≡ Menu

Mendapat khabar sedih dari Isteri petang tadi. Bawa Azim ke klinik di kelantan dan direferkan ke Perdana Specialist Hospital, Kelantan. Jaundice/Kuning Azim sangat tinggi, 338 kalau tak silap.Doktor cakap kenapa hantar lambat sangat?? Doktor kata perlu ambil sample darah Azim untuk ujian menyeluruh…

Ya Allah, rasa nak gugur hati ini. Menyesal pun ada balik awal sehari. Menyesal juga tak bawa Azim ke hospital lebih awal atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan i.e. Majlis Aqiqah, Guarantee Letter…Ya Allah, Selamatkanlah Anakku….

Ya Allah, Selamatkan Anakku…Kusangkakan sebelum ini kuning Azim normal saja. Ya Allah, sembuhkanlah anakku….Doktor kata malam ini or pagi besok dapat keputusan Jaundice Azim. Kini Azim dan Isteri di tahan di wad. Doa-doakan semoga semuanya ok. Kalau tidak, yuppp, I really Can’t Forgive Myselfffff….



Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • misz_eyza 16 April 2012 at 12:22 am

    insyaAllah mudah2an kuning azim dah beransur turun…banyak berdoa bro.

  • hazman aka species1980 16 April 2012 at 1:17 am

    Semoga dipermudahkan bro…Kami semua doakan baby bro speed recovery….

  • Amd 16 April 2012 at 1:44 am

    Insyallah selamat….jangan risau….anak saya dulu bacaan 300++ gak….kene admit wad 1 hari jer….pas duduk dalam bekas kaca bawah lampu….bacaan kembali normal …155….moga anak awak pun cepat sihat

    http://atiaadina.blogspot.com/2011/02/adam-demam-kuning.html

  • madammondoq 16 April 2012 at 2:20 am

    Sama2 kita doa smoga azim cepat sembuh

    amin….

  • Miss Mirror a.k.a Sam 16 April 2012 at 2:25 am

    Insyaallah takde apa.. dunia perubatan skrg semakin canggih.

  • ProfHariz 16 April 2012 at 2:33 am

    InsyaAllah semuanya baik-baik sahaja bro. Mari kita banyak-banyakkan berdoa~

  • Anonymous 16 April 2012 at 3:02 am

    anak saya dulu kuning 4++, kalo duduk kampung lebih byk caranya, amalkan mandi bb ngan daun inai/cermai, bagi minum susu kambing dan sesetgh org kata asahkan akar bakawali dan letak kat tapak kaki.

    satu lagi paksa bb minum susu sbb kadang2 bb yg kena kuning dia asyik nak tidu je dan x nak menyusu.Insya allah takder apa-apa.

  • yanmie 16 April 2012 at 4:07 am

    Salam, insyaallah oklah nanti, kalau tahan kat wad senang sikit diorang nak pantau, nanti baby letak bawah cahaya lampu, insyaallah cepat sembuh nanti.

    lagi satu kena banyak bagi baby minum susu badan, susu tu jelah ubatnya dengan cahaya. kalau baby tidur dalam 2 jam kena kejutkan paksa bg susu gak, jangan biar baby tu tidur lama.

    mudahan cepat sembuh dan dipermudahkan, amin.

    http://www.yanmieonline.com

  • sW33tdARLiNG 16 April 2012 at 6:14 am

    jangan salahkan diri sendiri.. bayi baru lahir dan jaundice mmg tak dapat dipisahkan… Zulfan & ika pun sama2 ada jaundice. Zulfan dulu hari2 kena pi klinik cek darah.. tp alhamdulillah, seminggu dah settle.. jangan berhenti beri susu ibu, itu yg terbaik..

  • Nur-nba 16 April 2012 at 2:21 pm

    Banyakkan berdoa.. Insya-Allah Azim cepat sembuh. Please don’t blame yourself.

  • Zuraini 16 April 2012 at 7:41 am

    salam…

    just make sure your baby dapat the best care kat sane ye…my advice, if prolong jaundice (more than 2 weeks),make sure doktor buat thorough check-up. Please insist. Like my nephew, prolong jaundice when checked,ada infection kat bladder…so he’s on antibiotic, then doctor did a scan on his kidneys recently, nak make sure takde apa-apa..nasib baik tak ade apa-apa. Jaundice pun takde dah. What if the doctor said it’s nothing & wait until the jaundice go away by itself??

    Selama ni pun i ingat jaundice tu disebabkan oleh hati aje…

    By the way, don’t blame your self…things happen whether we want it or not…

    Kirim salam to your wife.

    -wife zul-

  • gnesop poseng 16 April 2012 at 4:17 pm

    moga cepat sembuh
    sentiasa berdoa :)

  • puteri_kebayan 16 April 2012 at 1:52 pm

    kalo kat klantan, beli ubat kat ‘cina cabang’. tp kalo da kat klinik/hospital, serahkan pd doc. insya Allah xda pape

  • Eliss Mie 17 April 2012 at 1:07 am

    banyakkan breastfeeding. Insya Allah, semua akan selamat. my nuha dulu pun tinggi, seminggu di wad.

  • Rabiatul Adawiyah 17 April 2012 at 5:45 am

    saya doakan Azim sihat. Kesian baby duk bawah sinaran tu. Adik saya punya anak pun kena camtu. panas, tak selesa, mata ditutup. abang ikhtiar susu kambing. suruh si kakak minum susu tu dan breastfeed baby pastu. dulu adik saya bg direct ke mulut baby. mak saya marah dia. mak cakap “ko yang kena minum susu tu!!!!”. so dia bg melalu breast feed alhamdulillah dah sihat leh balik rumah. seminggu juga la dia duk hospital. :(

  • Hazey 17 April 2012 at 8:32 am

    Tahniah dapat baby Azim, semoga dia cepat sembuh, dah baca entry pasal di hospital tu.. sedih bila memikirnya, papa nya jauh sekali. Didoakan semoga baby Azim cepat sembuh, dan semoga dipermudahkan segala urusan. Sabar ya ..

  • Peri PiA 18 April 2012 at 1:40 am

    sabar byk2,semoga baby cpt sembuh
    Amin

  • Kongsi pendapat anda

    CommentLuv badge

    WP-SpamFree by Pole Position Marketing

1 2

Leave a Comment

WP-SpamFree by Pole Position Marketing