Kenapa Perlu Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards

Sticky post. Scroll down for latest entry.



Bantu dan Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards di sini –> http://bit.ly/I5h6Rw

Kenapa Perlu Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards? Saya berikan sebab kenapa Saya rasakan saya layak menang dan kenapa anda perlu Undi Eyriqazz untuk kategori ini. Honestly, ini mungkin pertama kali saya memberanikan diri untuk mencalonkan diri sendiri untuk Awards blogging sebegini .

#1 – Niche Blog 
Selain parenting/travel/blogging dan personal, entri makan-makan turut menjadi kegemaran eyriqazz as it part of of my daily life lebih-lebih lagi bila both saya dan Isteri bekerja. 


#2 – Honest Review – kalau sedap kata sedap, kalau tak sedap, direct je ckp tak sedap 😛
 – Yup, saya jenis yang suka straight to the point bila terjahi Restoran dan tempat-tempat makan menarik. Kalau rasanya sedap dan menyelera, i will say so. Kalau sedap tapi mahal, i will say so. Kalau both tak sedap dan mahal, i will tell so. Bukan niat untuk menjatuhkan nama restoran, tapi walaupun feedback negatif yang diberikan, biasanya saya akan turut e-mailkan kepada restoran berkenaan agak mutu dapat diperbaiki. Plus, saya tidak mahu menipu pembaca coz saya sendiripun tentu akan marah kalau Indah Khabar dari rupa kan?


#3 – Achievement dalam Review Makanan/Restoran

Agents of Awesome (March 2011)

#4 – Saya Tidak Pandai Memasak, Tapi Saya Pandai Menilai Makanan
Seperti rancangan JJCM, pengacara yang berkesan/best tidak semestinya seseorang yang pandai memasak/chef kan? I just be myself, namun setiap entri berkenaan makanan saya cuba berikan yang terbaik, review yang ikhlas, dan cuba dapatkan pandangan sama dari pembaca.

#5 – MasterChef Malaysia – Sokongan saya berikan
– Yup, rancangan Masakan berbentuk Realiti Show ini yang begitu mendapat sambutan di Astro ini saya berikan sokongan yang padu. Entri-entri berkenaan MasterChef Malaysia saya hasilkan, dan turut berkesempatan ambil aura :


#6 – Search Engine Optimization (SEO)
– Antara keyword-keyword menarik yang mendapat tempat di engin carian yang selalu dicari oleh pembaca eyriqazz.com antaranya ” tempat makan menarik di Selangor, Ikan Bakar Bagan Lalang , Resepi Mee Rebus Terengganu , Restoran Romantik di Selangor dan pelbagai lagi.Saya harap entri2 saya ini dapat membantu potential readers yang mencari tempat makanan menarik dan ingin dikunjungi.

Yup, saya bukannya hensem. Saya tiada bakat besar memasak tapi, saya cuba hasilkan entri yang terbaik berkenaan makanan/Food  kerana “Malaysia is a Food Heaven”

#8 – Janji Jika Menang
Antara hadiahnya adalahA fine dining experience for four (4) pax at a 5-star hotel worth RM5,000″. Yup, kalau saya menang, 2 tempat itu akan saya berikan kepada pembaca yang bantu saya untuk menang itu. Hadiah-hadiah lain i.e. Wang Tunai etc turut akan dikongsi-kongsikan andainya saya menang. Sharing is Caring, rite?

#9 – Effort/Usaha yang diambil
– Yup, saya tidak mempunyai pengikut yang sangat ramai. Masa pun agak membataskan juga bagi tujuan promosi/undi saya. Namun, saya tetap tidak putus asa. Saya anjurkan Contest yang win-win situation dan antaranya yang masih berjalan untuk dimenangi adalah Hadiah Buku Pelaburan dan Duit Kertas Baharu

#10 – Future Plan
– Kalau dah menang, my future plan, bolehla jadikan ianya sebagai bantu loncatan untuk saya lebih aktif dalam reviewkan restoran atau adakan Slot Jalan-Jalan Cari Makan Versi Blogger. Brand Name yang mungkin boleh saya gunakan untuk future plan yang mungkin boleh menguntungkan rakan-rakan bloggers dan Pemilik Restoran di luar sana. InsyaAllah, dream big rite?
Dahla kot, kan tertidur pula membacanya. So, if u think i deserve for this Awards, feel free to vote for me. 3 easy step, Klik, Sign in using Facebook or Twitter and Klik Like...
Bantu dan Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards di sini –> http://bit.ly/I5h6Rw . Sudah bantu, tinggalkan komen di entri ini, who knows jika saya betul-betul menang, saya akan refer balik kat entri ini untuk tunaikan janji saya.

P/s : Election Coming Soon, Bloggers pun kena ada Manifesto nya sendiri untuk meraih undi juga kan? 

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

56 thoughts on “Kenapa Perlu Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.