Segmen Tegur Menegur : Part 6

Seperti dijanjikan di entri sebelum ini, 3 bloggers yang akan ditegur lagi kali ini adalah :


Teguran :
1) Nama blog agak panjang. 
2) Header blog belum cukup menarik. Seakan gambar copy paste dari google.
3) Tulisan di blog yang agak kecil menyukarkan untuk pembacaan. Honestly, most blog yang sebegini saya akan terus click X tanpa membaca lebih lanjut.
4) Terlalu banyak penggunaan warna di entri yang membuatkan rasa kurang excited.
5) Widget di sidebar boleh dikemaskan lagi. 
6) Pilihan warna template blog agak suram. First impression sangat penting.


Teguran :
1) Teguran kedua rasanya. Nampak sudah banyak improvement.
2) Nama blog yang mudah disebut dan diingat. Header blog belum cukup menguja hati. Haa, boleh minta Madam design header yang cantik2.
3) Gambar yang semakin menarik dan selesa melihat. 
4) Susunan widget yang lebih kemas. Suka, barula lebih seronok nak terjah hari-hari. Dari silent reader, bolehla jadi pengomen setia.
5) Mungkin boleh tambahkan widget “entri berkaitan, entri paling popular etc supaya pembaca lebih lama stay di blog.
6) Pelbagaikan lagi entri….The more, the merrier..
7) Last but not least, boleh dah clash dah kot dengan Kekasih di Alam Maya ” Suami Miang tapi Setia


Teguran :
1) Adushh, susahnya nak eja nama blog. Masa di Sabah last time, punyala saya google nak cari contact awak nak terjah tempat menarik di Kota kinabalu, Sabah.
2) Widget yang kurang kemas di ruangan bawah.
3) Fuhh, banyak BOLD adikk.. Tengah bad mood ke masa tengah mengarang entri?
4) Pemilihan warna . Mungkin boleh kurangkan sedikit… 
5) Pop up bila click Older entri or any entri..Umm, personally, i don’t like it..Makin banyak yang keluar…
6) Entri kurang gambar.. Some entri agak panjang. Some readers takde banyak masa menerjah satu-satu blog… 
7) Honestly, saya masih belum cukup teruja dengan entri yang dihasilkan. Apapun, lain padang, lain belalang..

P.s : Once again, Salah Silap Harap Maafi… Teguran hanyalah pandangan peribadi…

Comments

  1. abang ensem says

    Cissss… kenapa kau hasut si Siezuka untuk clash dengan gua?? Kenapa.. kenapa.. kenapa??

  2. ~~zana@pb~~ says

    Kalau masuk blog saya, lagi teruk kena komen agaknya. Maklum le…tak pandai sgt IT, main boh je.

  3. says

    Ya Allah. memang betul betul tak sangka saya di tegur. terima kasih banyak banyak. memang betul saya copy paste je header tu. sebab saya memang tak pandai nak buat header yang menarik. penyusunan widget atau font dalam entry pun saya tak pandai.

    saya akan cuba perbaiki. thanks ya for the komen yang di berikan. saya amat menghargainya.

    • says

      Untuk header tu,boleh googlekan aja..ramai yang buat servis design header serendah rm10 saja..saya rekomenkan rakan blogger saya, madammondoq… memang cantik header2 dia design..pasal harga,negola dengan dia ya…

      InsyaAllah, googlekan dan perbaiki mana yang boleh diperbaiki..bukan untuk pembaca saja, tapi utk diri sendiri supaya rasa lebih puas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing