Abang Ensem Di Mata Aku

Siapa Abang Ensem Di Mata Aku? . Agak menggigil juga nak karang entri ini, namun bak kata Pepatah, Orang Mengantuk diSorongkan Bantal. Inila peluang untuk saya untuk memberikan pandangan. Hahaha,Sila jangan nangis ya Abang Ensem.

 #1 – Ensem ke?

Ensem ke mamat ni? Inila first time pandangan saya bila terjah blog dia? Fuhh, badan ketak-ketak. Mesti kaki pukul or tukang tarik kereta bank ni. Don’t play-play, Don’t judge people by their look. Umm, adala kot sikit-sikit hensem ala-ala Datuk K.

 #2 – First Impression Jumpa Face to Face
(Credit Picture to Hazman Fadzil)

Ehh, Abang Ensem ni kan? Haahla, di luar nampak lebih ensem dari dalam blog (Ayat bodek nak paww Ebook). Memang santai borak ngan Mamat ni, sempoi, dan down to earth. Cayola bro, dalam blogging ni, bro antara blogger yang saya memang bertuah dapat jumpa. 

P.s : Sila belanja saya makan lagi…

Kerana entri nya yang nampak cam ada gatal-gatal dan bersahaja inila yang buat saya terus melekat kat Blog Abang Ensem ni. For me, kalau blog ilmiah itu too serious sangat, I’m not too interested to read. Better saya baca buku Robert Koyisaki, Azizi Ali atau banyak lagi buku ilmiah di luar sana. Selingan dan aksi manja dan perasan ensem inila yang buat “Eden menyampah tapi Selalu Nak Menyinggah” ….

Plus, aksi gatal-gatal diani di alam maya je. Di dunia nyata, depan Isteri, nyamuk pun tak mati. Yang lagi coolnya, Isteri pun punya perangai yang gila-gila cam Mamat ni. “Korang jangan Percaya sangat cakap Meor tu” , auta je lebih… Hahahaha, sweet couple, anak2 pun  comel2..Semua perempuan..Latest ni bro dah tau jantina?


Enough said, Mamat ini la yang telah meragut keterunaanku bersama Karaoke. Cissh, cisshh…. Aksi feeling-feeling syok sendiri aksi nyanyi cam Jamal Abdillah. Di sini juga la first time saya jumpa Zarul Umbrella. Saya ni memang blur2 bak artis, time ni siap saya tanya , Zarul Umbrella tu siapa? . Dia ada jual payung ke? (ayat last tambah sendiri…)

#5 – Ensem with A Brain

Jangan mudah tertipu dengan aksinya yang menggoda. Nampak nerd tapi dalam Hati ada taman. Yup, Ensem with a Brain. Mengenali Mamat ini, rupanya barula saya sedar, banyak lagi peluang di luar sana dan cara untuk lebih optimumkan kelebihan blogging untuk masa hadapan.

Yup, Contest anjuran bersama ini really give a win-win situation. Banyak juga backlinks yang diperolehi ketika Contest ini berlangsung. Cuma sayang,tak dapat hadiri sesi ini. Kalau tak, sure diorang jeles dengan ketajaman vokal eyriqazz. On the other notes, Current Contest bro ni belum cukup menguja. Satu hadiah Grand Prize dan hadiah Saguhati? Mana hadiah tempat ke-2,3,4,5? Hahaha,the more the merrier kan? Penat dowwh eden mengayat entri ini….

 7- Networking

Serius, saya kagum dengan networking yang AE ada especially dalam pelaburan hartanah. Yup, Mamat ni seorang Jutawan Hartanah yang kini memiliki lebih kurang 14 buah rumah. Berkenalan dengan penulis buku WTF membuka lebaran baru bagi saya, Usia bukannya penghalang untuk berjaya dan berani untuk mengambil risiko..

Setakat ini, 4 ebook telah berjaya dihasilkan oleh AE. Action speak for itself. Pulangan ebook yang konsisten 4 angka kini dan juga sistem affiliate yang membantu orang lain menjana Income sama,termasukla saya. InsyaAllah, tak lama lagi, satu Ebook hasil kerjasama dengan AE, Eyriqazz, dan Je Jai bakal dihasilkan.
#9 – Dialah Sifuku
Yieza, pengakuan saya.Diala sifuku. Untuk terus maju dalam bidang kewangan dan juga berblogging. Dia banyak menunjukkan jalan. Jana Income dengan Blogging bukan sekadar dari Iklan dari Nuffnang, tapi banyak lagi potential Income yang boleh dihasilkan. InsyaAllah, sedang mengorak langkah.

#10 – Sifu Hartanah/Robert Koyisaki Versi Melayu 
For me, Seminar Hartanah nya memang menarik. Must attend buat sesiapa yang baru/ingin menceburkan diri dalam pelaburan Hartanah. InsyaAllah, planning untuk memiliki rumah ketiga hasil tunjuk ajar AE.Harap-harap by next year..

Hadirila Seminar Hartanah AE. Beli ebook Hartanah Abang Ensem. Terjah blog dia. InsyaAllah, ilmu berkenaan Hartanah dapat anda pelajari.


Secara jujurnya, mengenali dan hasil tunjuk ajar Mamat yang mengaku ensem ini, eyriqazz banyak belajar cara “Menjana Income Sampingan”. Yup, bukan sekadar blogging, hartanah dan kembangkan ia. Banyak lagi yang belum eyriqazz lakukan. My first Ebook maybe? Who knows kan?

#13 – Cabaran dan Cadangan

Last but not least, teruskan dengan cabaran bro bagi memberikan ilmu kepada lebih ramai orang. Semoga sama-sama dapat meraih kejayaan. 
Blogging wise, cadangan saya, teruskan berblogging dan kerapkan buat entri. Bosanla satu entri je sehari. Tak puas. Gambar-gambar jangan lupa tambah. Hadiah Contest jangan lupa tambah, jangan kedekut..Hahahaha…. Statistik Lawatan ke website anda: 132″ Affiliate website masih belum berupdate lagi, Sila upkan sebelum banner ditarik dari blog…

Terimakasih kerana menjadi Mentor & Sifu. Yup, blogging bukannya semata-mata  “Traffic and Money”. AE telah banyak mengajar saya, dalam berblogging, banyak lagi yang anda boleh lakukan. Nak atau tidak saja. Yakin or tidak, berani or tidak, Ensem or tidak???
Kalau Ensem,Cantik atau mahukan cabaran untuk lebih berjaya, Jom Sama Joini Contest Siapa Abang Ensem Di Mata Aku? 


Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

27 thoughts on “Abang Ensem Di Mata Aku

Leave a Reply to Coretan anuar Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.