Pengalaman Berpuasa di Negara Orang

Flashback pengalaman hampir 10 tahun yang lalu. Zaman belajar di bumi UK. Merasala 3 tahun berpuasa di negeri orang. Biasalah, jadi student ,masak sendiri tu menjadi kebiasaan. Skangni terlebih rajin untuk masuk ke dapur ni….
Time gambar diambil ni, first time Eyriqazz dan Syed (bukan nama penuh sebenar) masak Nasi Ayam Sendiri. Punyalah beriya belajar cara nak masak nasi ayam dengan seorang senior yang terror masak tu. Teringat pula kat Video Nasi Ayam dari Youtubers Malaysia ni. Ehh, of course menjadi masak nasi ayam kali ini. First time pulak tu. Still boleh ingatla serba sedikit resepinya. Madu, bawang putih,bawang merah, marjerin etc..Timeni la mula meleleh air liur mengidam masakan mak dan masakan Malaysia. Penangan mengidam, tengoklah size badan sekarang (hahaha,alasann)… Nasib baik time tu blog masih belum popular, kalau tidak asyik menjeling je la tengok sana sini blog update pasal juadah berbuka puasa.
Memang nostalgia bila diingat kenangan ini .Ada masatu berbuka di dewan kuliah. Kalau time murah rezeki, ada Abang2 Postgraduate jemput berbuka puasa di rumah. Kalau malas, berbuka puasa di restoran luar je. Time sejuk2 berpuasa, cepat je rasa lapar. Tak boleh lupa makan biskut dalam dewan kuliah sambil student2 lain perhatikan. Hahahaha,memori terindah….
Inilah kisah saya, Apa pula pengalaman Puasa anda yang masih mekar dalam memori?

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “Pengalaman Berpuasa di Negara Orang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.