Mango Chili Restaurant, Wangsa Walk Mall

by eyriqazz on 6 June 2012

in family, food, restaurant review

Weekend lepas, sempatla bawa keluarga,bapa/mak mertua dan adik ipar lunch di Mango Chili Restaurant, Wangsa Walk Mall. Honestly, ini pertama kali kami singgah di restoran ini. Mungkin lokasinya yang agak tersorok skit yang buatkan kami tak pernah singgah sebelum ini.
Abah Tok, Senyum,senyum
-Gambar Ini diambil oleh Alisya-
Mama, Alisya nak makan coklat saja boleh?
Teh O Ais, 3 Layer Tea, dan Water Melon Lychee..Sedap
Tomyam Sup. Memang marvellous. Ayam banyak, hanya RM3.90
Pilhan Saya. Nasi Lauk Ayam Paprik.
Feedback : Sangat sedap dan puas hati
Pilihan Adik Ipar/Bapa Mertua – Nasi Lauk Ayam Goreng
Sedap juga kata mereka..
Deep Fried Wonton. Rangup dan menggiurkan..Rasa cam tak cukup je
Pilihan Isteri. Nasi Goreng Pataya
Suka cara dia gulung telur tu…Look yummy.Rasapun yummy
Pulut Mangga. Favourite Alisya dan Isteri
Suasana Santai
Overall feedback, Sangat sedap, harga berpatutan, 8/10 rating saya beri
Total harga, RM77.50 untuk 5 orang makan. Lebih kurang Rm15 seorang. Berbaloi kan?
Alamat :Lot No G32, Wangsa Walk Mall, Wangsa Maju. 
Di sini mostly menyediakan masakan Ala Thai dengan harga yang berpatutan. Rasanya memang sedap dan menyelerakan Lepasni bolehla terjahi sini lagi.Sedap dan kena dengan citarasa seisi keluarga.
  • Kancilbiru 6 June 2012 at 3:04 am

    tengok dari segi crowd pun, dah tahu mesti tempat tu sedap dan berpatutan…:)

  • aimi 6 June 2012 at 3:11 am

    comelnye alisya ! pulut mangga tuh rm6.90 memang murah

  • azman 6 June 2012 at 3:14 am

    Alisya on diet he3..berbaloi gak tu Bro..sekali sekala bawak2 pak mertua jalan2 makan2..

  • Jiji-Fify 6 June 2012 at 3:39 am

    Pergh dia punya nasi paprik & pataya! menyayat hati! Haha Perlu terjah tempat ni seberapa segera. :P
    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

  • SP (spudinpunya) 6 June 2012 at 3:40 am

    whoa..awesome je tempat ni ..dapat makan agak banyak jugak ..ada sesetengah restoran kalau nak tau, makan macam gini pun dah boleh cecah RM100 ..fuuhh !!

  • diana 6 June 2012 at 4:00 am

    pulut mangga..tengah teringin nih..:)

  • Boni JLL3 6 June 2012 at 4:10 am

    nampak pun macam menarik jer ni… pergh.. teringin plak nak merasa

  • D'ya Marshmello 6 June 2012 at 4:53 am

    wahhhhh menyelerakan.selalu jugk pegi Wangsa Walk tapi tak pernah perasan pun restoran ni? kat mane yea?

    LATEST ENTRY : Missing someone is part of loving them

  • *Mrsfarahzaki * 6 June 2012 at 5:38 am

    selalu gak pegi wangsa walk nie..mmg tak perasan la ada kewujudan restoran tu la..

  • Zarul Umbrella 6 June 2012 at 6:07 am

    pulut mangga tu fevret gua tu

  • Nurul Akmal 6 June 2012 at 6:09 am

    Alooo comelnyer Alisha…

    Tomyam dia nampak sedap..

  • strawberi 6 June 2012 at 7:08 am

    ckp ngan wife jgn mkn byk sgt pulut..bisa lagi tuh…hehe
    sket2 okla kan

  • hazman aka species1980 6 June 2012 at 7:58 am

    Tengok nasi paprik tu best sebab hirisan ayam besar…cuma nasi patayya tu cam hangus skit but for me okey je sebab portion dia besar….hihhihi

  • lov_note 6 June 2012 at 9:24 am

    sedap je nengok..tp klang ngn tompek tu xjao ke eh? -tingin gak nk rasa-

  • MamaYatie 6 June 2012 at 9:24 am

    berbaloi la..terliur tengok tomyam yg pekat tu..sluurrpp!

  • JMR 7 June 2012 at 7:46 am

    pulut mangga tu gk yg menggiurkan bro!

  • Ewa Zallie 7 June 2012 at 9:29 pm

    weols pun penah makan kt sini..mmg best makanan2 dia kan. tp i pun dh lupa ape yg i makan sb kebulur dh mase tu ahakz

  • akubiomed 8 June 2012 at 5:03 pm

    Terliur melihat menunya.

  • Peri PiA 11 June 2012 at 3:43 am

    saya suke sgt Mango Chili ni!!!beef padrik nya terbaikkkkk

  • Anonymous 9 August 2012 at 5:58 am

    Yup..sgt berbaloi dn mmgla terbaik…

  • [...] sembahyang Jumaat, kalau sempat, memang terjah sini pekena Mee Bandung. Memang terangkat. 2) Mango Chili Restaurant, Wangsa Walk Mall Masakan Ala-Ala Thai, memang antara destinasi wajib setiap bulan. Menepati citarasa kami seisi [...]

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

Previous post:

Next post: