≡ Menu
Sticky post. Scroll down for latest entry.



Bantu dan Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards di sini –> http://bit.ly/I5h6Rw

Kenapa Perlu Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards? Saya berikan sebab kenapa Saya rasakan saya layak menang dan kenapa anda perlu Undi Eyriqazz untuk kategori ini. Honestly, ini mungkin pertama kali saya memberanikan diri untuk mencalonkan diri sendiri untuk Awards blogging sebegini .

#1 – Niche Blog 
- Selain parenting/travel/blogging dan personal, entri makan-makan turut menjadi kegemaran eyriqazz as it part of of my daily life lebih-lebih lagi bila both saya dan Isteri bekerja. 


#2 – Honest Review – kalau sedap kata sedap, kalau tak sedap, direct je ckp tak sedap :P
 - Yup, saya jenis yang suka straight to the point bila terjahi Restoran dan tempat-tempat makan menarik. Kalau rasanya sedap dan menyelera, i will say so. Kalau sedap tapi mahal, i will say so. Kalau both tak sedap dan mahal, i will tell so. Bukan niat untuk menjatuhkan nama restoran, tapi walaupun feedback negatif yang diberikan, biasanya saya akan turut e-mailkan kepada restoran berkenaan agak mutu dapat diperbaiki. Plus, saya tidak mahu menipu pembaca coz saya sendiripun tentu akan marah kalau Indah Khabar dari rupa kan?


#3 – Achievement dalam Review Makanan/Restoran

Agents of Awesome (March 2011)

#4 – Saya Tidak Pandai Memasak, Tapi Saya Pandai Menilai Makanan
- Seperti rancangan JJCM, pengacara yang berkesan/best tidak semestinya seseorang yang pandai memasak/chef kan? I just be myself, namun setiap entri berkenaan makanan saya cuba berikan yang terbaik, review yang ikhlas, dan cuba dapatkan pandangan sama dari pembaca.

#5 – MasterChef Malaysia – Sokongan saya berikan
- Yup, rancangan Masakan berbentuk Realiti Show ini yang begitu mendapat sambutan di Astro ini saya berikan sokongan yang padu. Entri-entri berkenaan MasterChef Malaysia saya hasilkan, dan turut berkesempatan ambil aura :


#6 – Search Engine Optimization (SEO)
- Antara keyword-keyword menarik yang mendapat tempat di engin carian yang selalu dicari oleh pembaca eyriqazz.com antaranya ” tempat makan menarik di Selangor, Ikan Bakar Bagan Lalang , Resepi Mee Rebus Terengganu , Restoran Romantik di Selangor dan pelbagai lagi.Saya harap entri2 saya ini dapat membantu potential readers yang mencari tempat makanan menarik dan ingin dikunjungi.

- Yup, saya bukannya hensem. Saya tiada bakat besar memasak tapi, saya cuba hasilkan entri yang terbaik berkenaan makanan/Food  kerana “Malaysia is a Food Heaven”

#8 – Janji Jika Menang
- Antara hadiahnya adalahA fine dining experience for four (4) pax at a 5-star hotel worth RM5,000″. Yup, kalau saya menang, 2 tempat itu akan saya berikan kepada pembaca yang bantu saya untuk menang itu. Hadiah-hadiah lain i.e. Wang Tunai etc turut akan dikongsi-kongsikan andainya saya menang. Sharing is Caring, rite?

#9 – Effort/Usaha yang diambil
- Yup, saya tidak mempunyai pengikut yang sangat ramai. Masa pun agak membataskan juga bagi tujuan promosi/undi saya. Namun, saya tetap tidak putus asa. Saya anjurkan Contest yang win-win situation dan antaranya yang masih berjalan untuk dimenangi adalah Hadiah Buku Pelaburan dan Duit Kertas Baharu

#10 – Future Plan
- Kalau dah menang, my future plan, bolehla jadikan ianya sebagai bantu loncatan untuk saya lebih aktif dalam reviewkan restoran atau adakan Slot Jalan-Jalan Cari Makan Versi Blogger. Brand Name yang mungkin boleh saya gunakan untuk future plan yang mungkin boleh menguntungkan rakan-rakan bloggers dan Pemilik Restoran di luar sana. InsyaAllah, dream big rite?
Dahla kot, kan tertidur pula membacanya. So, if u think i deserve for this Awards, feel free to vote for me. 3 easy step, Klik, Sign in using Facebook or Twitter and Klik Like...
Bantu dan Undi Eyriqazz di Digi Wwwow Awards di sini –> http://bit.ly/I5h6Rw . Sudah bantu, tinggalkan komen di entri ini, who knows jika saya betul-betul menang, saya akan refer balik kat entri ini untuk tunaikan janji saya.

P/s : Election Coming Soon, Bloggers pun kena ada Manifesto nya sendiri untuk meraih undi juga kan? 



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Jard The Great 11 May 2012 at 12:25 am

    pergghh… menarik post ini. hehe. good luck eyriqazz! nnt ku tolong vote!

    • Eyriqazz 11 May 2012 at 4:07 am

      thanks jard…dah lama berblogging ni, terasa juga nak pegang award cam jard..hik3…

  • KiD 11 May 2012 at 12:40 am

    kenapa perlu undi eyriqazz?? sebab saya pun mengundi untuk anda!! steady bro..
    (tapi ada banyak step lagi untuk finale nih.. adesss)

    • Eyriqazz 11 May 2012 at 4:10 am

      thanks bro..takpela..just cuba yang terbaik..menang kalah at least, sudah cuba kan?

  • Myvitrd 10 May 2012 at 5:49 pm

    Satu undi untuk anda bro.. :-) sebelummasuk tidur

  • Boni JLL3 10 May 2012 at 6:12 pm

    ok!! done voting!! gud luck cikgu :)

  • booBlogs 10 May 2012 at 6:20 pm

    ini betul-betul berkempen. cayalah. dah macam pilihanraya umum ek. hehe

    tak di nafi memang eyriqazz seorang blogger yang layak untuk menang. secara jujurnya. setelah apa yang eyriqzz lakukan selama ini. ramai yang boleh aktif berblog. tapi tak ramai yang mampu bertahan sekian lama. dengan pelbagai komitmen kerja, famili dan pelbagai event berkaitan blogger. serius! susah kot.

    apapun semoga berjaya dalam digi awards :)

    • Eyriqazz 11 May 2012 at 4:06 am

      thanks booblogs…terharu baca komen ini..

  • MrJocko 11 May 2012 at 2:58 am

    saya sudah VOTE En Eyriqazz,,, anda bila lagi,,, :)

    • Eyriqazz 12 May 2012 at 5:41 am

      thanks bro..kerna bro la saya kembali berblog juga..thanks again n semuga bro terus success

  • Rozuan Ismail 11 May 2012 at 4:14 am

    memang tak salah lagi eyriqazz layak diundi dan patut menang

  • cikgu Naman 11 May 2012 at 4:28 am

    sudah undi beberapa kali..goodluck!!

  • Syima Emi 11 May 2012 at 6:20 am

    good luck. voted…

  • Siti Nadira 11 May 2012 at 12:01 am

    Salam…

    Syabas! Very sincere….anyway…voted.:)

  • Bean Moreno 11 May 2012 at 8:43 am

    dah vote sila belanja sebab saya tak ikhlas haha ;)

    • Eyriqazz 12 May 2012 at 5:50 am

      thanks bro..tak ikhlas pun tetap berterimakasih..hik3…ok2,malam ni matjoe blanje…

  • kak ina kl 11 May 2012 at 9:07 am

    hari hari akak undi
    undi buat blogger ini
    insyallah jika ada rezeki
    akak tertunai hasrat dihati

    • Eyriqazz 12 May 2012 at 5:51 am

      terimakasih dari saya ini
      Buat kak ina yang banyak berjasa sudah semesti
      Orang berjasa sudah pasti saya membalasnya nanti
      Perlukan bantuan hello ,yang terbaik saya beri

  • Akulah.com 11 May 2012 at 1:09 am

    wahh.. good luck ye.. hehe

  • Miss Mirror a.k.a Sam 11 May 2012 at 2:07 am

    Good luck En. Eriq..
    Kalau u menang, Kak Mirror pun turut berbangga.

    • Eyriqazz 11 May 2012 at 6:28 am

      Thanks kak mirror..just try my best..kalau ada rezeki adala kan? kaalu takde,at least dah mencuba…

  • hazman aka species1980 11 May 2012 at 2:41 am

    Bro… untuk RESTORAN AYAM PENYET tue …patutnya dapat royalti tue…tak pun free food tasting… hehehehe

    • KiD 11 May 2012 at 3:59 am

      tapi.. eyriqazz makan situ pun ken bayar.. huhuhu

    • Eyriqazz 11 May 2012 at 4:04 am

      Yup, kena bayar juga..takpela… brand name to lagi penting kot..at least, anak dah besar2 nanti bolehla tunjuk legasi yang papanya tinggalkan..hak3…

  • akubiomed 11 May 2012 at 2:47 am

    Sudah undi untuk bro.

  • Nurul Akmal 11 May 2012 at 3:36 am

    Sudah Voted… Good luck.. ;)

  • Udinz.com 11 May 2012 at 3:42 am

    wah..pemes betul eyriqazz…
    kalau sebut pasal eyriqaa mesti pasal makan…

  • lov_note 11 May 2012 at 4:17 am

    erm btol btol btol..kalo eyriqazz mzt ingt kt mkn.. lg, psl syg n cintenyer dia pd fmly..

    kata2 yg diucapknnya pn nmpk jujur tulus & nmpk xsombong orgnye -walpn hnye knl melalui dunia maya ni je- chaiyok long taiko!!

    more vote from me2u

    • Eyriqazz 12 May 2012 at 5:49 am

      thanks sis….Kalau ada part2 negatif itu, minta maaf byk2..nobody perfect kan?

  • Sharidawati Shahrudin 12 May 2012 at 2:47 am

    fuhhh marvelous lah ayat eyriqazz dlm manifesto ni… all the best ye…. skrg gak kak sha undi…

  • Sharidawati Shahrudin 12 May 2012 at 2:49 am

    ok…voted !!!!

  • Ezna 13 May 2012 at 2:32 am

    Dah vote :-)

  • Sharidawati Shahrudin 13 May 2012 at 6:34 am

    ok kak sha dah vote eyriqazz juga hari ni.. via twitter kak sha === > th3b0r3dsha.. good luck !!

  • hidayah 13 May 2012 at 2:02 am

    Voted..last day..

  • misz_eyza 13 May 2012 at 5:26 am

    sudah pasti akan vote sifoo saya nie…semoga berjaya bro…

  • Zarul 13 May 2012 at 1:37 pm

    voted bro..all the best dan saya sentiasa menyokong

  • Em's Family 13 May 2012 at 3:00 pm

    Salam Eyriqazz.. saya dah vote untuk awak..

    good luck :)

  • Papa Mifz 13 May 2012 at 11:54 am

    dah vote bro…semoga sukses..amin…

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing