Digi vs Food = Wwwow

Alang-alang dah join Kategori Digi Wwwow – Fave Makan-Makan Expert ini, tak lengkap kiranya saya tak kaitkan Digi vs Food juga kan? . So, ini antara pandangan saya tentang Digi vs Food berdasarkan pengalaman saya berblogging selama ini :


Sambal Belacan dijadikan Subjek Utama dalam komersial ini
Credit picture here

Yup, walaupun Malaysia mempunyai kaum,agama dan taraf hidup yang berbeza, namun dari segi makanan, kita mempunyai persamaan. We Malaysian Love to try new food , dan Malaysia memang sinonim dengan “Food Heaven”. Berlainan politik etc pun, di Kedai-Kedai Makan kegemaran, tidak pernah lagi saya lihat ada orang yang bergaduh, semua enjoy the food and enjoy the moments.

Makanan menyatu padukan rakyat malaysia yang berbilang kaum, bahasa, dan agama. Contoh mudah, MasterChef Malaysia yang disertai dari pelbagai kaum mendapat sambutan yang begitu hangat dari penonton pelbagai golongan. Dengar khabarnya, rancangan yang berada di tempat pertama dari segi bilangan penonton di Astro sepanjang ianya disiarkan. 

Tahniah buat Digi kerana berjaya menghasilkan satu Commercial yang menarik hati, relatedkan ianya dengan Sambal Belacan yang digemari dari pelbagai kaum dan agama, dan kena dengan kempennya iaitu Hari Malaysia. Salah satu komersial yang saya gemari dan mempunyai maksud tersirat tersendiri.

Dalam berblogging juga, Digi juga play their part dalam part makanan, antaranya yang pernah saya sertai :

Nyam, Nyam so Yummy…Makanannya Memang Marvellous
Fuhh, makanan pun dah 1Malaysia. Pernah makan Spageti dengan nasi?

Majlis Berbuka Puasa Bersama Digi dan Rakan Artis 2011
Makan percuma di Hotel ekslusif sambil layan persembahan artis…

Food make us happier

Sambil Menyelam Sambil Minum Air
Being a Blogger, Sambil menulis pun sambil makan kan?

Honestly, salah satu event blogging yang paling best pernah saya sertai. Makanan yang menyelera, ala-ala treasure hunt yang mencabar, dan dapat mengenali lebih ramai bloggers di luar sana. Food play an important part for the event itself. Kalau food tak sedap, spoil la majlis kan? So, Congratz Digi, so far, event2 digi makanan yang dihidangkan kena dengan citarasa saya. 
Digi vs Food = Wwwow sudah semesti
Direct or indirect sumbangan diberi
Sebab itu saya berani join Awards ini buat pertama kali
Bantuan dan vote dari anda, saya tagihi —>
 http://j.mp/I5h6Rw

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

6 thoughts on “Digi vs Food = Wwwow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.