≡ Menu

Assalamualaikum !

Saya bukan Eyriqazz walaupun ini blog Eyriqazz. Nama saya Adam, dari blog picisan, adameben.blogspot.com. Terima kasih kepada Eyriqazz kerana memberi peluang kepada saya untuk menaip satu entry di dalam blog beliau yang hebat ini. Pada mulanya saya bercadang untuk menaip satu entry yang mempromote blog saya habis-habisan didalam entry ini, namun setelah berfikir sejenak, apakah kejadahnya itu. Langsung tidak memberi manfaat. Oleh itu, saya pun membuat keputusan untuk menaip enty bertajuk “Cara membeli tiket murah Airasia
Kenapa pilih tajuk ini ? Satu, pelajar, kedua, saya suka melancong, ketiga, saya tak banyak duit, keempat, saya tahu website yang boleh tunjuk kan kita bila harga tiket Airasia murah, kelima, saya nak share dengan anda semua.
Pernah dengar “Fleapy.com” ?
Saya rasa ramai yang dah tahu pasal website ini. Cuma kalau yang tahu, meh saya terangkan. Fleapy.com ialah satu website yang membantu kita membeli tiket penerbangan keseluruh network Airasia dengan harga murah. Bagaimana ? Website ini akan menunjukkan kepada kita tarikh-tarikh yang ada jual tiket murah Airasia. Contoh, Kuala Lumpur – Kota Bharu. Nak balik hujung bulan nih.
Dan dengan menggunakan website ini, korang boleh dapat tahu yang pada 26 Jun, ada tiket balik kampung ke Kelantan pada harga serendah RM 59.00 ! Lebih kurang harga bas express, tapi lebih cepat, dan of course lah, bila sampai dekat kampung, lebih bergaya sebab turun dekat airport.

Selepas anda memilih tarikh anda, anda akan di-direct kan ke website Airasia, dan anda pun boleh lah membuat penambahbaikan pada tempahan anda (tambah makanan, luggage, etc) sebab harga yang fleapy bagi hanyalah harga tiket dan tax sahaja.

Dan terima kasih kepada Fleapy.com, saya telah berjaya membeli beberapa tiket Airasia ke destinasi-destinasi berikut ;

Seoul, Korea Selatan. September 2011, RM 598 pergi dan balik.
Osaka, Jepun. Januari 2012. Rm 555 pergi dan balik
Singapura, Febuari 2012. RM 120 pergi dan balik. Dan kalau book awal gila, boleh dapat murah gila, seperti KL-Bandung (RM 65) dan KL-Jakarta (RM 21.20). Serius !
Percaya tak ? Hahahaha.
Jadi, kalau ada masa terluang, jenguk jenguk lah website Fleapy.com dan tengok tengok lah, mana mana tahu ada tiket murah, boleh lah pergi bercuti bersama seisi keluarga. Hehehehe.
 
Jadi, kalau ada apa-apa persoalan, bolehlah meninggalkan komen di sini, dan saya akan cuba untuk menjawabnya. Ataupun, anda bolehlah pergi ke blog saya iaitu adameben.blogspot.com (klik SINI) =)

 
p/s : Tiket murah yang Airasia jual terhad bilangan dia, jadi first come first serve. 
 
P.s dari Eyriqazz : Serius jealous ngan Mamat INI selalu dpt bercuti Oversea. Eyriqazz, sejak balik Malaysia tahun 2005, tak pernah keluar Malaysia lagi. InsyaAllah tahun ini… Jom terjah blog Mamat INI , banyak info dan tips travel dikongsikan di sana.

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Azalyha Othman 13 November 2012, 5:15 am

    Thx for the info bro…nk tnye ni nape kalo nk bli byk tket pastu kuar price lain…?cmne nk bli tok 2 or 3 org tp nk price yg kite nk 2?tlg2….

    Reply
  • is 6 January 2013, 9:20 pm

    nape harga dinyatakan lain..boleh percaya ke fleapy nie nanti booking dengan harga sebenar jugak..

    Reply
  • julie 12 January 2013, 8:41 am

    mcm mne cre na bli tiket ny .n mcm mne na tgok price dye yg sbnr .boley t ajar sye mcm mne cre2 dye .

    Reply
  • ezna 26 January 2013, 8:00 am

    x pernah dgr lak fleapy ni. First time nih. Nak try usyar jap
    ezna recently posted…Giveaway Jom Cuti ke Hotel Palace of the Golden HorsesMy Profile

    Reply
  • syazwan 19 February 2013, 10:58 pm

    Terima kasih pada eriyqzz dan adam sebab share website ni. Wife saya org sabah saya org semenanjung..tp slalu balik rumah mak saya je..balik sabah sekali je setahun..tu pun kalau ada duit lebih..tp bile dah jumpe site ni maybe bole balik 2 kali stahun.huhu :-)

    Reply
  • Nurul 19 March 2013, 3:51 pm

    Terima kasih Abg Eyriqaz sbb up entry ni.. Memang tercari2 sgt website2 mcm ni.. boleh berangan angan nak g bercuti ke mana dah lepas nih.. hehehe, Murah sgt2 kot KL ke Jakarta cuma hanya Rm21.20, mcm x percaya pun ade..
    Nurul recently posted…Holiday LangkawiMy Profile

    Reply
  • lisa 24 March 2013, 1:48 pm

    thanks for the info,
    memang jenuh nak tunggu tiket murah,bila dah murah tak pergi pulak.lepas ni senang la kalau nak cuti cuti ke luar negara.

    Reply
  • natashia 25 March 2013, 5:36 pm

    Hmmm…xde mkne nye murah…same je ngn harga sebenar….hahahhaha

    Reply
  • ecadwinkyasha 28 March 2013, 11:03 am

    entry ne walaupun da lama,berguna tuk eca.konvo da konfim.bulan 11 d pwtc.xsabar~
    ecadwinkyasha recently posted…Monday Blues-lah sangatMy Profile

    Reply
  • Marge Goh 13 April 2013, 12:41 pm

    Wah ini mesti cuba; thanks for sharing this interesting info. Bolehlah plan nak gi mana2 ni.
    Marge Goh recently posted…Blog AwardMy Profile

    Reply
  • Asyrof Asri 20 April 2013, 12:08 pm

    Wahh, terbaiklah artikel ni. ;)

    Memang sangat tercari-cari tiket murah flight.

    Sebabnya saya pun suka sangat melancong. ;)

    Terima kasih atas perkongsian.

    Reply
  • mrs eyza 16 May 2013, 11:52 am

    ala tak boleh bukak web fleapy.com tu… dia keluar ayat macam nie…

    “The server admin is sleeping
    Ring him up if you know his phone number”
    mrs eyza recently posted…Lamanya Menyepi…. (^_^)My Profile

    Reply
  • Ummi Hanie 18 May 2013, 9:41 pm

    terima kasih info nya ! ;)
    Ummi Hanie recently posted…Menang iPad, iPad Mini dan wang tunai dengan mudahMy Profile

    Reply
  • suriaamanda 12 June 2013, 5:58 pm

    apo ni…x leh open pun….

    Reply
  • suria hamzah 11 February 2014, 12:57 pm

    share..tk

    Reply
  • suria hamzah 11 February 2014, 2:21 pm

    minta share..tk
    suria hamzah recently posted…Kain Pasang Cotton AAA…dan Telekung Cotton Paris/Japan..My Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »