≡ Menu

Mendapat khabar sedih dari Isteri petang tadi. Bawa Azim ke klinik di kelantan dan direferkan ke Perdana Specialist Hospital, Kelantan. Jaundice/Kuning Azim sangat tinggi, 338 kalau tak silap.Doktor cakap kenapa hantar lambat sangat?? Doktor kata perlu ambil sample darah Azim untuk ujian menyeluruh…

Ya Allah, rasa nak gugur hati ini. Menyesal pun ada balik awal sehari. Menyesal juga tak bawa Azim ke hospital lebih awal atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan i.e. Majlis Aqiqah, Guarantee Letter…Ya Allah, Selamatkanlah Anakku….

Ya Allah, Selamatkan Anakku…Kusangkakan sebelum ini kuning Azim normal saja. Ya Allah, sembuhkanlah anakku….Doktor kata malam ini or pagi besok dapat keputusan Jaundice Azim. Kini Azim dan Isteri di tahan di wad. Doa-doakan semoga semuanya ok. Kalau tidak, yuppp, I really Can’t Forgive Myselfffff….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • Anonymous 16 April 2012, 3:02 am

    anak saya dulu kuning 4++, kalo duduk kampung lebih byk caranya, amalkan mandi bb ngan daun inai/cermai, bagi minum susu kambing dan sesetgh org kata asahkan akar bakawali dan letak kat tapak kaki.

    satu lagi paksa bb minum susu sbb kadang2 bb yg kena kuning dia asyik nak tidu je dan x nak menyusu.Insya allah takder apa-apa.

    Reply
  • Mama Zharfan 16 April 2012, 3:30 am

    insya Allah, ok nanti…rasanya majority baby akan dpt jaundice

    doa byk2..me doakan utk ur baby gak..amiin

    Reply
  • yanmie 16 April 2012, 4:07 am

    Salam, insyaallah oklah nanti, kalau tahan kat wad senang sikit diorang nak pantau, nanti baby letak bawah cahaya lampu, insyaallah cepat sembuh nanti.

    lagi satu kena banyak bagi baby minum susu badan, susu tu jelah ubatnya dengan cahaya. kalau baby tidur dalam 2 jam kena kejutkan paksa bg susu gak, jangan biar baby tu tidur lama.

    mudahan cepat sembuh dan dipermudahkan, amin.

    http://www.yanmieonline.com

    Reply
  • Yati Ali 16 April 2012, 5:06 am

    Moga segalanya di permudahkanNya…

    Reply
  • Myvitrd 16 April 2012, 5:20 am

    Semoga cepat sembuh bro.. huhu.. sedih dengar kuning sampai 3xx ratus lebih.. tinggi tu bro.. doa2 semoga cepat turun bro.. kalau tak kena tukar darah nanti macam anak saudara aku.. huhu

    Reply
  • sW33tdARLiNG 16 April 2012, 6:14 am

    jangan salahkan diri sendiri.. bayi baru lahir dan jaundice mmg tak dapat dipisahkan… Zulfan & ika pun sama2 ada jaundice. Zulfan dulu hari2 kena pi klinik cek darah.. tp alhamdulillah, seminggu dah settle.. jangan berhenti beri susu ibu, itu yg terbaik..

    Reply
  • kak ina kl 16 April 2012, 7:20 am

    pernah gak mengalami masa anak bongsu…kena selalu menyusukan ..kena kejut untuk bagi susu ibu sebab bila ada penyakit kuning, baby akan tidur sahaja. walaupun tidur tak nyenyak sebab sentiasa risaukan anak akhirnya alhamdulliah penyakit beransur sembuh.

    semuga baby kamu cepat sembuh

    Reply
  • cik helena 16 April 2012, 7:37 am

    Sedihnyaaaa,,harap azim akan sihat dan terus membesar :’) sabar ye bro,..

    Reply
  • cik helena 16 April 2012, 7:39 am

    Sedihnyaaa..harap azim cepat sembuh dan membesar dengan bahagia :’)

    Reply
  • Zuraini 16 April 2012, 7:41 am

    salam…

    just make sure your baby dapat the best care kat sane ye…my advice, if prolong jaundice (more than 2 weeks),make sure doktor buat thorough check-up. Please insist. Like my nephew, prolong jaundice when checked,ada infection kat bladder…so he’s on antibiotic, then doctor did a scan on his kidneys recently, nak make sure takde apa-apa..nasib baik tak ade apa-apa. Jaundice pun takde dah. What if the doctor said it’s nothing & wait until the jaundice go away by itself??

    Selama ni pun i ingat jaundice tu disebabkan oleh hati aje…

    By the way, don’t blame your self…things happen whether we want it or not…

    Kirim salam to your wife.

    -wife zul-

    Reply
  • puteri_kebayan 16 April 2012, 1:52 pm

    kalo kat klantan, beli ubat kat ‘cina cabang’. tp kalo da kat klinik/hospital, serahkan pd doc. insya Allah xda pape

    Reply
  • Nur-nba 16 April 2012, 2:21 pm

    Banyakkan berdoa.. Insya-Allah Azim cepat sembuh. Please don’t blame yourself.

    Reply
  • gnesop poseng 16 April 2012, 4:17 pm

    moga cepat sembuh
    sentiasa berdoa :)

    Reply
  • Eliss Mie 17 April 2012, 1:07 am

    banyakkan breastfeeding. Insya Allah, semua akan selamat. my nuha dulu pun tinggi, seminggu di wad.

    Reply
  • Rabiatul Adawiyah 17 April 2012, 5:45 am

    saya doakan Azim sihat. Kesian baby duk bawah sinaran tu. Adik saya punya anak pun kena camtu. panas, tak selesa, mata ditutup. abang ikhtiar susu kambing. suruh si kakak minum susu tu dan breastfeed baby pastu. dulu adik saya bg direct ke mulut baby. mak saya marah dia. mak cakap “ko yang kena minum susu tu!!!!”. so dia bg melalu breast feed alhamdulillah dah sihat leh balik rumah. seminggu juga la dia duk hospital. :(

    Reply
  • Hazey 17 April 2012, 8:32 am

    Tahniah dapat baby Azim, semoga dia cepat sembuh, dah baca entry pasal di hospital tu.. sedih bila memikirnya, papa nya jauh sekali. Didoakan semoga baby Azim cepat sembuh, dan semoga dipermudahkan segala urusan. Sabar ya ..

    Reply
  • Peri PiA 18 April 2012, 1:40 am

    sabar byk2,semoga baby cpt sembuh
    Amin

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »