Cara Membeli Tiket Murah Airasia

Assalamualaikum !

Saya bukan Eyriqazz walaupun ini blog Eyriqazz. Nama saya Adam, dari blog picisan, adameben.blogspot.com. Terima kasih kepada Eyriqazz kerana memberi peluang kepada saya untuk menaip satu entry di dalam blog beliau yang hebat ini. Pada mulanya saya bercadang untuk menaip satu entry yang mempromote blog saya habis-habisan didalam entry ini, namun setelah berfikir sejenak, apakah kejadahnya itu. Langsung tidak memberi manfaat. Oleh itu, saya pun membuat keputusan untuk menaip enty bertajuk “Cara membeli tiket murah Airasia
Kenapa pilih tajuk ini ? Satu, pelajar, kedua, saya suka melancong, ketiga, saya tak banyak duit, keempat, saya tahu website yang boleh tunjuk kan kita bila harga tiket Airasia murah, kelima, saya nak share dengan anda semua.
Pernah dengar “Fleapy.com” ?
Saya rasa ramai yang dah tahu pasal website ini. Cuma kalau yang tahu, meh saya terangkan. Fleapy.com ialah satu website yang membantu kita membeli tiket penerbangan keseluruh network Airasia dengan harga murah. Bagaimana ? Website ini akan menunjukkan kepada kita tarikh-tarikh yang ada jual tiket murah Airasia. Contoh, Kuala Lumpur – Kota Bharu. Nak balik hujung bulan nih.
Dan dengan menggunakan website ini, korang boleh dapat tahu yang pada 26 Jun, ada tiket balik kampung ke Kelantan pada harga serendah RM 59.00 ! Lebih kurang harga bas express, tapi lebih cepat, dan of course lah, bila sampai dekat kampung, lebih bergaya sebab turun dekat airport.

Selepas anda memilih tarikh anda, anda akan di-direct kan ke website Airasia, dan anda pun boleh lah membuat penambahbaikan pada tempahan anda (tambah makanan, luggage, etc) sebab harga yang fleapy bagi hanyalah harga tiket dan tax sahaja.

Dan terima kasih kepada Fleapy.com, saya telah berjaya membeli beberapa tiket Airasia ke destinasi-destinasi berikut ;

Seoul, Korea Selatan. September 2011, RM 598 pergi dan balik.
Osaka, Jepun. Januari 2012. Rm 555 pergi dan balik
Singapura, Febuari 2012. RM 120 pergi dan balik. Dan kalau book awal gila, boleh dapat murah gila, seperti KL-Bandung (RM 65) dan KL-Jakarta (RM 21.20). Serius !
Percaya tak ? Hahahaha.
Jadi, kalau ada masa terluang, jenguk jenguk lah website Fleapy.com dan tengok tengok lah, mana mana tahu ada tiket murah, boleh lah pergi bercuti bersama seisi keluarga. Hehehehe.
 
Jadi, kalau ada apa-apa persoalan, bolehlah meninggalkan komen di sini, dan saya akan cuba untuk menjawabnya. Ataupun, anda bolehlah pergi ke blog saya iaitu adameben.blogspot.com (klik SINI) =)

 
p/s : Tiket murah yang Airasia jual terhad bilangan dia, jadi first come first serve. 
 
P.s dari Eyriqazz : Serius jealous ngan Mamat INI selalu dpt bercuti Oversea. Eyriqazz, sejak balik Malaysia tahun 2005, tak pernah keluar Malaysia lagi. InsyaAllah tahun ini… Jom terjah blog Mamat INI , banyak info dan tips travel dikongsikan di sana.
Anyway, Jika ingin menempah hotel di Malaysia, saya syorkan menempah melalui Agoda.com kerana ianya menawarkan harga yang berpatutan, pelbagai pilihan hotel dan juga review dari pengunjung yang pernah berkunjung di hotel tersebut.

Comments

  1. says

    Terima kasih pada eriyqzz dan adam sebab share website ni. Wife saya org sabah saya org semenanjung..tp slalu balik rumah mak saya je..balik sabah sekali je setahun..tu pun kalau ada duit lebih..tp bile dah jumpe site ni maybe bole balik 2 kali stahun.huhu :-)

  2. says

    Terima kasih Abg Eyriqaz sbb up entry ni.. Memang tercari2 sgt website2 mcm ni.. boleh berangan angan nak g bercuti ke mana dah lepas nih.. hehehe, Murah sgt2 kot KL ke Jakarta cuma hanya Rm21.20, mcm x percaya pun ade..
    Nurul recently posted…Holiday LangkawiMy Profile

  3. says

    thanks for the info,
    memang jenuh nak tunggu tiket murah,bila dah murah tak pergi pulak.lepas ni senang la kalau nak cuti cuti ke luar negara.

  4. says

    Wahh, terbaiklah artikel ni. 😉

    Memang sangat tercari-cari tiket murah flight.

    Sebabnya saya pun suka sangat melancong. 😉

    Terima kasih atas perkongsian.

  5. says

    Good Info..memang ada pelbagai cara nak dapatkan Tiket Penerbangan dengan harga murah.Salah satu caranya juga boleh beli dengan Mereka yang bekerja dengan Company Airline yang biasanya ada memberi Tiket Penerbangan kepada Pekerjanya.Saya ada ramai Kawan yang bekerja di Company Airline.Kalau ada Sesiapa yang berminat hendak Tiket Penerbangan dengan harga yang berpatutan bolehlah Saya tanyakan dengan Kawan Saya.
    Whatsapp/Call : 0177120867 Mohammad email : ijam_fta@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing