Tiada Lama, Tiada Baru

Oh, Serius rindu detik sebegini. Ternanti-nanti nak habiskan filem di Compact kamera untuk dicuci. Yerla, sebelum digital kamera menggantikan. Yup, tiada lama, tiada baru. Setiap sesuatu ada Pro & Cons nya. I.e. sejak gunakan digital kamera, rasa dah kurang teruja nak cuci gambar dan albumkan. Boleh dikira rasanya berapa kali sempat cuci gambar guna digital kamera dan albumkan ia. Kalau compact kamera, dah habis, confirm teruja nak terus pergi cuci kan?

P/s : Yang lama tak semestinya tidak bagus, Yang baru tidak semestinya lebih baik…. 

Comments

  1. ecadwinkyasha says

    tapi masih ada lagi yang guna ne bro..malah semakin dpt tinggi permintaannya……bg setiap photoG yang gunakan kamera filem (main filem),mereka dapat kepuasan sendiri.hehehe

  2. jedi says

    Nilai kamera filem tetap ada… tapi tenggelam dek kerana teknologi…

    walhal yg filem lebih bagus.

    budak sekarang ada kenal ke filem tu apa??

  3. Myra Jay says

    Rindu dengan zaman kodak dan zaman p kedai untuk cuci gambar, pastu tak sabar2 nak tengok hasilnya ;)

  4. says

    kalau dulu tak sabar nak cuci nak tengok cantik ke idak gambar2nya.. tapi la ni tak payah cuci sebab digital kan.. keterujaan tu dah berkurangan..

  5. says

    hahaha..betul ler.. kalau pakai kamera kodak ni, rasa tak sabar je nak g cuci.tapi sejak pakai digital kamera ni, langsung tak ada nafsu nak g cuci langsung..pelik betul

    • says

      bila laptop rosak dan lupa nak back up…hilangla semua memori terindah tersebut..sob2…it happen to me before…nasib baik ada blog ni..bolehla memorikan gambar di blog

  6. says

    erm btol tuh, pastu bkn saje simpan gambar yg dicuci tu dlm album, ngn filem2 tu skali siap ada album coz tkot rosak..

    but nw bile da ada digital cam sume nih da hbs dbuang.. n ada yg da xble guna..

    but lov still simpan filem pkhwinan lov sampai skrg..hehehe

  7. says

    betul tue bro…yg pakai filem tue eksaited nak cuci sebab nak tengok aksi2 yg dirakamkan…kalau yg digital nie blh tgk trus kat pc, so tak nak lah cuci sgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing