Lazada Malaysia Menipu?

Lazada Malaysia Menipu? Ehh, takkan Syarikat yang begitu besar yang iklannya begitu gah berlegar-legar di Google dan Facebook menipu pengguna? Umm, better experience it myself sebelum buat judgement kan?

 


Order it Myself 2 minggu lepas
3 barang diorder, satu barangje yang baru sampai
 
Lazada Malaysia , betulke mereka menipu? Umm, I will share pengalaman saya minggu depan. Sebelum itu, anyone pernah ada pengalaman beli barang dari Lazada Malaysia? Apa pengalaman anda?
 
Apa pula pandangan anda tentang Lazada Malaysia? No worries, semua komen positif or negatif, akan dipublishkan…

Updated 3 Nov 2012 – Lazada Malaysia Mohon Maaf

Lazada Malaysia

Updated Mei 2014 – Perkhidmatan Lazada Malaysia semakin memuaskan dan semakin kurang feedback negatif dari pengguna. Tahniah diucapkan kerana memandang berat feedback yang diberikan oleh Pengguna dan memperbaiki mutu perkhidmatan demi kebaikan bersama.

Comments

  1. Hana says

    Hai! Saya ada beli Samsung ATIV Pro Smart PC dan so far tak ada masalah apa2 dan saya hari sabtu hari tu saya ada order Samsung Tab, tapi saya tersilap beli sebab ada banyak code dekat situ, jadi cepat-cepat saya call Lazada untuk cancell, and yup diorang memang benarkan untuk cancell order tu dan saya sangat berpuas hati sebab diorang ada policy untuk pemulangan asalkan penuhi syarat-syaratnya.

  2. says

    hye…sy mmg salu shoping online kt LAZADA setakat ni puas ati la arini order sok da smpai n brg2 die pun ade kualiti klu nk beli kt lua nk cari kdai lg harga pun mahal gak..die akn email sekiranya brg da pos..;-)

  3. Benz says

    Hello, banyak dah beli barang dari Lazada… antaranya Iphone 5c RM1760 normal price 1999(disahkan Ori dari Apple), Samsung Phone for my Boss RM500 lebih kurang, Lenovo S930 RM645 (beli 2 untuk officemate coz murah katanya and dah disahkan dealer Ori jugak), Sharp Microwave Oven RM400 lebih kurang, Power Bank (dah beli 5 agaknya), WD External Disk 1TB RM238. reason beli coz selalunya murah daripada tempat lain. Lagi murah lagi bagus. selalunya xde masalah. tapi xdelah PERFECT. macam hari tu beli Hphone Samsung tapi takde stock then diaorang lambat nak bagitau. seminggu jugak la baru diaorang maklum and diaorang return duit kita balik. Saya buat complain kat Lazada dan diaorang bertanggungjawab atas kesalahan tu. bagi la SORRY Voucher. Tapi so far tak lah serik. cuma tu je masalah. tapi selalunya kalau beli barang taking 2@3 hari je. so its normal for me. tak pernak COD coz i believe in LAZADA so far… :p Hopefully my comment help. Moral of the story we cant expecting everything flow perfectly. kalau ada masalah hubungi LAZADA or kalau diaorg xnak bertanggunngjawab complain kepada pihak berwajib.

  4. insan yang tertipu says

    semua yang puji2. entah2 fake account orang2 lazada. customer service lazada sangat teruk. tolong jangan terpedaya dengan iklan lazada yang meluas. sekian.

    • says

      Insan yang tertipu, sy salah seorang yang selalu shopping kat lazada. setakat ni memang tak ada masalah, barang yang sampai memuaskan hati saya , harga murah kalau nak dibandingkan tempat lain. n kat dalam lazada tu pun ada supllier lain jugak dan biasanya setiap kali nak membeli kat lazada saya akan pastikan yang barang tersebut dari lazada dan kat sana pun ada delivery time frame, saya akan pastikan ianya ambil masa 1-3 hari bekerja… kalau buat payment online, biasanya gdex yang hantar… tapi diorg sabtu ahad & cuti public diorg tak hantar barang… kalau cod, biasanya ta q bin setiap hari diorang buat delivery.. nway tak nafikan memang kalau order banyak banyak barang diorg akan hantar 1 -1 … my advice nak buat pembelian online ngan mana mana tempat pun baca terms dia dulu… chill ye

  5. fz27 says

    aku ada order 2 brg elektronik kat LAZADA tp yg smpi baru 1.. bl tya naper lg 1 brg x smpi, diorg kt brg tu dh CANCELL ORDER sbb xder stok. yg jd masalahnya nape diorg cancel order x bgtau aku???klu dh tau brg xder stok naper iklan jgk dlm website?? klu tau xder stok baik aku beli kat kdi j lg sng..

  6. Izana says

    Alhamdulillah, selama beli kat Lazada okay je. Jika kita order 2-3 items, barang sampai 1 je sebab stock tak ada, biasanya mereka inform samada kita nak cancel atau tunggu. Saya tunggu sebab murah juga beli di Lazada dari tempat lain.

  7. Kecewa says

    Saya beli phone dkt Lazada courier via GDex..dpt kotak kosong + warranty card + manual..skrg tgh tggu dorg investigate..haih..

  8. Tertipu dengan Lazada says

    dah dua kali beli dgn lazada dan baru dpt tau kena tipu. beli hp lenovo pastu check dekat website lenovo, warranty dah didaftarkan 6 bulan sebelum tarikh pembelian dgn lazada. Dah email customer service diaorg tapi diaorg buat senyap je. Jadi sy akan report ke KPDNHEP dan SKMM supaya dapat di ambil tindakan terhadap Lazada penipu ni. kepada yang baru nak menggunakan servis lazada supaya batalkan je niat tu sbb anda mungkin x bernasib baik seperti saya. jgn terpengaruh dengan good review yang diaorg tunjuk di website diaorg sebab kalau bad review mmg diaorg x akan publish.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing