BloggerSentral.Com – Perkongsian Tips Blogging

Mood menerjah/review blog kembali. Kali ini , Eyriqazz ingin terjah :

BloggerSentral.Com – Perkongsian Tips Blogging
Inilah terjahan/review blog dari saya :
1) First Impression
– Nama blog yang agak unik. Nama blog yang senang disebut. First impression, blog ini mesti perkongsian tentang tips blogging. Yup, I’m right. At first, ingatkan penulisnya adalah dari luar negara, rupanya dalam Malaysia saja. Kagum..
2) Design/Template Blog
– Love it. Agak kemas dan mudah nak scroll down cari informasi. Loading pun pantas. Iklan pun tak begitu banyak.  Senang nak surf.Santai.
3) Alexa Ranking
Quite berpengaruh, below 20K di dunia dan below 5K di India? Umm, why India? Tak silap last time terjah ada rankin in Malaysia. Kes tukar hosting ke ya?
4) Intisari blog
– Banyak tips menarik tentang tips blogging. Banyak technical jargon on blogging dan juga guest writer yang turut kongsikan informasi. Memang banyakla informasi tentang blogging boleh diperolehi di sini. Cuma, gambar agak kurang. Rasa cam mengantuk skit la kalau baca banyak entri.
5) Target Audiance
– Actually, saya merasakan target audiance for blog ini adalah mostly untuk International coz medium yang digunakan berbahasa Inggeris. Most malay rasanya kurang skit nak membaca blog berbahasa Inggeris. Just pandangan peribadi. Kalau boleh buat dual language, rasanya tentu ramai pembaca akan menerjah blog ini.
6) Kekuatan Network
– Serius saya kagum dengan Greenlava @ pemilik blog ini. Kekuatan networknya yang mampu menjemput pelbagai guest writer untuk turut berkongsi tips/informasi.
7) Kekuatan Blog
– Of Course, banyak tips blogging yang boleh dijadikan rujukan oleh bloggers bagi memperbaiki prestasi blog termasukla Eyriqazz sendiri. Banyak tips berguna dapat diambil dari blog BloggerSentral.Com ini
8) Kekurangan blog
– Too wordy tanpa penggunaaan gambar yang lebih banyak dan menonjol. For me, I like both combination. Barula mata lebih segar untuk membaca. Juga, tentang author dan pemilik blog ini. Bak kata Bang Nara, people akan lebih rasa berkomunikasi apabila mengenali siapa di sebalik blog tersebut.
– Kurang interaksi pembaca/pemilik blog jika melihat jumlah komen di sesetiap entri.
Tuh je kot..Segala pandangan adalah pendapat peribadi. Salah silap harap maafi..
P.s : Apa pula pandangan anda tentang BloggerSentral.Com ini?. Komen terbaik/most constructive will win RM10 cash/top up.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

15 thoughts on “BloggerSentral.Com – Perkongsian Tips Blogging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.