≡ Menu

Seperti dijanjikan di entri sebelum ini, 3 bloggers yang akan ditegur lagi kali ini adalah :


Teguran :
1) Nama blog agak panjang. 
2) Header blog belum cukup menarik. Seakan gambar copy paste dari google.
3) Tulisan di blog yang agak kecil menyukarkan untuk pembacaan. Honestly, most blog yang sebegini saya akan terus click X tanpa membaca lebih lanjut.
4) Terlalu banyak penggunaan warna di entri yang membuatkan rasa kurang excited.
5) Widget di sidebar boleh dikemaskan lagi. 
6) Pilihan warna template blog agak suram. First impression sangat penting.


Teguran :
1) Teguran kedua rasanya. Nampak sudah banyak improvement.
2) Nama blog yang mudah disebut dan diingat. Header blog belum cukup menguja hati. Haa, boleh minta Madam design header yang cantik2.
3) Gambar yang semakin menarik dan selesa melihat. 
4) Susunan widget yang lebih kemas. Suka, barula lebih seronok nak terjah hari-hari. Dari silent reader, bolehla jadi pengomen setia.
5) Mungkin boleh tambahkan widget “entri berkaitan, entri paling popular etc supaya pembaca lebih lama stay di blog.
6) Pelbagaikan lagi entri….The more, the merrier..
7) Last but not least, boleh dah clash dah kot dengan Kekasih di Alam Maya ” Suami Miang tapi Setia


Teguran :
1) Adushh, susahnya nak eja nama blog. Masa di Sabah last time, punyala saya google nak cari contact awak nak terjah tempat menarik di Kota kinabalu, Sabah.
2) Widget yang kurang kemas di ruangan bawah.
3) Fuhh, banyak BOLD adikk.. Tengah bad mood ke masa tengah mengarang entri?
4) Pemilihan warna . Mungkin boleh kurangkan sedikit… 
5) Pop up bila click Older entri or any entri..Umm, personally, i don’t like it..Makin banyak yang keluar…
6) Entri kurang gambar.. Some entri agak panjang. Some readers takde banyak masa menerjah satu-satu blog… 
7) Honestly, saya masih belum cukup teruja dengan entri yang dihasilkan. Apapun, lain padang, lain belalang..

P.s : Once again, Salah Silap Harap Maafi… Teguran hanyalah pandangan peribadi…



style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
data-ad-client="ca-pub-6619684076142128"
data-ad-slot="9856135083">



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • abang ensem 28 May 2012, 4:00 pm

    Cissss… kenapa kau hasut si Siezuka untuk clash dengan gua?? Kenapa.. kenapa.. kenapa??

    Reply
    • KiD 29 May 2012, 1:45 am

      yea laaa.. thanks eyriqaz kerana beri laluan kat aku.. lallalaa

      Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:41 am

      hahaha…asyik2 AE…biarla Je jai pula ke…kid ke..hak3…

      Reply
  • ecadwinkyasha 28 May 2012, 4:30 pm

    thanks :)
    insyaallah boleh diperbaiki lagi yer..hehehe.

    Reply
  • Muhammad Saiazuan Norhalik 28 May 2012, 6:49 pm

    hehe knal blog sis siezuka je..

    Reply
  • Rozuan Ismail 28 May 2012, 8:00 pm

    kenal siezuka tuh.huhu

    Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:43 am

      wah,famous juga siezuka ni ya?

      Reply
  • ~~zana@pb~~ 28 May 2012, 10:40 pm

    Kalau masuk blog saya, lagi teruk kena komen agaknya. Maklum le…tak pandai sgt IT, main boh je.

    Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:44 am

      InsyaAllah, nanti saya kasi peluang lagi buat pembaca utk ditegur

      Reply
  • Nurul Akmal 28 May 2012, 3:41 pm

    Ya Allah terharunya… Insyaallah nurul akan perbaiki lagi… Terima ksih sgt2 my sifu… :-)

    Tang AE tu memang buat nurul gelak.. Hehehe

    Reply
    • KiD 29 May 2012, 1:47 am

      saya sangat setuju item 7.. di siezuka.com

      Reply
    • madammondoq 29 May 2012, 12:55 am

      design header? mari2.. silakan.. :)

      Reply
    • Nurul Akmal 29 May 2012, 2:13 am

      Madam serious ni.. Nanti nurul tempah k.. ;)

      Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:39 am

      hahaha..tang ae tu memang… tahniah,dah nampak byk improvement di blog nurul..keep it up ya

      Reply
  • Zana Adieyza 29 May 2012, 12:20 am

    tips yg boleh dijadikan panduan utk blogger lain.. tq en.eyriqazz!

    Reply
  • Fazlinil Irma 28 May 2012, 5:00 pm

    eyriqazz tgur blogger.
    sy tegur alisya td dkt kl festival city. :)

    Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:42 am

      owhh,awakla yang tegur alisya rupanya..wifey ada cerita juga…

      Reply
  • Zarul Umbrella 29 May 2012, 2:56 am

    bro nnt tegur blog saya pulak bro tq

    Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:49 am

      InsyaAllah kalau ada kelapangan nanti…

      Reply
  • Myra Jay 29 May 2012, 3:14 am

    Teguran yang membina, harap boleh jadi panduan buat blogger lain juga terutama MJ ;)

    Reply
  • Myvitrd 29 May 2012, 4:16 am

    Bagus segmen tegur2 ni.. bila nak tegur blog aku lagi ni bro.. hehehe

    Reply
  • CIK NANA 29 May 2012, 4:21 am

    Meh jenguk blog Nana. Heheh

    Reply
  • Sharidawati Shahrudin 29 May 2012, 4:31 am

    bestnya..bila eyriqazz nk tegur tegur lagi blog kak sha ni? hihi

    Reply
  • Udinz.com 29 May 2012, 12:42 am

    wah… terus terang ya
    bagus eyriqazz! hehe

    Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:46 am

      berterus terang lebih baik kan?

      Reply
  • wantie 29 May 2012, 2:18 am

    Ya Allah. memang betul betul tak sangka saya di tegur. terima kasih banyak banyak. memang betul saya copy paste je header tu. sebab saya memang tak pandai nak buat header yang menarik. penyusunan widget atau font dalam entry pun saya tak pandai.

    saya akan cuba perbaiki. thanks ya for the komen yang di berikan. saya amat menghargainya.

    Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:48 am

      Untuk header tu,boleh googlekan aja..ramai yang buat servis design header serendah rm10 saja..saya rekomenkan rakan blogger saya, madammondoq… memang cantik header2 dia design..pasal harga,negola dengan dia ya…

      InsyaAllah, googlekan dan perbaiki mana yang boleh diperbaiki..bukan untuk pembaca saja, tapi utk diri sendiri supaya rasa lebih puas

      Reply
  • shraqs 29 May 2012, 2:34 am

    Saya puji semua pemilik blog ni sebab terima teguran dengan positif. BTW, teguran utk ke arah yang lebih baik disarankan. :)

    Reply
    • Eyriqazz 29 May 2012, 4:49 am

      Yup,saya dulupun pernah ditegur

      Reply
  • dhanianBlogspot 26 December 2012, 12:51 am

    blog aku bila nak tegur nih =)

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »