Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati

by eyriqazz on 20 June 2012

in contest

Saudara Bro Denaihati, bolehla dikatakan Sifu kepada Eyriqazz. Seorang blogger yang telah banyak mengajar eyriqazz erti berblogging, tips berblogging, etika berblogging, dan juga berkenaan kehidupan. Juga pernah menjadi penaja salah satu Contest  yang eyriqazz anjurkan.

Terbaru, Saudara Denaihati telah menawarkan untuk Sponsorkan designkan kembali template blog Eyriqazz ini. Pelawaan diterima, cuma maaf bro, masih belum sempat e-mailkan kepada Eizil requirement yang diingini. Harap-harap, tidak expired laa tawaran tersebut. 

Eyriqazz vs Denaihati, bagaikan langit dengan bumi in term of pencapaian berblogging. Alexa ranking, kekuatan SEO, pengaruh,followers,trafik, dan etc.Sudah semestinya eyriqazz yang tewas jika dibandingkan dengan Bro Denaihati. Jadi, sebagai menghargai salah seorang Sifu saya ini, pertama kali eyriqazz ingin anjurkan Contest berbentuk SEO dengan temanya :


Eyriqazz vs Denaihati

Yup, Contest sambil menyelam sambil minum air 

Syarat-syaratnya :

1. Buat satu entri bebas berkenaan keyword “Eyriqazz vs Denaihati” . Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia.  Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Setiap bloggers boleh menghantar 1 penyertaan sahaja.
2. Linkkan entri tersebut ke entri ini.
4. Cabaran Contest ini berlangsung sehingga 31 August 2012. 
5. Tinggalkan permalink entri anda di SINI


Pemenang akan ditentukan melalui kata kunci “Eyriqazz vs Denaihati” yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh antara 1-17 September 2012.

Hadiah : UPDAted Setakat 26 June 2012

1st Prize – RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)
2nd Prize – RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
3rd Prize – RM200 cash  + 5,000 trafik dari Denaihati.com
4-5th Prize – RM100 Cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com
6-7 Prize – RM50 Cash each
8-10 Prize – RM30 Cash
11-20 Prize – RM10 Cash


Entri Pilihan terbaik – RM100 Cash +  iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)


Cari Penaja Contest – RM40 Cash (sudah ada pemenang)


(Additional RM220 Reserve Prize, masih belum decide lagi camne nak agihkan.. Total hadiah Cash dari Eyriqazz + Penaja = RM1,850)


UPDATED -
* Pemenang akan diumumkan by 27 September 2012.  (atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan)

* Pemenang tempat 1-5 dikehendaki revealkan “Rahsia Kejayaan” bagi memenangi Contest ini. Sekiranya gagal berbuat demikian, hanya 50% daripada hadiah akan diberikan kepada pemenang as niat asal Contest ini adalah berkongsi tips SEO buat semua.
* Syarat-syarat mungkin akan ditambah dari masa ke semasa.
  • N@SIQUE 8 August 2012 at 11:08 pm

    kategorikan hadiah kepada dua bhagian, kategori blogspot dan domain sendiri….cadangan jer….amacam??ok?

  • Budak Nakal 13 August 2012 at 3:31 pm

    Harap2 ada peluan masuk top 20^^

  • Eca Dwinky Asha 15 August 2012 at 12:36 am

    sampai ada yg beli domain eyriqazz vs denaihati ne bro..hebat!hehehe.
    btw,klu 1 blogger sama tpi gunakan 2 blog yg berasingan boleh ke?.hehehe

  • Mama Adam 17 August 2012 at 10:51 pm

    wahhhh!!!! hebat sungguh! ada berani nk cuba? seo pun x tau apa :)

  • KiD 26 August 2012 at 4:08 pm

    aku join.. supportt!!!! =)

  • Muhammad Saiazuan Norhalik 27 August 2012 at 11:57 am

    ada beberapa hari lagi.. sempat ke nak grab seo mcm ni.. adehh~

  • yoetama 29 August 2012 at 12:59 pm

    sepertinya sangat ramai disini, sukses selalu untuk event seo ini :)

  • Mohd Muktasim 30 August 2012 at 2:41 am

    haha.. baru siap entry.. org terakhir kot.. :)

  • Sya Isya 31 August 2012 at 3:24 pm

    akhirnya siap juga entri. huhu…

  • CIK TOM 2 September 2012 at 1:17 pm

    dtg update penaja…

  • gnesop 3 September 2012 at 4:13 pm

    menati keputusan.. heheh

  • N@SIQUE 7 September 2012 at 11:29 pm

    harap-harap menang cabutan bertuah la..tv LED pun jadi la.

  • alice 9 September 2012 at 3:37 am

    saya boleh joint kew?stay kat johor

  • Anuar 10 September 2012 at 3:19 pm

    Salam. Lepas umumkan pemenang baru para pemenang akan revealkan rahsia SEO tu kan? hehe tak sabar

  • Naziman 23 September 2012 at 8:44 am

    Ala ruginya tak sempat nak ikut. huhu

  • Muhamad anuar Marsib 25 September 2012 at 4:41 am

    Alamak.. Tunda lagi ke Tarikh pengumuman Keputusan Rasmi Pemenang Contest ini.. Tapi saya dah publish 9 Strategi yang telah saya gunakan untuk berada dalam senarai Top 5 pemenang Contest ini di link di bawah:

    http://www.coretananuar.com/2012/09/rahsia-kejayaan-pemenang-top-5-contest.html

    Berdasarkan Hasil semakan sehingga pagi tadi entri saya masih berada dalam senarai Top 5 pemenang Contest ini.. Harap Bro Eyriqazz dapat kekalkan keputusan yang ada walaupun pengumuman senarai pemenang rasmi ditangguhkan.. Kalau tak mungkin saya terpaksa delete entri tersebut..

  • [...] bagaimana ? Cara saya semasa contest Eyriqazz vs Denaihati  ini masih lagi berlansung ketika inilah saya mengambil peluang untuk memerhati cara permainan [...]

  • Cerita Eyriqazz Vs Denaihati - Infonewbie.Com 30 December 2012 at 12:50 am

    [...] Hai korang semua, harapnya sihat aja ye. Kali nih saya nak sertai cabaran seo eyriqazz vs denaihati yang tengah hangat sekarang. Bukan calang-calang blog dua-dua nih. Kalau dibanding dengan blog nih [...]

  • [...] Alhamdulillah blog cik tom antara penaja contest Eyriqazz vs Denaihati. Thanks pada bro eyriqazz kerana bagi peluang blog ciktom jadi penaja contest hangat. Ini kali [...]

  • [...] Seperti dijanjikan di entri sebelum ini, diumumkan pemenang Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati . Boleh dikatakan tiada bantahan diterima, jadi keputusan sebelum ini dikira final dan valid. [...]

  • [...] menawarkan hadiah bernilai  RM1,850.    Tanpa membuang masa, diumumkan Pemenang Tidak Rasmi Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati :   Tempat Pertama : http://www.forblogger.net/2012/07/eyriqazz-vs-denaihati.html Tempat Kedua [...]

  • [...] ku tak sangka sampai begitu sekali rajuk hatinya. Dek kerna Eyriqazz tidak membenarkan dia join Contest INI, katanya biarlah dia membawa diri jauh ke negeri orang. 13 jam perjalanan membawa diri hati yang [...]

  • 3 Blog Pilihan Terbaik 6 March 2013 at 10:20 pm

    [...] berbentuk SEO. Antara pertandingan yang sudah berakhir dan sudah diketahui pemenangnya adalah Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati dan Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012. Untuk kedua-dua contest ini saya hanya jadi pemerhati sahaja [...]

  • Eyriqazz VS Denaihati - Maza Mohd 13 March 2013 at 10:58 pm

    [...] update balik yer. sebenarnya entri ni untuk contest SEO by bro Eyriqazz korang yang agak nak join klik sini. ape yang penting dua BLOG bro ni memang Jal SALUTE… SMILE WHILE YOU CAN ” Contest [...]

  • [...] hampeh..so korang tukar lah line lain kalau pegi sane ye? Ok, kali ni aku sesaje gatal nak join Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ni yang mana melibatkan dua blogger yang amat gile dasat pengaruhnya di Malaysia [...]

  • [...] have a search engine optimization contest to see who is using the better style. This is where the Eyriqazz vs Denaihati SEO contest came from. Below is more information on this contest between these two [...]

  • [...] Semalam, pertama kali Eyriqazz hadiri Buffet Ramadhan yang dijemput. The main reason, jemputan kali ini boleh bawa anak dan Isteri, jadi Eyriqazz terima dan hadiri.Ada yang sebelum ini terpaksa ditolak coz single Invite,kesian pula nak tinggalkan anak-anak dan Isteri. Apapun, Kenyang perut,senang hati. Jimat belanja berbuka puasa satu malam.   Blogger Masakan Terkenal – Kak Ida dari www.koleksi1001resepi.com/ @ Bakal Mak Mertua Ariffshah… Hik3, just kidding.. Kak Ina KL hantar Manager sebagai wakil. Orang famous,byk undangan mak datin terpaksa ditolak ketepi…  Jejariruncing pun hadir sekali. 3 kali berjumpa, pertama kali dia yang tegur Eyriqazz dulu..      Eyriqazz : Camne boleh terdetik nak panggil eyriqazz datang berbuka puasa pertama kali? Penganjur : Owwh,saya google-google Food Blogger Melayu. Blogwalking satu blog ke satu blog, sangkut pula kat u punya blog.Like ur write up, terus saya e-mailkan.   Eyriqazz : Ehh, takkan sebab penangan Entri Kenapa Eyriqazz tak Sesuai jadi Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan Kot?   Itulah pengaruh Google dan mungkin dia terjah dari entri Food Blogger Melayu @ Rakan Talibarut kot terjumpa blog saya. Hik3, networking is A King in Blogging World.   P.s : Jom Sahut Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati [...]

  • [...] nih PM pernah menjadi penaja bagi Contest Cabaran SEO Eyriqaaz vs Denaihati yang di anjurkan oleh blogger HEBAT ini…contest itu masih berlangsung sehingga 31 Ogos [...]

  • Eyriqazz vs Denaihati | Jaerul 10 September 2013 at 3:27 am

    […] lupa tau contest bertemakan “Eyriqazz vs Denaihati” ini akan tamat pada 31 Ogos 2012. Masih sempat bukan nak study teknik-teknik SEO, tapi jangan […]

  • Pemenang MML Tile Makeover memang berbaloi 26 November 2013 at 12:26 pm

    […] yang tidak berjaya jangan putus asa tunggu peluang yang akan datang. Kesian juga musuh ketat aku Mr XXXXX hasrat nak masuk contest MML Tile Makeover tapi kena reject sebab tak ikut syarat. Bro jangan […]

  • Contest SEO Eridy | Eyriqazz.com 4 December 2013 at 11:34 am

    […] pula pengalaman menganjurkan Contest Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati  . Banyak ilmu yang saya pelajari dari cabaran ini yang mungkin saya boleh praktikkan untuk turut […]

  • […] pertama di Google untuk Keyword “Eyriqazz vs Denaihati”. Forblogger, pemenang pertama Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati.    Apakah Rahsia SEO Forblogger? Apa strategi yang digunakan? Camne dia boleh menang? Jom kita […]

  • […] thought ‘getting jiggy’ with ‘Eyriqazz vs Denaihati’ seemed to be a nice idea. There are some cool and exciting prizes waiting for the winner but I […]

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

1 2 3

Previous post:

Next post: