≡ Menu
Bakat membuat kuih Bahulu dan Akok yang gebu  diperturunkan nenek kepada anak-anak dan menantunya pula. Kini mak saudara/bapa saudara eyriqazz pula yang mengambil alih membuat kuih bahulu dan akok secara kecil-kecilan. Serius, memang gebu dan sedap. Kualiti dan harga tetap seiring.
 
Lokasi memasaknya bersebelahan dengan Shell Rhu Rendang,Marang,Terengganu. Biasanya dalam seminggu 3-5 kali mak saudara eyriqazz membuat kuih bahulu dan akok ini yang turut menerima tempahan untuk kahwin, majlis dan pelbagai lagi.
Memang Gebu dan Sedap
 
Berminat untuk menempah dan membeli Kuih Bahulu dan Akok sekitar Marang & Kuala Terengganu, bolehla menghubungi makcik/pakcik eyriqazz , Mak Ta @ Pak Alang di 019-9231279. Bolehla quotekan nama eyriqazz @ Man kalau nak menempah. Kot-kot dapat harga diskaun. Personally, eyriqazz gerenti sedap dan puas hati. 



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Myvitrd 22 May 2012 at 5:09 am

    tengok foto pun dah tau gebu.. kuih akok ni time bulan puasa je jumpa.. dah mula mengidam ni bro.. hehehe

    • Eyriqazz 22 May 2012 at 4:05 pm

      kalau singgah ke Terengganu..bolehla try..tapi kenala telefon dulu..

  • Rozuan Ismail 22 May 2012 at 5:45 am

    memang sedap bahulu, lebih2 lagi telur byk

  • Myra Jay 22 May 2012 at 9:18 am

    Kuih bahulu ni cicah dengan air kopi panas memang layan..

  • ecadwinkyasha 22 May 2012 at 10:14 am

    nampak sedap..belum rasa lagi kan?

  • ummiarissa 22 May 2012 at 10:52 am

    bahulu sekarang ni dah ada macam-macam perisa…ada yang tambah coklat rice..Pak Alang buat yang asli je ke?

  • *SiRibenMerah 22 May 2012 at 4:41 am

    fuhhhh… gebunya~

    • Eyriqazz 22 May 2012 at 4:03 pm

      gebu dan sedap..teringat kat masakan mat gebu yang menggiurkan

  • Saya Disini 22 May 2012 at 4:53 am

    sedpnyer

  • aslam 22 May 2012 at 5:02 am

    ole-ole utk kawan di kl..hehehe.. tq bro eyriqazz

    • Eyriqazz 22 May 2012 at 4:04 pm

      tak sempat bawa balik bro… maybe next time

  • Nurul Akmal 22 May 2012 at 5:52 am

    Wah sedapnyer.. asli dari terengganu.. bahulu ngan akok kat marang tu memang sedap

  • Afasz 22 May 2012 at 6:38 am

    mmg sedap bahulu ni….fuhhh dulu slalu makan…sampai badan naik.kan bahulu byk telur :D

  • alyaclumsy 22 May 2012 at 7:57 am

    sedapnya, yummyyy

  • Kancilbiru 22 May 2012 at 8:06 am

    dah macam dorayaki doraemon la pulak cuma takde inti..hehe..sedapnyerr…

  • lola delova 22 May 2012 at 12:51 pm

    dah lama tak makan bahulu..cedapnye,

    http://loladelova.blogspot.com

  • lov_note 23 May 2012 at 2:12 am

    slalu baulu yg dijual kt2 cni nmpk kering n keras je tau..

    tp bile nengok baulu yg ni.. aduhh sodap gitu cembam2 nmpk anggun gitu..wawawawa

  • akubiomed 23 May 2012 at 9:21 am

    Fuh memang nampak gebu kuih Bahulu didalam gambar. :-)

  • misz_eyza 9 July 2012 at 4:07 am

    alamak jauhnyer kat marang…eyza plan nak pergi kola terengganu…agaknya kalau buat tempahan melalui telefon pak cik eyriqazz mau antaq ka ke KT huhu…

  • nisa syafira 24 February 2013 at 9:34 am

    kalau saya nak buat research pasal bahulu..datang sini blh x?

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing