Berblog Harus Ikhlas, Minat, bukan kerana Wang semata-mata

Sambungan entri Diam-Diam Ubi Berisi. Mendapat respons positif dari pembaca dan juga komen dari pemilik blog tersebut :

Filla – petua dari saya yang kerdil, berblog harus ikhlas, minat, bukan kerana wang semata-mata, share good tips and infos, sentiasa update, jangan tiru orang lain.. InsyaAllah akan ada yang setia bersama kita nanti 😉 

Kagum, walaupun trafik 6-8K, sehari, tetap humble and down to earth si Filla ni. Sekali pandang, nampak macam ibu-ibu yang lain. Komen tambahan dari eyriqazz yang lagi kerdil ini :

# Minat – Yup, dalam apa jua yang kita lakukan, minat memang penting. 

# Harus Ikhlas – Yup, kalau paksakan diri,lama-lama kita akan boring. Mulala blog bersawang atau mulala buat cerita yang follow the crowd. Orang citer pasal “Si A Meninggal Dunia, kita pun nak follow.”. Artis ni kahwin, kita pun nak follow. Tak salah, kalau betul-betul minat nak bercerita.

# Bukan kerana wang semata-mata – The money will come sooner or later kalau minat diletakkan di hadapan.

#Share good tips & Info – Yup, people love it.

#Sentiasa update – Tepuk dada,tanya selera….Suratkhabar kalau berita sama selalu pun,tentu boring kan?

#Jangan Tiru Orang Lain – Originality itu penting. Itulah yang membezakan kita dengan beratus ribu penulis blog yang lain di Malaysia….



P.s : Semua orang boleh lakukan, namun tidak semua orang berjaya melakukannya…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

44 thoughts on “Berblog Harus Ikhlas, Minat, bukan kerana Wang semata-mata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.