≡ Menu
Semalam, sempatla bawa anak-anak ke Pantai Batu Buruk. Sampai-sampaije, Alisya merengek-rengek nak main layang-layang. Belikan la satu layang-layang berharga Rm10 utk Alisya :

Kusyuk Alisya main layang-layang
Orang Bandar, takut pasir, terpaksala papa letakkan alas di kereta untuk alisya duduk. “Papa, Pasirr…Takutt”…Yerlah ,duduk kondo, asyik berjalan di atas simen .

Seronok tengok ramai orang bermain layang-layang di Pantai Batu Buruk
Papa, tingginya layang-layang

Seronok dan tenang duduk di tepi pantai sambil layan deruan ombak pantai ditiup angin sepoi-sepoi bahasa

Kan seronok kalau selalu dapat pulang ke kampung kan?
Ramai berpicnic bersama keluarga..
P.s : Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri lebih menggembirakan…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • mamaRIFQY 23 August 2012, 5:16 am

    wah..bro kat trg ye…moh la jalan umah..kikiki..mmg syokkan dapat p batu buruuk ni..

    Reply
    • Eyriqazz 23 August 2012, 3:32 pm

      rumah mamarifqy kat mana?

      Reply
  • Ryne Moza 23 August 2012, 5:39 am

    ..nak layang2 Angry Birds tu..:-)

    Reply
  • WanFadhilah 23 August 2012, 6:38 am

    raya pun ramai jgk g batu bruk ye.. tringat time bukak posekat baru buruk ari tu..

    Reply
    • Eyriqazz 23 August 2012, 3:33 pm

      memang ramai dan meriah….

      Reply
  • boni kacak 23 August 2012, 6:57 am

    hahahaha.. pelik ni.. takut pasir?

    Reply
  • Faizul Osman 23 August 2012, 10:45 am

    aiyoyo… boleh pulak takuit sama pasir…

    Reply
  • JMR 23 August 2012, 11:15 am

    mahal gk ek layang2 kt situ..igtkn rm4,5 je..

    Reply
    • Eyriqazz 23 August 2012, 3:34 pm

      kalau yang kecil rm5 je..sederhana rm10..besar rm15..taktau kot2 ni harga time raya..hik3…

      Reply
  • www.QueAchmad.com 23 August 2012, 12:04 pm

    Harmoninya Pantai Batu buruk. cantik…

    Reply
  • namiacinta 23 August 2012, 12:30 pm

    amboiii alisya pasir pun takut yer ….
    hahahahah bebudak zaman skang nieh macam2 …
    alangkah bahagia nya kalau dapat bercuti selalu kat tepi laut …

    Reply
    • Eyriqazz 23 August 2012, 3:35 pm

      tuhla…bebudak zaman skang….hik2..pasir pun takut…

      Reply
    • ainnarina mohd noor 23 August 2012, 8:54 pm

      budak2 zaman sekarang ni kan eyriq?
      itu bab pasir..
      belum bab mengenal binatang g..
      balik kampung je..kejar ayam angsa segala benda..
      ayam di panggil lain angsa di gelar lain..

      sbb tu payah nk jumpa life kat bandar..
      hehe..
      teringat zaman dulu2..

      __________________________________________________________
      http://helpkeydata.blogspot.com/
      http://helpkeydata.blogspot.com/

      Reply
  • akubiomed 23 August 2012, 1:59 pm

    Kalau ada kerja di Terengganu akan main layang-layang waktu petang.:-)

    Reply
  • SP (spudinpunya) 23 August 2012, 2:26 pm

    wah3..bukan main seronok nampak gayanya :)

    Reply
  • Mya 23 August 2012, 4:49 pm

    bestnya! anyway salam raya :D

    Reply
  • ieda 24 August 2012, 4:01 am

    teringat detik lepak2 kat sini masa konvoi dulu…best sangat.

    Reply
  • KiD 24 August 2012, 12:04 pm

    dulu, kitorang pun gi singgah sini main layang2.. hehehee

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »