The Need for Speed with Michelin Pilot Experience

Kereta Myvi, Kereta Eyriqazz Sekeluarga. 
 
Banyak Jasanya dari dulu hingga sekarang. Kecil-kecil cili padi, kalau di highway, rasanya inilah antara kereta yang selalu memotong di line paling kanan…
 
Eyriqazz agak lambat belajar memandu kereta. Rasanya di umur 20an baru ada lesen kereta. Lepas dapat lesen kereta, memang agak meminati kereta. Apakan daya, nak angkat kereta baru dalam masa terdekat, bajet belum cukup lagi. Namun, sepanjang tempoh ini pernah juga cuba-cuba memandu kereta lain. Who know one day bakal menjadi milik saya?
 
Pucuk di cita, ulam mendatang. Drive your Dreams with the Michelin Pilot Experience memberikan peluang keemasan, once in a lifetime untuk mencuba Kereta lumba yang agak menarik dan menawan hati antaranya Formula Michelin, The Formula 2 Seater, The Renault Clio, the Porsche (Bling, blingg..), and the Citroen C2 Rally!Kenapa peluang ini perlu diberikan kepada Eyriqazz? Inilah antara sebab-sebabnya :

 
1) Saya sangat meminati Kereta. Banyak hadiri Launch dan Motor Show bila ada kelapangan. Antara yang pernah saya hadiri :
 
 
Serius, agak teruja dengan kereta-kereta di situ. Kereta Proton Jebat ni pun nampak agak cool. Namapun catchy. 
 
 
Just kidding. Pameran ini diadakan di Terengganu. Isteri pernah bercita-cita untuk memiliki Kereta berjenama Toyota. Umm, one day, one day maybe?
 
 
Agak menarik design kereta ini. Lebih menarik, event ini turut dihadiri oleh Tun Dr Mahathir, bekas Perdana Menteri Malaysia dan juga Daphne Iking sebagai pengacara. Fuhh, dapat test drive ni, tentu best kan?
 
 
Tepuk dada, tanya selera. Pernah juga terasa nak memiliki kereta mesra alam sekitar. Tanya poket, tanya Isteri.
 

Kereta Lotus – Nampak Sporty juga
 
Fuhh, kan best kalau dapat drive ni kan? Huk3, dapat drive juga, tapi bukan kereta ini. Kereta lain yang diberikan untuk di test drive.
 
 

Rasa macam Seorang Jutawan dapat naiki Volkswagen EOS…Hik3…
 
2) Pengalaman Test Drive Kereta 
 
Minat pada kereta dan juga rezeki berblog, sempatlah juga diberikan peluang untuk test drive dan mencuba pelbagai jenis kereta, antaranya :
 
 
Yess, kereta ini memang bagus untuk keluarga yang ramai especially Spacenya yang besar. Pakcik eyriqazz yang ada anak 5 orang ada beli kereta ini. Meriah tengok diorang balik kampung beramai-ramai. In term of speed, umm, sila pergi test drive sendiri….
 
Engin mantap
 
Fuhh, memang layan bawak kereta ni. Memecut 100km/h kurang dalam 5 saat. Memang syok drive kereta ini. Antara pengalaman yang sukar dilupakan.
 
 
Honestly, ini kereta terbaik yang pernah saya pandu uji. Bawak 130km/h di lebuhraya rasa macam bawak 70km je. Naik ke Genting Highlands berdesut-desut sekejap je. Isteri pula ramai yang menjeling bila bawa kereta ini ke sekolah. Walaupun seminggu je dapat test drive, satu pengalaman yang memang sukar dilupakan…. Yess, The Need for Speed is Really for me..Adrenaline Rush, jantung berdegup kencang. With Michelin Pilot Experience, it will be the best experience ever :
 
3) I Love Dreaming Driving Fast Car i.e. :
 
 
Yiezaa, lebih-lebih lagi bila kereta ini muncul di Filem Transformers. Memang mengidam-ngidam nak pandu kereta ini. 
 
 

Volkswagen Beetle
 
Serius cool kereta ni.. Fuhh, dreaming, dreaming memandu kereta ini di highway pulang ke kampung halamana, Terengganu.
 
 

Ferrari…Fuhhh, Marvellouss
 
Of course i’m dreaming about ferrari too… Kereta yang cukup unggul dan memang tidak perlu disebut lagi…..Enough said, i really Need for Speed with Michelin Pilot Experience
 

Dear Michelin, Please Make my Dream A Reality
 

I wanna Drive The Porsche
Saya mencuba once in a lifetime opportunity
Memandu kereta lumba yang hebat adrenaline rush datang kembali
Choose Me, jadikan impian saya satu reality

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

31 thoughts on “The Need for Speed with Michelin Pilot Experience

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.