≡ Menu

Tips Memilih Calon Suami :

1) Pegangan Agamanya – Pass, walaupun lebih muda, dia yang selalu jadi Imam-
2) Hubungan dengan Ibu Bapa dan Keluarga  - Big Pass, adik-adik pun turut dibantu dari segi kewangan-
3) Interaksi dengan kanak-kanak -Big Pass- ( Yup, kalau orangtu mudah mesra dengan kanak-kanak, InsyaAllah, dia boleh jadi Bapa/Ibu yang bagus)
4) Hubungan dan Interaksi dengan rakan-rakan – Antara rakan terbaik pernah saya kenali, saya nak kahwin pun dia kasi duit, anak saya pun dia kasi duit raya,Mak Ngah saya dalam masalah dulupun disumbangkan 4 angka…Bro, gua akan kenang lu sampai bila-bila-
5) Rupa Paras – Pilihla yang ini yang terakhir, wajah yang hensem tidak semestinya menjanjikan kebahagiaan. Suami Miang tetapi Setia mungkin lebih baik dari “Malu-malu kucing tapi pasang dua tiga di belakang”


Yup, My friend ni still Single and Available. Saya percaya, siapa yang menjadi Isteri pasti akan gembira. So, any taker?

P/s : Mr. H, selingan dan usikan je…Tapi apa yang dari no. 1 hingga 4 tu, memang  ikhlas dari gua… Hik3….

Eyriqazz merupakan seorang blogger yang telah mencapai pelbagai kejayaan dalam bidang penulisan blog ini, beliau gemar berkongsi mengenai rumah tangga dan juga gaya hidup

View all contributions by

  • :: Mrs.Eady :: 18 April 2012, 12:42 am

    hahahaha..

    Reply
  • Eliss Mie 18 April 2012, 1:12 am

    kalau ada adik perempuan, dah bagi no telefon dah :) tapi x der laa pulak adiknya..

    Reply
  • norinaomar 18 April 2012, 2:07 am

    alaa bro Eyriqazz lambatlah..hihihi

    Insya Allah dia akan jumpa seseorang yang ikhlas menerima dia bukan memandang poketnya

    Reply
  • misznanarizal 18 April 2012, 2:14 am

    hahaha..pencarian bakal isteri…macam wat iklan lak..

    Reply
  • Rozuan Ismail 18 April 2012, 2:31 am

    wah, iklan promosi ye

    Reply
  • KiD 18 April 2012, 3:39 am

    Mr HAZMAN FADZIL masih single.. sila dapatkannya di pasaran.. lelong! lelong! saper nak jadi kakak iparku? hahahaahahaaa

    Reply
  • Kakibuku 18 April 2012, 5:07 am

    suami yg miang tp setia tp lebih baik???saya rasa ada kebenarannya..dr yg alim tp pasang bnyk..Eriyqazz yg mana satu?heheh

    Reply
    • Eyriqazz 18 April 2012, 7:32 am

      Eyriqazz yang mana satu?Kena tanya Isterila camtu,dia lebih memahami..hik3

      Reply
  • mamasuri 18 April 2012, 6:17 am

    hehehe…pahni ramailah yg bagi no tel…

    Reply
  • hazman aka species1980 18 April 2012, 1:21 am

    Mesti kawan baik bro kat opis kan… anyway saya pun masih SINGLE DAN AVAILABLE lagi…hihihihi

    Reply
    • Cik FaRiZaM 18 April 2012, 3:38 am

      moga yg single ni akan cepat dapat jodoh…

      amin :)

      Reply
  • Sharidawati Shahrudin 18 April 2012, 9:29 am

    suci dan murni niat mu eyriqazz…

    Reply
  • misz_eyza 18 April 2012, 3:22 am

    ingat kan bro betul2 bg tips tapi rupa2nya gambar tue ada kaitan dgn tips hehe…ada no fon dia tak bro?

    Reply
  • Cik FaRiZaM 18 April 2012, 3:38 am

    moga bertemu jodoh. amin

    Reply
  • akubiomed 18 April 2012, 6:04 am

    Sejak bila pula bro bukan agensi mencari jodoh. Senyuman bro kawan ini manis muka nampak descent.

    Reply
  • Boni JLL3 18 April 2012, 6:41 am

    wah..betul tu. tu lah ciri2 suami yang perlu dicari oleh wanita untuk menjamin kesejahteraan di dunia dan akhirat

    Reply
  • faiz fakhirin 18 April 2012, 8:25 am

    waaaa…ini aksi mencari jodoh yg bagus ni..hahaha..

    Reply
  • madammondoq 18 April 2012, 9:54 am

    ehem.. ehem.. adik pompuan no 2 i single and available lagi… wink!

    Reply
  • JMR 18 April 2012, 9:56 am

    boleh jadi agent pencari jodoh lak pasni nih..heheh

    Reply
  • Nurul Akmal 18 April 2012, 1:56 pm

    Wah agent cari jodoh ni.. hehehe

    betul lelaki kalau dapat yang pendiam tu paling bahaya.. Tgk2 dah pasang sampai 4.. hehehehe ;)

    Reply
  • Denaihati 18 April 2012, 2:03 pm

    hebat ni, boleh jadi ejen cari jodoh. sapa2 kalau berminat jangan tunggu lama2 nanti disambar orang. boleh contact bro eyriqazz.

    Reply
  • Myra Jay 19 April 2012, 7:22 am

    Bro Eyriqazz pun singgle but not available..

    Almaklumlah membujang kembali ;)

    Reply
  • boni kacak 26 February 2013, 11:29 pm

    hehehe.. betul tu. rupa paras tak menjanjikan kebahagiaan pun sebenarnya. dah tua , hilang juga semua tu nanti..
    boni kacak recently posted…Studio Rakaman Dan Jamming Yang Terbaik Di RawangMy Profile

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

about

Dikenali dengan panggilan Eyriqazz di alam maya, Seorang Pegawai Bank, Suami kepada Guru dan Bapa kepada 3 orang cahaya mata. More About Eyriqazz »