Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati

Saudara Bro Denaihati, bolehla dikatakan Sifu kepada Eyriqazz. Seorang blogger yang telah banyak mengajar eyriqazz erti berblogging, tips berblogging, etika berblogging, dan juga berkenaan kehidupan. Juga pernah menjadi penaja salah satu Contest  yang eyriqazz anjurkan.

Terbaru, Saudara Denaihati telah menawarkan untuk Sponsorkan designkan kembali template blog Eyriqazz ini. Pelawaan diterima, cuma maaf bro, masih belum sempat e-mailkan kepada Eizil requirement yang diingini. Harap-harap, tidak expired laa tawaran tersebut. 

Eyriqazz vs Denaihati, bagaikan langit dengan bumi in term of pencapaian berblogging. Alexa ranking, kekuatan SEO, pengaruh,followers,trafik, dan etc.Sudah semestinya eyriqazz yang tewas jika dibandingkan dengan Bro Denaihati. Jadi, sebagai menghargai salah seorang Sifu saya ini, pertama kali eyriqazz ingin anjurkan Contest berbentuk SEO dengan temanya :


Eyriqazz vs Denaihati

Yup, Contest sambil menyelam sambil minum air 

Syarat-syaratnya :

1. Buat satu entri bebas berkenaan keyword “Eyriqazz vs Denaihati” . Terbuka kepada semua bloggers di Malaysia.  Tajuk entri bebas bergantung kepada kreativiti masing-masing. Setiap bloggers boleh menghantar 1 penyertaan sahaja.
2. Linkkan entri tersebut ke entri ini.
4. Cabaran Contest ini berlangsung sehingga 31 August 2012. 
5. Tinggalkan permalink entri anda di SINI


Pemenang akan ditentukan melalui kata kunci “Eyriqazz vs Denaihati” yang mendapat tempat di Google Malaysia (http://www.google.com.my ) yang akan diambil menggunakan Google Chrome pada tarikh antara 1-17 September 2012.

Hadiah : UPDAted Setakat 26 June 2012

1st Prize – RM500 Cash + ( 20,000 trafik dari Denaihati.com ) + ( iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)
2nd Prize – RM300 Cash + (10,000 trafik dari Denaihati.com )
3rd Prize – RM200 cash  + 5,000 trafik dari Denaihati.com
4-5th Prize – RM100 Cash + 5,000 trafik dari Denaihati.com
6-7 Prize – RM50 Cash each
8-10 Prize – RM30 Cash
11-20 Prize – RM10 Cash


Entri Pilihan terbaik – RM100 Cash +  iklan banner saiz 125×125 sebulan di blog cik tom)


Cari Penaja Contest – RM40 Cash (sudah ada pemenang)


(Additional RM220 Reserve Prize, masih belum decide lagi camne nak agihkan.. Total hadiah Cash dari Eyriqazz + Penaja = RM1,850)


UPDATED –
* Pemenang akan diumumkan by 27 September 2012.  (atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan)

* Pemenang tempat 1-5 dikehendaki revealkan “Rahsia Kejayaan” bagi memenangi Contest ini. Sekiranya gagal berbuat demikian, hanya 50% daripada hadiah akan diberikan kepada pemenang as niat asal Contest ini adalah berkongsi tips SEO buat semua.
* Syarat-syarat mungkin akan ditambah dari masa ke semasa.

Comments

  1. Eca Dwinky Asha says

    sampai ada yg beli domain eyriqazz vs denaihati ne bro..hebat!hehehe.
    btw,klu 1 blogger sama tpi gunakan 2 blog yg berasingan boleh ke?.hehehe

  2. says

    Alamak.. Tunda lagi ke Tarikh pengumuman Keputusan Rasmi Pemenang Contest ini.. Tapi saya dah publish 9 Strategi yang telah saya gunakan untuk berada dalam senarai Top 5 pemenang Contest ini di link di bawah:

    http://www.coretananuar.com/2012/09/rahsia-kejayaan-pemenang-top-5-contest.html

    Berdasarkan Hasil semakan sehingga pagi tadi entri saya masih berada dalam senarai Top 5 pemenang Contest ini.. Harap Bro Eyriqazz dapat kekalkan keputusan yang ada walaupun pengumuman senarai pemenang rasmi ditangguhkan.. Kalau tak mungkin saya terpaksa delete entri tersebut..

Trackbacks

  1. […] berbentuk SEO. Antara pertandingan yang sudah berakhir dan sudah diketahui pemenangnya adalah Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati dan Cabaran SEO Lelaki Kacak 2012. Untuk kedua-dua contest ini saya hanya jadi pemerhati sahaja […]

  2. […] Semalam, pertama kali Eyriqazz hadiri Buffet Ramadhan yang dijemput. The main reason, jemputan kali ini boleh bawa anak dan Isteri, jadi Eyriqazz terima dan hadiri.Ada yang sebelum ini terpaksa ditolak coz single Invite,kesian pula nak tinggalkan anak-anak dan Isteri. Apapun, Kenyang perut,senang hati. Jimat belanja berbuka puasa satu malam.   Blogger Masakan Terkenal – Kak Ida dari www.koleksi1001resepi.com/ @ Bakal Mak Mertua Ariffshah… Hik3, just kidding.. Kak Ina KL hantar Manager sebagai wakil. Orang famous,byk undangan mak datin terpaksa ditolak ketepi…  Jejariruncing pun hadir sekali. 3 kali berjumpa, pertama kali dia yang tegur Eyriqazz dulu..      Eyriqazz : Camne boleh terdetik nak panggil eyriqazz datang berbuka puasa pertama kali? Penganjur : Owwh,saya google-google Food Blogger Melayu. Blogwalking satu blog ke satu blog, sangkut pula kat u punya blog.Like ur write up, terus saya e-mailkan.   Eyriqazz : Ehh, takkan sebab penangan Entri Kenapa Eyriqazz tak Sesuai jadi Pengacara Jalan-Jalan Cari Makan Kot?   Itulah pengaruh Google dan mungkin dia terjah dari entri Food Blogger Melayu @ Rakan Talibarut kot terjumpa blog saya. Hik3, networking is A King in Blogging World.   P.s : Jom Sahut Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati […]

  3. […] Sekadar mempromosi contest give away seorang rakan blogger iaitu mrJocko. Kepada sesiapa yang nak jersi Euro free boleh try masuk contest yang di anjurkan oleh mrJocko. Siap boleh letak nama kat jersi tue. Dah musim Euro nie dapat jersi free kira ok gak kan? Hadiahnya – Hadiah pertama – Jersi Euro 2012 pilihan sendiri + Nama dengan No. berharga 5** Baht convert la sendiri. aku tak tau. Hadiah saguhati – Jersi Euro pilihan sendiri sahaja yang berharga 3** Baht. Lebih lanjut terjah je blog mrJocko! p/s – Lepas join contest nie, kita try Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati pula! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing