≡ Menu
Berjumpa Penulis  WTF? 23 Properties by 30 , Faizul Ridzuan
Serious, bukunya laris dan bagaikan pisang panas, banyak tempat sold out
 
Preview : Faizul Ridzuan knows how to invest. And he makes it look easy. This regular employee turned RM2,000 in seed capital into multi-million property portfolio in just 5 years, with 23 properties purchased to date.
 
Buku ini menceritakan pengalaman penulis macam mana dia berjaya memiliki 23 biji rumah by umur 30 tahun. Umm, eyriqazz 30 tahun baru 2 biji rumah. Sempat mengorek serba sedikit rahsia yang dikongsikan secara peribadi kepada kami. InsyaAllah, akan dikongsikan di blog ini beserta review tentu bukunya sekali. 

Partner in Crime , Abang Ensem, AriffShah, dan Tuan Bri
 
Eyriqazz dah baca serba sedikit buku ini dan dalam proses nak khatamkan minggu ini. Gaya penulisan yang mudah difahami, dan bolehla dikatakan buku ini macam buku versi “Robert Koyisaki versi Melayu”
 
P/s : Hati semakin berkobar-kobar untuk memiliki rumah yang seterusnya. Mungkin minggu depan akan turut serta join Seminar Hartanah, 4 Langkah ke Arah Hartawan Hartanah

P/s/s : Yup, Buku WTF ini mostly Sold Out di Kedai Buku kini. Saya turut rekomenkan Ebook Hartanah ini, pengisian, informasi dan maklumat berkenaan pelaburan hartanah tak kurang hebatnya…

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • luqman zakaria 5 May 2012, 6:14 am

    wah!! menarik buku nih..

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 8:53 am

      Dah habiskan baca 12 muka surat..memang layan…macam layan baca buku “rich dad, poor dad” dari robert koyisaki

      Reply
      • uqbah 24 December 2012, 10:53 am

        Salam Eyriqazz, pihak kami berminat untuk berjumpa dengan En Faizul Ridzuan, boleh kami dapatkan nombor contactnya? please sent via email.
        Thanks.

        Reply
  • Muhammad Saiazuan Norhalik 5 May 2012, 6:15 am

    woahhh banyak tul :D

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 8:54 am

      Indeed..Memang memberikan Inspirasi…

      Reply
  • Ezreen Muhaizie Marzukhi 5 May 2012, 8:33 am

    kat mana boleh beli buku WTF ni?

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 10:58 am

      Kat MPH…skang byk mph yang dah sold out..tunggu stok baru..tapi kat pesta buku pwtc pun saya tgk ada lagi..dpt diskaun 10%

      Reply
  • Aizat Shafiq 5 May 2012, 9:47 am

    sangat hebat…
    rezeki melimpah.. :)

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 11:19 am

      Di mana ada kemahuan, InsyaAllah ada jalannya

      Reply
  • kak ina kl 5 May 2012, 12:14 pm

    wah jumpa blogger hartanah ..

    Reply
  • abang ensem 5 May 2012, 12:22 pm

    Wahhh.. Teruja saya baca entri Bro ni..

    Reply
  • Manan Qayyim 5 May 2012, 7:10 am

    tak sabar nk tunggu review pasal WTF ni…..

    Manan Qayyim

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 10:58 am

      Review soon bila dah khatamankan buku ini

      Reply
  • Papa Mifz 5 May 2012, 8:36 am

    hebat la beliau…

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 11:13 am

      pecahkan ruyung, dan dapatkan sagunya

      Reply
  • azri johan 5 May 2012, 9:16 am

    buku ni tak jual ke?

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 11:14 am

      Ada dijual di MPH tapi skang byk mph yang dah sold out..tunggu stok baru..tapi kat pesta buku pwtc pun saya tgk ada lagi..dpt diskaun 10%

      Reply
  • tuanbri 5 May 2012, 10:00 am

    Buku dijual di MPH dan Kinokuniya sahaj buat masa ni…

    Kat Pesta BUku ada, siap dah buat sale lagi..

    p.s: laju giler kau dan ariff buat posting…

    SCAM! WTF? Faizul

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 11:19 am

      Thanks bro for the info.. Lajula coz bini takde kat rumah…

      Reply
  • akubiomed 5 May 2012, 10:18 am

    Hebat bro sudah memiliki 2 buah rumah manakala saya masih 1 untuk keluarga berteduh.

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 11:20 am

      better than takde bro..ada rakan2 saya yang dah cecah 30 tahun pun masih lagi menyewa until now…

      Reply
  • Nur Hasyimah Mahasan 5 May 2012, 11:08 am

    Wow teruja…ni nk beli satu umah pun jenuh…huhu

    Reply
    • Eyriqazz 5 May 2012, 11:21 am

      InsyaAllah boleh kalau kena caranya…

      Reply
  • Sharinginfoz 5 May 2012, 11:35 am

    kena beli ni

    Reply
  • Nurul Akmal 5 May 2012, 1:45 pm

    Sangat hebat 23 biji rumah dalam usia 30 tahun.. Kagumnya…

    Reply
  • onie 5 May 2012, 2:31 pm

    mak aiiiiiiiiii……30 tahun baru…hebat cara dia :)

    Reply
  • Boni JLL3 5 May 2012, 3:34 pm

    wah..banyaknya rumah…

    Reply
  • [z@ck] 6 May 2012, 3:23 am

    gila laaaaa…mcm impossible gila nk beli own 23 houses before 30..kagumnyaaa

    Reply
  • Zarul 6 May 2012, 4:39 pm

    Brilliant !!!…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »