Shopping di Tesco Extra Mutiara Damansara

Papa, weekend ni jom pergi Tesco Extra Mutiara Damansara. Tak pernah lagi pergi sana. Kawan sayang cakap, best juga shopping di sini.Dipendekkan cerita, weekend lepas, pertama kali singgahi :
Tesco Extra Mutiara Damansara
Apa yang extranya pasal Tesco ni ini? First impression eyriqazz, tentu tesco ni tak besar mana dan lebih kurang macam tempat membeli belah yang lain. Ternyata, first impression eyriqazz silap.
#First Impression – Extra Hour
– Tesco Extra Mutiara Damansara ini dibuka dari pukul 8pagi-1pagi. Fuhh, beroperasi 17 jam sehari. Senangla nak shopping kalau camni. Dibuka lebih awal, ditutup lebih lama. First Impression, Impress.
Langkah Kanan – Ada Promosi dan Booth dibuka
Nampak macam meriah. Terus eyriqazz suruh Isteri registerkan terus Tesco Clubcard. Sambil bershopping, sambil kumpul point. Kumpul point, convertkan ke voucher Tesco.
# Extra Benefit – Shopping minimum RM5 percuma 3 jam pertama parking
Suasana di dalam .Santai
Suka dengan suasananya. Tempatnya yang bersih dan selesa untuk bergerak dengan jarak antara satu barang dengan barangan yang lain yang sesuai, memudahkan pergerakan. Takdela asyik nak berlanggar troli kan?
Anak-anak dah makin membesar, seorang 3 tahun, seorang 6 bulan, jadi Baby World menjadi pilihan :
Pakaian untuk anak-anak yang pelbagai pilihan yang cantik dengan harga yang agak berpatutan
Isteri sudah mula rambang mata. Sempatla belikan beberapa pasang baju untuk Alisya
Cantik-cantik. Isteri sibuk memilih lagi… Wanita dan Shopping, bagai Aur dengan Tebing
Stroller yang pelbagai pilihan
Diapers sudah menjadi kemestian bagi kami
Barangan bayi . Mudah bagi kami untuk membuat pilihan bila banyak pilihan yang menarik hati
Penjagaan bayi dan anak-anak tidak dilupa
Susu tepung membesar Anak-anak suatu kemestian apabila shopping
First time Eyriqazz perhatikan tempat yang bapa boleh berikan susu untuk anak-anak
Yerla, most shopping complex, tempat untuk bayi or tempat susukan bayi hanya untuk wanita saja. Umm, ingat kami ni kaum bapa tak pandai ke susukan anak? Tengok la saja bukti gambar di atas. Tahniah buat Tesco, perlu banyakkan tempat sebegini. Kalau ada kemudahan wifi dan tempat baca suratkhabar, lagi cool. Isteri boleh shopping dengan gembira, kaum suami boleh santai di sini.
Makanan Bayi untuk Azim
Satu perkara yang menarik yang saya perhatikan di sini adalah label lokasinya yang agak besar dan mudah dibaca. Jadi, tidakla rasa terkial-kial mencari tempat yang ingin disinggahi.
#Extra – Tempat Letak Troli
Kalau penat, bolehla rileks sat menjamu selera di Food Court di dalam Tesco. Takdela rasa nak berlanggar2 troli pula kan?
Satu lagi perkara yang saya suka di sini, susun atur yang lebih teratur ,especially bagi mereka yang mahu cepat dan terjah kedai tertentu ,contohnya :
# Farmasi
# Kedai Optik
#Kedai Telefon
Yup, masa itu emas. Bila susunan yang lebih teratur ini, mudahla sikit mencari barangan yang ingin dibeli. Masa pun dapat dijimatkan.
#Extra – Pamplet Kekeluargaan tips memilih barangan untuk dibeli. Mudah diambil, lokasi strategik
# Papa, Mama nak jugakk!! Mana cukup 2 pasang je?
Adushh, semakin banyak yang Isteri mahu beli…
Pujuk-pujuk, next time kita singgahi lagi??
Tak termakan pujuk. Tetap memilih bila hati sudah berkenan
Cantik tak yang ini Alisya?
Alisya : Cantik…Mama kan banyak duitt…
Selain tempat bayi, sempatla juga singgahi :
Ruangan Barang Dapur.Papa, ambil plastik. Mama nak buat kentang penyek untuk azim
# Extra – Staffnya pun nampak mesra pelanggan. Queue Panjang, peraturan senyuman tetap dihulurkan
Pelbagai Jenama Tesco pun turut boleh dibeli
Semak harga dulu sebelum beli..
#Extra – First time jumpa shopping complex yang 3 barang RM1.
Hasil shopping. Mostly barangan dapur, makanan anak-anak dan keperluan anak-anak
Semua keperluan untuk anak-anak i.e. diapers, susu, makanan etc, semua ada di Tesco. Senang, tak perlu nak shopping 2 -3 tempat. In term of harga, menepati citarasa kami.
Mama gembira, Anak-anak pun gembira dapat apa yang diorang nak.
Masa untuk membayar
Banyak kaunter dibuka. Walaupun time weekend, queue nya tidak la panjang berjela-jela
Tahniah, inila yang pelanggan mahukan. Boleh spoil mood kalau shopping, time queue panjang giler.
Mahu je rasa nak tinggalkan je semua barang…Hik3…
Panjang List. Total shopping = RM300+
Food Court di luar Tesco Extra suasana agak ceria, gerai pun banyak
Owwh, bulan ini ada Contest. Jangan lepaskan peluang
Kedai baru bakal dibuka . Apa agaknya ya?
Langkah Kanan. Pusing wheel
Menang 10,000 Clubcard Point. Boleh tukarkan dengan voucher RM100
Ada games time ni. Boleh menangi pelbagai hadiah
Saya turut mencuba. Menang “Mystery Gift”
Time ni ada treasure hunt. Hadiah 500,000 ClubCard Point. Fuhh, menarik…
Menarik. Games sebegini dan booth yang dibuka memang menarik hati pengguna. Kalau dianjurkan secara berterusan memang menarik hati. Lebih-lebih lagi kalau turut dianjurkan yang boleh disertai bersama anak-anak i.e. Cabutan bertuah, Pertandingan Melukis etc.
Sudah penat bershopping, bolehla singgah makan di salah satu Restoran kegemaran Eyriqazz, Restoran Santai
-Tesco Ampang ada, di Tesco Extra Mutiara Damansara pun ada-
# Extra – Kadar parking, agak berpatutan. worth it..4 jam shopping, bayar rm2. 3 jam pertama dah free…
Overall, pengalaman pertama shopping di Tesco Extra Mutiara Damansara tidak mengecewakan. Pulang bawa barangan shopping yang diinginkan, suasana di dalamnya pun selesa . Cuma, cadangan saya, mungkin boleh letak beberapa kerusi, kalau time penat, bolehla berehat sebentar.
Pelbagai pilihan, pelbagai extra yang memudahkan kami
Sudah pasti akan kami singgahi lagi
Seisi keluarga shopping dengan gembira hati

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

60 thoughts on “Shopping di Tesco Extra Mutiara Damansara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.