Homestay di Cameron Highlands

by eyriqazz on 23 November 2012

in homestay review, travel

Mencari homestay di Cameron Higlands untuk percutian bulan depan. Plan nak bawa 2-3 keluarga dari kampung. Nak menginap di hotel, tak mampu rasanya. Mahu cecah at least 4 angka.

 

Any suggestion homestay dengan harga yang murah/berpatutan di Cameron Highlands? Or any website untuk boleh cari homestay ini? Atau ada saudara mara or rakan-rakan yang mengusahakan homestay di sana? InsyaAllah, akan eyriqazz promosikan sekali homestay tersebut di blog eyriqazz.Cadangan dari Pembaca Blog :
Pencarian diteruskan, antara website lagi yang boleh dijadikan rujukan antaranya Mudah.my dan Ibilik.my untuk mencari homestay ini.Finally, dapat juga Homestay di Tanah Rata, Cameron Highlands 3 hari 2 malam, RM520 hasil dari pencarian di Mudah.my. InsyaAllah akan dikongsikan pengalaman di sana nanti.
Updated :
Homestay Cameron Highlands 6
Harga around Rm230-300 semalam, 3 bilik fully furnished
P.s : Sebarang cadangan dan recommendation homestay di Cameron Highlands dialu-alukan…
  • Nad @ MamaZN 23 November 2012 at 4:19 am

    Harap dpt membantu…

    http://cintamaniszlite.blogspot.com/2012/10/dapat-jugak-walaupun.html?m=0

    • Eyriqazz 23 November 2012 at 4:46 am

      Takde contact number untuk dihubungi di entri tersebut…

  • SYANI 23 November 2012 at 4:29 am

    Saya pernha menginap disini… cubalah
    http://syaniaftersix.blogspot.com/2012/05/cameron-highland-2012-greenhill.html

  • Vanessa Leah 23 November 2012 at 4:51 am

    Try carihomestay.net

    Look at the ‘find homestay’ link on the left side, click Pahang and akan keluar list of places in Pahang, including Cameron Highland.

    Good luck! :D

  • siti rokiah 23 November 2012 at 4:57 am

    wahhhh sokmo sokmo cutinya

  • hatiputera 23 November 2012 at 4:59 am

    HP tak de info untuk dijadikan rujukan . Tapi memang penuh bulan depan kalau lambat booking.

  • invisible human 23 November 2012 at 5:03 am

    cuba call no ni..en Mat 0195030416..dia ada byk rumah sewa kat sana..harga pon murah2.

  • boni kacak 23 November 2012 at 5:03 am

    adeh.. saya tak ada info.

  • invisible human 23 November 2012 at 5:04 am

    cuba call en Mat, 019-5030416..dia ada banyak rumah sewa kat sana dan harga pon murah.

  • ♥♥azatiesayang ♥♥ 23 November 2012 at 6:22 am

    Salam eyriqazz..klu dpt homestay lg syok kan..leh 2-3 family join.Biasa la klu cuti sekolah,memanjang penoh jer..:(

  • Cik Nurul Siezuka 23 November 2012 at 6:54 am

    Nurul x de info.. InsyaAllah mesti Bro Eyriqazz akan jumpa..

  • akubiomed 23 November 2012 at 6:58 am

    Kalau duduk homestay boleh jimat bajet terutama yang datangnya ramai.

  • zh-ena 23 November 2012 at 8:58 am

    try apt arabella..mmg utk muslim jea

    http://zh-bucuk.blogspot.com/2010/02/cameron-highland-apt-puncak-arabella.html

  • Kancilbiru 23 November 2012 at 9:12 am

    eyriqazz,

    ni homestay yang saya stay…

    http://www.penbiru.com/2012/03/homestay-murah-di-cameron-highlands.html

    saya stay di Flat Wisma Muhibah tu. parking susah sikit la, tapi tengah2 pekan brincang dan dekat dengan tapak pasar malam…kipas / aircond tak dak sebab sana mmg dah sejuk..flat tu muat untuk family kecil, kalau ramai boleh try yg lagi satu kot..

  • Myra Jay 23 November 2012 at 9:44 am

    Boleh refer link bawah ni..
    MJ setiap kali nak ke Cameron akan refer sini untuk booking ;)

    http://www.holidaycameron.com/

    • Eyriqazz 26 November 2012 at 8:43 am

      thanks for link…next time blela ushar sini..

  • luqman zakaria 23 November 2012 at 2:13 pm

    tatau pulak katne ade homestay area CH..huhu..

  • ohcikgu 27 November 2012 at 10:28 am

    ada juga homestay rupanya..

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: