Ya Allah, Selamatkanlah Anakku


Mendapat khabar sedih dari Isteri petang tadi. Bawa Azim ke klinik di kelantan dan direferkan ke Perdana Specialist Hospital, Kelantan. Jaundice/Kuning Azim sangat tinggi, 338 kalau tak silap.Doktor cakap kenapa hantar lambat sangat?? Doktor kata perlu ambil sample darah Azim untuk ujian menyeluruh…

Ya Allah, rasa nak gugur hati ini. Menyesal pun ada balik awal sehari. Menyesal juga tak bawa Azim ke hospital lebih awal atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan i.e. Majlis Aqiqah, Guarantee Letter…Ya Allah, Selamatkanlah Anakku….

Ya Allah, Selamatkan Anakku…Kusangkakan sebelum ini kuning Azim normal saja. Ya Allah, sembuhkanlah anakku….Doktor kata malam ini or pagi besok dapat keputusan Jaundice Azim. Kini Azim dan Isteri di tahan di wad. Doa-doakan semoga semuanya ok. Kalau tidak, yuppp, I really Can’t Forgive Myselfffff….

Comments

  1. Anonymous says

    anak saya dulu kuning 4++, kalo duduk kampung lebih byk caranya, amalkan mandi bb ngan daun inai/cermai, bagi minum susu kambing dan sesetgh org kata asahkan akar bakawali dan letak kat tapak kaki.

    satu lagi paksa bb minum susu sbb kadang2 bb yg kena kuning dia asyik nak tidu je dan x nak menyusu.Insya allah takder apa-apa.

  2. says

    Salam, insyaallah oklah nanti, kalau tahan kat wad senang sikit diorang nak pantau, nanti baby letak bawah cahaya lampu, insyaallah cepat sembuh nanti.

    lagi satu kena banyak bagi baby minum susu badan, susu tu jelah ubatnya dengan cahaya. kalau baby tidur dalam 2 jam kena kejutkan paksa bg susu gak, jangan biar baby tu tidur lama.

    mudahan cepat sembuh dan dipermudahkan, amin.

    http://www.yanmieonline.com

  3. says

    jangan salahkan diri sendiri.. bayi baru lahir dan jaundice mmg tak dapat dipisahkan… Zulfan & ika pun sama2 ada jaundice. Zulfan dulu hari2 kena pi klinik cek darah.. tp alhamdulillah, seminggu dah settle.. jangan berhenti beri susu ibu, itu yg terbaik..

  4. says

    salam…

    just make sure your baby dapat the best care kat sane ye…my advice, if prolong jaundice (more than 2 weeks),make sure doktor buat thorough check-up. Please insist. Like my nephew, prolong jaundice when checked,ada infection kat bladder…so he’s on antibiotic, then doctor did a scan on his kidneys recently, nak make sure takde apa-apa..nasib baik tak ade apa-apa. Jaundice pun takde dah. What if the doctor said it’s nothing & wait until the jaundice go away by itself??

    Selama ni pun i ingat jaundice tu disebabkan oleh hati aje…

    By the way, don’t blame your self…things happen whether we want it or not…

    Kirim salam to your wife.

    -wife zul-

  5. Eliss Mie says

    banyakkan breastfeeding. Insya Allah, semua akan selamat. my nuha dulu pun tinggi, seminggu di wad.

  6. Rabiatul Adawiyah says

    saya doakan Azim sihat. Kesian baby duk bawah sinaran tu. Adik saya punya anak pun kena camtu. panas, tak selesa, mata ditutup. abang ikhtiar susu kambing. suruh si kakak minum susu tu dan breastfeed baby pastu. dulu adik saya bg direct ke mulut baby. mak saya marah dia. mak cakap “ko yang kena minum susu tu!!!!”. so dia bg melalu breast feed alhamdulillah dah sihat leh balik rumah. seminggu juga la dia duk hospital. :(

  7. says

    Tahniah dapat baby Azim, semoga dia cepat sembuh, dah baca entry pasal di hospital tu.. sedih bila memikirnya, papa nya jauh sekali. Didoakan semoga baby Azim cepat sembuh, dan semoga dipermudahkan segala urusan. Sabar ya ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing