokkan nya…
    papa mifz recently posted…Cara Tidurkan AnakMy Profile

    • eyriqazz 11 January 2013 at 9:12 pm

      Memang seronok..seorang demi seorang pergi…
      eyriqazz recently posted…Pengalaman Jadi Ah LongMy Profile

  • Denaihati 12 January 2013 at 11:09 am

    Dia tegur Denaihati masa program di Concorde KL last year.
    Denaihati recently posted…Himpunan Kebangkitan RakyatMy Profile

  • Miza Yusof 12 January 2013 at 6:35 pm

    Sayonara :)
    All the best in everything you do :)
    Miza Yusof recently posted…KUIH DANGAIMy Profile

  • akubiomed 13 January 2013 at 2:26 am

    Saya tidak nafikan tahun 2012 ada perubahan berlaku kepada Nuff saya tidak pasti samada memberi kesan positif atau negatif.

  • Melastik Bintang 13 January 2013 at 8:57 am

    ramai juga orang kuat nuff meninggalkan nuff ye..

    apa sebabnya ye…
    Melastik Bintang recently posted…Detik Pertemuan Di SurauMy Profile

  • Isaac Tan 14 January 2013 at 12:01 am

    all the best to Nicholas !
    Isaac Tan recently posted…Chilla Cup SetiaWalk PuchongMy Profile

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: