Rumah atau Kereta Dahulu?

Andaikan anda bakal berkahwin atau baru saja beberapa bulan berkahwin. Membuat pilihan, mana satu yang perlu didahulukan :


Beli Rumah Dahulu
Atau Kereta Dahulu?
 
Mana dahulu yang perlu didahulukan? Pandangan eyriqazz, utamakan beli rumah dahulu , lebih-lebih lagi sekarang ini, kelulusan pinjaman perumahan dikira berdasarkan gaji bersih dan bukan lagi gaji pokok ditambah pula semakin strict untuk membuat pinjaman.
 
Tapi, rumah sekarang mahal la eyriqazz?Camne? Umm, Bak kata Dr. Shah Razali, ukur baju pada badan sendiri. Belilah rumah yang mampu milik dahulu. Bila sudah lebih berkemampuan, upgradela rumah tersebut. Itulah yang kami lakukan. Alhamdulillah, 2 Property berjaya kami miliki pada market value sekarang around RM700K.
 
Kereta? Hik3, lucky us. Kereta sekarang ini loan atas nama bapa mertua. So, rasanya memang lepas lagi kalau nak beli dua buah rumah lagi bawah RM200K, cuma modal je belum cukup. Nampak gaya, time sebeginilah boleh praktikkan Pelaburan Hartanah Tanpa Modal
 
P.s : Apa pandangan anda? Rumah atau kereta dahulu ? Apa pula sebabnya?

P.s.s : Eyriqazz masih lagi menggunakan motosikal Lagenda 110z , motosikal pertama yang dibeli sejak bujang sehinggala sekarang untuk ke tempat kerja.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

53 thoughts on “Rumah atau Kereta Dahulu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.