≡ Menu

Papa, dah nak raya ni, Papa taknak tukar phone baru ke? Nampakla lebih segak dan bergaya dengan phone yang lebih canggih. Kata banker, tapi pakai phone ………….. (sila sambung sendiri).

Umm, terngiang-ngiang juga kata-kata isteri. Handset yang eyriqazz pakai kini, harganya tak sampai RM100. Bukan tak mampu nak beli phone yang lebih canggih, namun utamakan yang lebih terdahulu dan masih belum dapat buat keputusan Smartphone terbaik untuk Eyriqazz.Berbelah bagi kata hati ini.

Aritu pernah tanya Ariffshah, dia kata iPhone 4S memang sesuai bagi blogger tegar cam Eyriqazz yang suka travel, berblogging, ambil gambar on the spot, main games, etc…Umm, mahal tak ya kalau nak angkat iPhone 4S?

Surfing around, nampak ada promosi raya yang begitu menarik, Promosi iPhone 4S Serendah RM48 sebulan bersama Celcom. Eyriqazz pun dah lama pakai line Celcom, Rm68 sebulan, so far, so good.


iPhone 4S serendah RM1,758 , promosi sehingga 15 September 2012
Upfront payment pun just RM200

Pakej/Kontrak 12/24 bulan. RM48 sebulan. Panggilan telefon serendah 15 sen seminit dan sms 10 sen per sms
RM48 sebulan sound good to me dan within my budget. Umm, Patutkah Duit Raya dari Nuffnang digunakan untuk angkat iPhone 4S bersama Celcom ini? 

Freebie : Bukan itu saja, dapat 6 bulan percuma MUSICUBE jika melanggan pakej ini
Langkah-langkah boleh refer gambar di atas

Lebih lanjut berkenaan promosi ini bolehla layari Laman Web Celcom ini.

Umm, think Eyriqazz, think…. The offer look good to me. Kalau angkat iPhone 4S sebelum raya ni, time raya nanti :

Tentu Lebih Berseri-seri beraya bersama Keluarga di kampung, tak gitu?

iPhone 4S Serendah RM48 Sebulan Bersama Celcom menarik hati
Tepuk dada, tengok balance dalam akaun berkali-kali
Tawaran menarik sukar untuk dilepasi
Lebih Ceria dan berseri-seri di hari raya nanti



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • neyra shazeyra 7 August 2012, 3:42 pm

    tak pernah curang dengan celcom sejak tahun 2005 sampai sekarang. masi setia sebab network dan servis yang bagus. using prepaid dan postpaid dua-dua puas hati. iphone 4s? mungkin coming soon ;p

    ehem, abam yang berbaju melayu putih tu single tak? kbai :p

    Reply
    • Eyriqazz 7 August 2012, 4:53 pm

      baju putih tu adik bongsu saya..masih single n available..hik3…

      Reply
    • Nadot 8 August 2012, 4:46 am

      masih single? erm..kem salam pleaseee… ;)

      Reply
  • Ezna 7 August 2012, 3:51 pm

    Menarik sungguh pakej dari Celcom ini :)

    Promosi iPhone 4S Serendah RM48 sebulan bersama Celcom,
    Jadi apa tunggu lagi Jom Jom Jom,
    Sebelum kehabisan jom la grab…tinggal tinggal le phone lama yang leh masuk muzium,
    Dah dapat pakej dari Celcom ni pasti tersenyum :-)

    Hurmmmm tawaran menarik nih….err err…bertukar? or not?

    Reply
  • SyUhAdA 7 August 2012, 5:26 pm

    wahhh..tawaran menarik nie..apalagi bro, angkatlah satu..hehe

    Reply
  • hafiz hafizol 7 August 2012, 2:19 pm

    Amboi.. siap berpantun lg tu.. nak sy beli x pantun tu ? haha

    Reply
  • Aku Penghibur 7 August 2012, 2:38 pm

    wow bestnya kalaulah serendah RM 48..tapia kalau pakai bulan -bulan nie tak mahu menyusahkan …

    Reply
    • Eyriqazz 8 August 2012, 5:48 am

      Sekarangni pun dah byr bulan2..rasanya tak jauh beza mana…

      Reply
  • Sherry 7 August 2012, 2:55 pm

    Yeah looks like time you change new phone If you can afford, such good deal don’t always come by.

    NAmesherry.com

    Reply
    • Eyriqazz 8 August 2012, 5:49 am

      thanks..will consider it…

      Reply
  • CIK TOM 7 August 2012, 3:24 pm

    offer yg menarik!

    Reply
  • nurfauzi 7 August 2012, 3:43 pm

    samsung galaxy tak minat?

    Reply
    • Eyriqazz 7 August 2012, 4:53 pm

      dalam consideration juga…

      Reply
    • nurfauzi 8 August 2012, 1:57 am

      banker pakai telefon murah….hehe
      teringat profesor di UM dulu pakai telefon bimbit tak sampai RM 100. katenye yang penting boleh SMS dan telefon dah cukup. yang canggih sangat tak reti, nanti habis masa kat telefon saje. (ini prof yang sangat sibuk dan suka membaca)

      Reply
  • diana 8 August 2012, 12:04 am

    saya pun tengah cari phone baru ni.
    sebulan lebih dah phone rosak,
    dok pakai phone yang semata2 blh sms dan call je.
    segan je nak tunjuk kat orang.
    pi mana2 pun tak bawak phone sebab malu.
    bila baca entry eyriqazz ni rasa tergoda pulak dengan
    tawaran dari celcom ni..

    Reply
  • KiD 8 August 2012, 12:14 am

    GALAXY TAB PUNYA PROMO ADA TAK? BEST LAA CELCOM NI

    Reply
  • Lisa Hz 8 August 2012, 1:01 am

    aa.. sy pn duk terpk2 nk upgrade 4s skg. ip4 ni home button dh asik hang lps almost 2thn pkai. company husband ada staff pakej 4s dgn celcom. company sy ada staff pakej dgn maxis. tp as expected dgn maxis tu mahal sikit tho corporate package. seb baik bro eyriqazz post promosi raya ni, bole tgk2 pakej mane yg lagi untung!

    Reply
  • Myvitrd 8 August 2012, 3:44 am

    48 tu harga hp atau harga plan bro.. berapa lama kontrak dia ni bro?

    Reply
  • hazman aka species1980 8 August 2012, 1:28 am

    Kalau bro… better tunggu promosi iPhone5 je nanti….

    Reply
  • Nurul Akmal 8 August 2012, 3:45 am

    Menariklah promotion dia.. kena infom boss ni.. sebab diorang masa promotion iphone murah, riuh sana sini g cari.. almaklumlah semua technicina kitaorg ni dok cakap iphone terbaik..

    Reply
  • Nadot 8 August 2012, 4:45 am

    rembat je bang…tak yah pk pk dah…hehehe

    Reply
  • Hans 8 August 2012, 5:10 am

    ambil la bro
    sebab bagi saya iPhone 4S nih memang sesuai untuk kita – kita yang bergelar blogger tegar nih
    tapi kalau bro sanggup tunggu iPhone 5 keluar pun bagus juga
    tapi untuk permulaan iPhones 4S pun memang dah terbaik
    selamat membeli dan menjadi salah seorang pengguna iPhone 4S yang terbaik
    tahniah bro :-)

    Reply
  • mardewan 8 August 2012, 2:18 pm

    Mcmbest je plan hand phone tu..

    Reply
  • Azydy 8 August 2012, 3:33 pm

    haha.. hphone lama tu macam yang aku pakai jer.. tapi best jugak plan tu..

    Reply
  • Sya Isya 8 August 2012, 3:47 pm

    Tak salah pun cg, kalau kita nak reward diri kita dengan gadget ni, hasil dari susah payah kita blogging. Lagipun gadget2 ni boleh membantu kita dalam blogging. Saiznya yang lebih kecil, lebih ringan, lebih senang nak bawa ke sana ke mari berbanding laptop, senang nak snap picture apa2 pun yang menarik di hati ketika berada di mana2 saja, even dalam toilet sekali pun. Manalah tau kot terjumpa dan nak snap luahan perasaan yang orang conteng kat pintu toilet tu kan. hehe.. boleh buat modal blogging juga tu, buat entri. :D Pengalaman Sya sendiri beli SGT hasil blogging. Sya pun guna handphone yang lebih kurang sama patern dengan cg juga, tapi Samsung. At least bila guna smartphone ni, if tak bawa kamera pun, still lagi boleh snap picture :D Pic lebih cantik dan clear macam Iphone 4S ni mesti best dimasukkan ke dalam entri. Pakej RM48 je tu, dah cukup OK tu. Mampu milik.

    Reply
  • akubiomed 8 August 2012, 3:51 pm

    Kalau ambil iPhone 4S pun sudah okay. Hari ini saya ada terbaca mengenai seorang lelaki bernama Dan Chung membuat photojounalist dengan membuat liputan Sukan Olimpik London 2012. Terkejut saya melihat hasil bidikan dengan hanya mengunakan iPhone 4S.

    Reply
  • lepakk.com 8 August 2012, 5:05 pm

    Iphone4s memang sesuai dengan seorg blogger kerana nak update blog lebih mudah.

    Reply
  • Syahril Hafiz 8 August 2012, 11:07 pm

    nak bergaya lagi tunggu galaxy note 2 la, best among the best, iPhone 5 rasa kalah.. tapi yg ni promosikan
    baik grab it now..

    Reply
  • shraqs 9 August 2012, 12:25 am

    Paling saya tak suka kalau guna kontrak. Dari dulu sampai sekarang memang setia ngan celcom tapi tak pernah ambik yg kontrak punya,maklum jelah cepat berubah nak tukar lain susah plak jadinya.

    Reply
  • irsah imihar 9 August 2012, 12:10 pm

    Terperangkap dalam future projek dan sambutan aidilfitri… heeee dilemma2..
    Anyway, offer Celcom memang tempting, line ok, especially luar kawasan, terbaik untuk blogger tegar, marketeer, advert biz. Kontrak tuh.. kejap jer.. tup2 abis settle.. cuma baca dulu kehendak kontrak..

    p/s: setakat yang terbaru nih kontrak Celcom no problem. Ada info buleh share kan juga?

    Reply
  • eiza 24 October 2012, 1:45 am

    saya dah amek…setakat ni alhamdulillah, makin selesa dgn smartphone neh…cuma produk Apple neh cerewet sket la…tp mmg okla…celcom package yg mabeles…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »