≡ Menu
Sticky post. Scroll down for latest entry.



Bantu dan Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards di sini –> http://bit.ly/I5h6Rw

Kenapa Perlu Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards? Saya berikan sebab kenapa Saya rasakan saya layak menang dan kenapa anda perlu Undi Eyriqazz untuk kategori ini. Honestly, ini mungkin pertama kali saya memberanikan diri untuk mencalonkan diri sendiri untuk Awards blogging sebegini .

#1 – Niche Blog 
- Selain parenting/travel/blogging dan personal, entri makan-makan turut menjadi kegemaran eyriqazz as it part of of my daily life lebih-lebih lagi bila both saya dan Isteri bekerja. 


#2 – Honest Reviewkalau sedap kata sedap, kalau tak sedap, direct je ckp tak sedap :P
 - Yup, saya jenis yang suka straight to the point bila terjahi Restoran dan tempat-tempat makan menarik. Kalau rasanya sedap dan menyelera, i will say so. Kalau sedap tapi mahal, i will say so. Kalau both tak sedap dan mahal, i will tell so. Bukan niat untuk menjatuhkan nama restoran, tapi walaupun feedback negatif yang diberikan, biasanya saya akan turut e-mailkan kepada restoran berkenaan agak mutu dapat diperbaiki. Plus, saya tidak mahu menipu pembaca coz saya sendiripun tentu akan marah kalau Indah Khabar dari rupa kan?


#3 – Achievement dalam Review Makanan/Restoran

Agents of Awesome (March 2011)

#4 – Saya Tidak Pandai Memasak, Tapi Saya Pandai Menilai Makanan
- Seperti rancangan JJCM, pengacara yang berkesan/best tidak semestinya seseorang yang pandai memasak/chef kan? I just be myself, namun setiap entri berkenaan makanan saya cuba berikan yang terbaik, review yang ikhlas, dan cuba dapatkan pandangan sama dari pembaca.

#5 – MasterChef Malaysia – Sokongan saya berikan
- Yup, rancangan Masakan berbentuk Realiti Show ini yang begitu mendapat sambutan di Astro ini saya berikan sokongan yang padu. Entri-entri berkenaan MasterChef Malaysia saya hasilkan, dan turut berkesempatan ambil aura :


#6 – Search Engine Optimization (SEO)
- Antara keyword-keyword menarik yang mendapat tempat di engin carian yang selalu dicari oleh pembaca eyriqazz.com antaranya ” tempat makan menarik di Selangor, Ikan Bakar Bagan Lalang , Resepi Mee Rebus Terengganu , Restoran Romantik di Selangor dan pelbagai lagi.Saya harap entri2 saya ini dapat membantu potential readers yang mencari tempat makanan menarik dan ingin dikunjungi.

- Yup, saya bukannya hensem. Saya tiada bakat besar memasak tapi, saya cuba hasilkan entri yang terbaik berkenaan makanan/Food  kerana “Malaysia is a Food Heaven”

#8 – Janji Jika Menang
- Antara hadiahnya adalahA fine dining experience for four (4) pax at a 5-star hotel worth RM5,000″. Yup, kalau saya menang, 2 tempat itu akan saya berikan kepada pembaca yang bantu saya untuk menang itu. Hadiah-hadiah lain i.e. Wang Tunai etc turut akan dikongsi-kongsikan andainya saya menang. Sharing is Caring, rite?

#9 – Effort/Usaha yang diambil
- Yup, saya tidak mempunyai pengikut yang sangat ramai. Masa pun agak membataskan juga bagi tujuan promosi/undi saya. Namun, saya tetap tidak putus asa. Saya anjurkan Contest yang win-win situation dan antaranya yang masih berjalan untuk dimenangi adalah Hadiah Buku Pelaburan dan Duit Kertas Baharu

#10 – Future Plan
- Kalau dah menang, my future plan, bolehla jadikan ianya sebagai bantu loncatan untuk saya lebih aktif dalam reviewkan restoran atau adakan Slot Jalan-Jalan Cari Makan Versi Blogger. Brand Name yang mungkin boleh saya gunakan untuk future plan yang mungkin boleh menguntungkan rakan-rakan bloggers dan Pemilik Restoran di luar sana. InsyaAllah, dream big rite?
Dahla kot, kan tertidur pula membacanya. So, if u think i deserve for this Awards, feel free to vote for me. 3 easy step, Klik, Sign in using Facebook or Twitter and Klik Like...
Bantu dan Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards di sini –> http://bit.ly/I5h6Rw . Sudah bantu, tinggalkan komen di entri ini, who knows jika saya betul-betul menang, saya akan refer balik kat entri ini untuk tunaikan janji saya.

P/s : Election Coming Soon, Bloggers pun kena ada Manifesto nya sendiri untuk meraih undi juga kan? 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Myvitrd 10 May 2012, 5:49 pm

    Satu undi untuk anda bro.. :-) sebelummasuk tidur

    Reply
  • Boni JLL3 10 May 2012, 6:12 pm

    ok!! done voting!! gud luck cikgu :)

    Reply
    • Eyriqazz 11 May 2012, 4:05 am

      thanks boni…appreaciate it a lot…

      Reply
  • booBlogs 10 May 2012, 6:20 pm

    ini betul-betul berkempen. cayalah. dah macam pilihanraya umum ek. hehe

    tak di nafi memang eyriqazz seorang blogger yang layak untuk menang. secara jujurnya. setelah apa yang eyriqzz lakukan selama ini. ramai yang boleh aktif berblog. tapi tak ramai yang mampu bertahan sekian lama. dengan pelbagai komitmen kerja, famili dan pelbagai event berkaitan blogger. serius! susah kot.

    apapun semoga berjaya dalam digi awards :)

    Reply
    • Eyriqazz 11 May 2012, 4:06 am

      thanks booblogs…terharu baca komen ini..

      Reply
  • Siti Nadira 11 May 2012, 12:01 am

    Salam…

    Syabas! Very sincere….anyway…voted.:)

    Reply
  • Jard The Great 11 May 2012, 12:25 am

    pergghh… menarik post ini. hehe. good luck eyriqazz! nnt ku tolong vote!

    Reply
    • Eyriqazz 11 May 2012, 4:07 am

      thanks jard…dah lama berblogging ni, terasa juga nak pegang award cam jard..hik3…

      Reply
  • KiD 11 May 2012, 12:40 am

    kenapa perlu undi eyriqazz?? sebab saya pun mengundi untuk anda!! steady bro..
    (tapi ada banyak step lagi untuk finale nih.. adesss)

    Reply
    • Eyriqazz 11 May 2012, 4:10 am

      thanks bro..takpela..just cuba yang terbaik..menang kalah at least, sudah cuba kan?

      Reply
  • Akulah.com 11 May 2012, 1:09 am

    wahh.. good luck ye.. hehe

    Reply
  • Miss Mirror a.k.a Sam 11 May 2012, 2:07 am

    Good luck En. Eriq..
    Kalau u menang, Kak Mirror pun turut berbangga.

    Reply
    • Eyriqazz 11 May 2012, 6:28 am

      Thanks kak mirror..just try my best..kalau ada rezeki adala kan? kaalu takde,at least dah mencuba…

      Reply
  • hazman aka species1980 11 May 2012, 2:41 am

    Bro… untuk RESTORAN AYAM PENYET tue …patutnya dapat royalti tue…tak pun free food tasting… hehehehe

    Reply
    • KiD 11 May 2012, 3:59 am

      tapi.. eyriqazz makan situ pun ken bayar.. huhuhu

      Reply
    • Eyriqazz 11 May 2012, 4:04 am

      Yup, kena bayar juga..takpela… brand name to lagi penting kot..at least, anak dah besar2 nanti bolehla tunjuk legasi yang papanya tinggalkan..hak3…

      Reply
  • akubiomed 11 May 2012, 2:47 am

    Sudah undi untuk bro.

    Reply
  • MrJocko 11 May 2012, 2:58 am

    saya sudah VOTE En Eyriqazz,,, anda bila lagi,,, :)

    Reply
    • Eyriqazz 12 May 2012, 5:41 am

      thanks bro..kerna bro la saya kembali berblog juga..thanks again n semuga bro terus success

      Reply
  • Nurul Akmal 11 May 2012, 3:36 am

    Sudah Voted… Good luck.. ;)

    Reply
  • Udinz.com 11 May 2012, 3:42 am

    wah..pemes betul eyriqazz…
    kalau sebut pasal eyriqaa mesti pasal makan…

    Reply
    • Eyriqazz 12 May 2012, 5:42 am

      Thanks Udinz..Udinz pun apa kurangnya

      Reply
  • Rozuan Ismail 11 May 2012, 4:14 am

    memang tak salah lagi eyriqazz layak diundi dan patut menang

    Reply
  • lov_note 11 May 2012, 4:17 am

    erm btol btol btol..kalo eyriqazz mzt ingt kt mkn.. lg, psl syg n cintenyer dia pd fmly..

    kata2 yg diucapknnya pn nmpk jujur tulus & nmpk xsombong orgnye -walpn hnye knl melalui dunia maya ni je- chaiyok long taiko!!

    more vote from me2u

    Reply
    • Eyriqazz 12 May 2012, 5:49 am

      thanks sis….Kalau ada part2 negatif itu, minta maaf byk2..nobody perfect kan?

      Reply
  • cikgu Naman 11 May 2012, 4:28 am

    sudah undi beberapa kali..goodluck!!

    Reply
  • Syima Emi 11 May 2012, 6:20 am

    good luck. voted…

    Reply
  • Bean Moreno 11 May 2012, 8:43 am

    dah vote sila belanja sebab saya tak ikhlas haha ;)

    Reply
    • Eyriqazz 12 May 2012, 5:50 am

      thanks bro..tak ikhlas pun tetap berterimakasih..hik3…ok2,malam ni matjoe blanje…

      Reply
  • kak ina kl 11 May 2012, 9:07 am

    hari hari akak undi
    undi buat blogger ini
    insyallah jika ada rezeki
    akak tertunai hasrat dihati

    Reply
    • Eyriqazz 12 May 2012, 5:51 am

      terimakasih dari saya ini
      Buat kak ina yang banyak berjasa sudah semesti
      Orang berjasa sudah pasti saya membalasnya nanti
      Perlukan bantuan hello ,yang terbaik saya beri

      Reply
  • Sharidawati Shahrudin 12 May 2012, 2:47 am

    fuhhh marvelous lah ayat eyriqazz dlm manifesto ni… all the best ye…. skrg gak kak sha undi…

    Reply
  • Sharidawati Shahrudin 12 May 2012, 2:49 am

    ok…voted !!!!

    Reply
  • hidayah 13 May 2012, 2:02 am

    Voted..last day..

    Reply
  • Ezna 13 May 2012, 2:32 am

    Dah vote :-)

    Reply
  • misz_eyza 13 May 2012, 5:26 am

    sudah pasti akan vote sifoo saya nie…semoga berjaya bro…

    Reply
    • Eyriqazz 13 May 2012, 5:27 pm

      thanks eyza yang sentiasa menyokong

      Reply
  • Sharidawati Shahrudin 13 May 2012, 6:34 am

    ok kak sha dah vote eyriqazz juga hari ni.. via twitter kak sha === > th3b0r3dsha.. good luck !!

    Reply
  • Papa Mifz 13 May 2012, 11:54 am

    dah vote bro…semoga sukses..amin…

    Reply
  • Zarul 13 May 2012, 1:37 pm

    voted bro..all the best dan saya sentiasa menyokong

    Reply
  • Em's Family 13 May 2012, 3:00 pm

    Salam Eyriqazz.. saya dah vote untuk awak..

    good luck :)

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »