Tips Pelaburan Hartanah dari Faizul Ridzuan

Special thanks buat AbangEnsem, semalam sempatlah joini sesi bersama Faizul Ridzuan, berkongsi Tips Pelaburan Hartanah. Faizul Ridzuan adalah pemilik Buku WTF? 23 Properties by 30. Cukup kagum, diusia 30 tahun, sudah membeli 23 buah rumah yang jumlahnya bernilai jutaan ringgit.

 

Faizul Ridzuan dan AE, Pelabur Hartanah yang agak berjaya di Malaysia
 
Ilmu yang diperolehi, elokla dikongsi-kongsi. Sempatlah rakam video perkongsian ini. Memang memberikan kesan untuk menambah koleksi rumah peribadi. No. 3 dalam planning.
 
Tips Pelaburan Hartanah dari Faizul Ridzuan : Part 1
 
Key Points 
1. Hadiri Seminar Hartanah dan praktikkan ilmu yang dipelajari. Most people yang pergi belajar dan hadiri seminar, tidak mempraktikkan ilmu yang dipelajari dan mengharapkan “Bulan Jatuh ke Riba”
2. Practise make Perfect. Amalkan dengan konsisten ilmu yang dipelajari untuk lebih berjaya. Contoh Lionel Messi yang terus berlatih walaupun sudah cukup hebat di arena bolasepak.
 
Tips Pelaburan Hartanah dari Faizul Ridzuan : Part 2
 
Key Points 
1. No Pain, No Gain. Luangkan masa untuk belajar ilmu hartanah dan praktikkan ia. Cam Faizul Ridzuan, dia meluangkan 2-3 jam sehari di Internet untuk belajar ilmu hartanah. Pengorbanan itu perlu.
2. Tersalah beli rumah boleh mengundang bahaya . Risiko yang amat merugikan .
3. Cuba cari cara untuk Increasekan Income. Side Income etc. Contoh mudah, kaum Cina yang sangat rajin dalam menambah pendapatan dan berusaha keras untuk lebih berjaya. Eyriqazz tambah, blogging pun boleh menjana Income yang memuaskan sekiranya kita rajin berusaha dan rajin belajar.
4. Fokus kerja fulltime kerja walaupun ada Side Income. It must go hand in hand.
 
 
P.s : Yup, Usaha tangga kejayaan. Jika tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya….
 
 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

10 thoughts on “Tips Pelaburan Hartanah dari Faizul Ridzuan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.